crap la jig
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
crap la jig
Se puncteaza crapul prins la jig in competitia de spin? Duminica 18. 03. 2007 ovidiu14 a capturat un crap oglinda de 4 kg cu carligul in gura, deci nu o captura accidentala.
- mihaimircea
- veteran
- Bogdan_Alex
- veteran
Bogdan_Alex scrie:tare, credeam ca numai tata are noroc d-asta. a prins un crap cand dadea la pestisor viu...s-a agatat ancora de un arc momitor care il târa dupa el cu acu in gura...probabil era smecher printre crapi cu pierceing-u ala.
Asta toamna cand am fost la dunare la o partida, in locu in care am stat tocmai prinsera niste pescari un crap de 17 kg la oblete. Din cate stiu eu asta e seminoroc, ca sa ii spun asa, deoarece crapu de la anumite dimensiuni se mananca cam orice, de la lipitori la pestisori.

Obiectiv: 8,1 kg !
Sambata mi-a bushit un crap la vreo 10 (+/- 2) kile un grub Mr.Twister galben de 4" pe jig de 1/4 oz. L-a atacat exact cand a atins apa. Am intzepat, el s-a incontrat puternic, apoi a venit cu viteza spre mine la suprafatza, cu dorsala iesita din apa. Incercand sa recuperez bucla el s-a intors in directzia opusa si-a inceput sa-mi solicite serios frana si batzul (un Shimano Compre medium facut covrig). Indepartandu-se din ce in ce mai mult in fortza, am mai strans frana, iar la un moment dat mi-a plesnit Fireline-ul de 6 lbs. Ramasesem cu cca. 20 m de fir. Am oprit la magazin si-am rebobinat mulineta cu un Spiderwire de 8 lbs. la acelasi diametru cu Fireline-ul de 6.
Am fost aproape neputincios in fatza acestei fortze cu echipamentul meu "firav". Cred totusi ca firul a avut o imperfectziune, altfel cu un fir corect sau mai puternic, probabil il dovedeam pt ca era bine intzepat.
Ca fapt divers, un amic de-al meu quebecois, dadea dupa crap la fund cu bile de paine. Intr-un moment de neatentzie i-a plecat lanseta cu totul in apa (dealtfel un combo de spinning ieftin, neadecvat). N-a mai vazut-o la culoare.
P.S. Cred ca crapul era in perioada de imperechere in raul respectiv. Toata ziua au colcait la suprafatza si-au sarit atat in mijlocul apei cat si in mal. Ieseau in mal de culcau stuful la pamant, fara nici o exagerare. Spectacolul asta l-am vazut si anul trecut dar in august.
Am fost aproape neputincios in fatza acestei fortze cu echipamentul meu "firav". Cred totusi ca firul a avut o imperfectziune, altfel cu un fir corect sau mai puternic, probabil il dovedeam pt ca era bine intzepat.
Ca fapt divers, un amic de-al meu quebecois, dadea dupa crap la fund cu bile de paine. Intr-un moment de neatentzie i-a plecat lanseta cu totul in apa (dealtfel un combo de spinning ieftin, neadecvat). N-a mai vazut-o la culoare.
P.S. Cred ca crapul era in perioada de imperechere in raul respectiv. Toata ziua au colcait la suprafatza si-au sarit atat in mijlocul apei cat si in mal. Ieseau in mal de culcau stuful la pamant, fara nici o exagerare. Spectacolul asta l-am vazut si anul trecut dar in august.
- mihai izbiceni
- veteran
In pimavara asta am prins in Olt la un shad de 8 cm M.T un crap la 7,5 Kg cu jigul in gura dar eu cred ca a fost doar noroc dar am inteles ca de la o anumita varsta mananca cam orice ,nu va mai spun de drill a fost exceptional si dupa toate astea mai eram si singur imaginati-va eu cu un monstru' in apa si un paznic statea si privea la mine 

-
- veteran