pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
danr scrie:cred ca nu e nici una nici alta, cred ca este FP - fire pearch
ceva de genu'!

-
Michael
- Moderator

Azi,dupa ce am pierdut o stiuca,am incercat la salau si am vazut ca nu merge,vazand cum colcaie apa de avatzi,am incercat de pe un mal inalt sa ne distram cu avatzii.Am incercat voblere,popper-e,rotative,oscilante si nu au vrut nik.Am montat un shad de vreo 4 cm alb cu glitter si recuperat la suprafatza ne-am distrat copios.Deodata iesea cate un avat si lovea shad-ul in burta de-l arunca afara din apa.Am infipt in burta shad-ului o ancora mica trecand jig-ul prin ochiul ancorei.Din clipa aia se curentau avatzii instantaneu.Am ras cu prietenul cu care am fost de nu aveam aer.Agatzam avatul,ridicat de fir cu mana vreo 5-6m si aruncat inapoi.Am prins pana-n kg,erau si animale mari,dar nu am avut timp sa insistam ca s-a intunecat.Data viitoare.Bine ca am aflat locul si procedura.
PS: se pare ca sunt situatzii cand nici un popper sau vobler,de la rapala la salmo sau storm nu au facut cat un amarat de shad,care nici macar nu era cine stie ce brand,se cheama RELAX.Asa ca...de multe ori inventivitatea pe malul apei face mai mult decat toata documentarea facuta de unii pe net.

-
bogdank
- veteran

-
Michael, noi pescuim pe aceeasi apa???
Am fost azi pe Timis: NICI O RAPITURA de avat. De la 10 pina pe la 13.30, nu am vazut nici o rapitura, nici pesti mici nu erau in suprafata. In afara de un atac ametzit de stiuca, am strecurat apa degeaba. Si am dat si cu gume si cu voblere.

-
Michael
- Moderator

si eu tot pe timis am fost,avatzi de toate marimile,stiuca dezagatzata la mal.
la un moment dat,am coborat malul si un avat pana-n 2 kg estimat de mine a rapit atat de violent pana-n mal,ca in urma lui au ramas vreo 5-6 obletzi aruncati pe uscat care au reusit prin unduiri sa ajunga inapoi in apa.
spectacol,ce mai...

-
Michael
- Moderator

bogdank scrie:Michael, noi pescuim pe aceeasi apa???
Am fost azi pe Timis: NICI O RAPITURA de avat. De la 10 pina pe la 13.30, nu am vazut nici o rapitura, nici pesti mici nu erau in suprafata. In afara de un atac ametzit de stiuca, am strecurat apa degeaba. Si am dat si cu gume si cu voblere.

eu am fost de la orele 15 pana pe intuneric si in tot timpul asta era spectacol la avatzi...eu stiu,poate aveau ceva premiera sau pur si simplu densitatea de avatzi din acel loc provoca o concurentza acerba in procurarea hranei

-
bibanus
- junior

Jonin scrie:
Are cineva solunarele pe luna asta?
Perioada 21 - 25 (inclusiv) sanse foarte bune, 19 - 20 sanse bune in rest nimic... dar dupa cate stiu eu factorul " solunar " reprezinta doar cca.7% din totalul factorilor care influenteaza activitatea sau inactivitatea pestilor asa ca nu pare sa aiba importanta prea mare.

[/u]
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
e marfa, l-am vazut mai acum cateva zile...stai si tu ca nebunu' pe net in cautarea de noutati!

-
Adi_
- veteran

articolul nu e chiar nou, dar eu abia azi l-am gasit... asa din plictiseala ca era aproape weekend
mi s-a parut interesant si m-am gandit ca poate mai foloseste si altora

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Jonin
- veteran

-
bibanus,mersi,vroiam sa stiu pt ca o cunostinta a luat la greu peste cand a fost luna plina saptamana trecuta.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!