cum se prinde salau in apa adanca?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 17 Dec 2008, 19:37

Exact asta am facut si eu.

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 17 Dec 2008, 19:40

Asa stii sigur ca macar te relaxezi si poti savura pescuitul si natura

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 17 Dec 2008, 22:23

chestia aia cu 30 de pescari la pluta e si pe olt si chiar ca n-ai loc sa incerci si la twister

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 17 Dec 2008, 23:49

partea cea mai nasoala cu cei 30-40-80.... eca anul trecut in toamna a fost o perioada in care in zona respectiva insepuse se se prinda intamplator salauti nu mai mari de 100gr care normal erau eliberati asta pana siau dat seama baieti cum sta treaba si toti cei 30...au schimbat momeala din vierme,rama scorobete in bucatica sau codita ....si a inceput genocidul 3-4 kg salauti de caciula :shock: iar cand veneam si prindeam cate unul la shad si il eliberam erau in culmea dispeari...asta fara ca cineva sa ia vreo masura...in cateva sapt a fost pur si simplu genocid...si apoi sa auzi intrebarii de genul"unde o disparut salai ca nu se mai prea prind in ultima vreme...." :evil:

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 18 Dec 2008, 11:50

si cu somnii sta cam la fel treaba, doar ca aici ii aduna cu japca(grebla, matza, hatza, sau cum dracu i-o mai zice si in alte zone) un lucru e clar: somnii mari au cam ajuns poveste si pe mures. ultima data, prin toamna am mai vazut un exemplar de vreo 35kg prins pe mures dar la ce? ca doar nu ar fi asteptat pescaru sa intre la carlig, l-a cautat el mai bine cu grebla :( . de triunghiuri nu mai zic, cata mreana, scobar si moronas au adunat. dar nici nu mai stiu ce sa zic, ca cica ai voie doar cu doua bete, dar se cam pescuie de la 3-4 in sus :shock: . sper sa se ia ceva masuri si in privinta asta k sincer, nu mi se pare normal sa vrei sa dai la peste macar cu un bat dar sa nu ai loc de cele 10 care le gasesti pe mal si toate ale unui singur "pescar sportiv" (daca i se mai poate spune asa).

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 18 Dec 2008, 13:20

e clar ca se braconeaza la modul cel mai barbar dar sa stii ca somni mai sunt ...nu atati cati eraudar sunt.Vara asta am avut ocazia sa nimeresc la peste cand atacau,se jucau sau nevoia stie ce mai faceau si intr-o saptamana am vazut cel putin 15 bucati trecute de 10kg.Problema cea mare e ca umblau in niste locuri super greu accesibile :( Tot in vara intro seara am vazut un somn mare vanand in prima faza am crezut ca a cazut cineva in apa :D si zgomotul se auzea dinspre malul opus apoi a mai iesit de vreo trei ori in decurs de 5min si era mare f mare :shock: Probabil ca din barca ar fi sansele mult mai mari la un mustacios de categorie grea :)

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 18 Dec 2008, 19:55

si pe olt situatia e cam tot asa,adica somni mai mari de 10 kg se prind tot mai rar,de fapt aproape deloc,cel putin in zona in care pescuiesc eu,si asta din cauze pe care le-ati spus mai sus.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 18 Dec 2008, 20:00

as avea o intrebare legata de un vobler
credeti ca un rapala countdown de 9 cm,12g ar avea vreun efect pt domnii salai?
asta in contextu unei adancimi destul de mari:cam aproape 18-19m in lac si cam 12m in fata centralei.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 22 Dec 2008, 18:54

La asa apa adanca, 15-20m, cum se simte muscatura salaului? Cred ca in fir nu se vede miscare.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 22 Dec 2008, 20:42

Adrian SB scrie:La asa apa adanca, 15-20m, cum se simte muscatura salaului? Cred ca in fir nu se vede miscare.
cum sa nu se vada?altfel cum ar ajunge in mina ta socul? multe atacuri sint spre tine , situatie in care se vede in bat cum brusc iti sare firul , ca si cum jigul ar fi aruncat spre lanseta.
Imagine

Scrie răspuns