cum se prinde salau in apa adanca?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- CataZander
- utilizator constant
- CataZander
- utilizator constant
- CataZander
- utilizator constant
partea cea mai nasoala cu cei 30-40-80.... eca anul trecut in toamna a fost o perioada in care in zona respectiva insepuse se se prinda intamplator salauti nu mai mari de 100gr care normal erau eliberati asta pana siau dat seama baieti cum sta treaba si toti cei 30...au schimbat momeala din vierme,rama scorobete in bucatica sau codita ....si a inceput genocidul 3-4 kg salauti de caciula
iar cand veneam si prindeam cate unul la shad si il eliberam erau in culmea dispeari...asta fara ca cineva sa ia vreo masura...in cateva sapt a fost pur si simplu genocid...si apoi sa auzi intrebarii de genul"unde o disparut salai ca nu se mai prea prind in ultima vreme...." 

si cu somnii sta cam la fel treaba, doar ca aici ii aduna cu japca(grebla, matza, hatza, sau cum dracu i-o mai zice si in alte zone) un lucru e clar: somnii mari au cam ajuns poveste si pe mures. ultima data, prin toamna am mai vazut un exemplar de vreo 35kg prins pe mures dar la ce? ca doar nu ar fi asteptat pescaru sa intre la carlig, l-a cautat el mai bine cu grebla
. de triunghiuri nu mai zic, cata mreana, scobar si moronas au adunat. dar nici nu mai stiu ce sa zic, ca cica ai voie doar cu doua bete, dar se cam pescuie de la 3-4 in sus
. sper sa se ia ceva masuri si in privinta asta k sincer, nu mi se pare normal sa vrei sa dai la peste macar cu un bat dar sa nu ai loc de cele 10 care le gasesti pe mal si toate ale unui singur "pescar sportiv" (daca i se mai poate spune asa).

- CataZander
- utilizator constant
e clar ca se braconeaza la modul cel mai barbar dar sa stii ca somni mai sunt ...nu atati cati eraudar sunt.Vara asta am avut ocazia sa nimeresc la peste cand atacau,se jucau sau nevoia stie ce mai faceau si intr-o saptamana am vazut cel putin 15 bucati trecute de 10kg.Problema cea mare e ca umblau in niste locuri super greu accesibile
Tot in vara intro seara am vazut un somn mare vanand in prima faza am crezut ca a cazut cineva in apa
si zgomotul se auzea dinspre malul opus apoi a mai iesit de vreo trei ori in decurs de 5min si era mare f mare
Probabil ca din barca ar fi sansele mult mai mari la un mustacios de categorie grea 

-
- veteran
cum sa nu se vada?altfel cum ar ajunge in mina ta socul? multe atacuri sint spre tine , situatie in care se vede in bat cum brusc iti sare firul , ca si cum jigul ar fi aruncat spre lanseta.Adrian SB scrie:La asa apa adanca, 15-20m, cum se simte muscatura salaului? Cred ca in fir nu se vede miscare.