ce locuri si cum mai merge spinningul...?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

ce locuri si cum mai merge spinningul...?

Mesaj de catax4u » 06 Aug 2013, 13:50

Salut. In speranta ca poate dezvaluiti locuri unde se mai prinde rapitor in perioada asta am deschis topicu' asta. In zona mea tin sa precizez ca pestele nu se inghesuie tinand cont si de braconajul excesiv si cred un mod de braconat mai important care i-a amploare tot mai mare, curentul.

vcalin
senior
senior

Re: ce locuri si cum mai merge spinningul...?

Mesaj de vcalin » 07 Aug 2013, 12:38

Salut Cata.
In perioada asta nu cred ca mai "papa" pe nicaieri...si daca o mai fi pe undeva ,poate sa-ti zica pe privat ca altfel....se alege praful!
Partea cea mai proasta cu curentul este ca daca il prinde in depunere,nu se mai intoarce acolo si nici sa fecundeze icrele...deci puiet knci,pesti la anul tot la fel!
Fereasca D-nezeu sa pateasca ce au mai patit si altii amatori de curent...!
Oricum asta e tara lu "papura voda", toti fac ce vor,cum vor si unde vor..."autoritatile" daca se pot numi asa,...sunt "lupul paznic :fluch :fluch la oi"...cred ca ati inteles ce am vrut sa zic...cel putin aici la noi in olt!

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 07 Aug 2013, 12:59

Da, din pacate asta e. Pacat de potentialu' pe care il are Oltul. Cand te gandesti ce peste a fost si unii si-au facut de cap si totusi apa asta a avut putere de regenerare cat de cat in fata plaselor, dar in fata instalatiilor astea de curent aparute in comert nu stiu daca mai face fata. Pacat ca avem si nu stim sa pastram, altii se roaga sau fac ei asa ceva, noua ne-a dat mama natura si ne batem joc.. Cum ai zis si tu .... tara lu' papura voda.... :respekt:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 07 Aug 2013, 21:16

@catax4u: in zona ta e plin de biban. si trage in draci pe caldurile astea.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 08 Aug 2013, 13:33

Asa e, dar in rest altceva nu prea vezi acum si cu bibaneii nu cred ca merita sa stai la pescuit pe caldurile astea. :respekt:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 08 Aug 2013, 15:16

Un sfat, daca mai doriti ca din putinul acela, sa satisfaca si voua placere....folositi mesageria privata, ca unii stau la panda, si baga tot la cap, apoi dau telefoane, si gata cu locul acela.... 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 08 Aug 2013, 21:28

@ marius popa: n-ai cu ce starpi biba de pe Oltul inferior. indiferent de metode. plus de asta, n-am exemplificat nici un loc anume. stiu ce zici si ai dreptate. sunt si alti pestisori pe acolo.

@ catax4u: ai intrebat unde sa pescuiesti un rapitor. scuzele mele, n-am stiut ca nu iesi din casa pe caldura pentru cativa bibanei. unde se prind pesti mai mari, nu stiu, n-am vazut. nici nu cred ca sunt. eu unul am batut 500 de km pana acasa la Slatina sa fac o partida de biban, da` nah, sunt mai putin pretentios.

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 09 Aug 2013, 12:08

grizzly....marea problema a bibanului de pe olt este ...nu se poate consuma(minca)...are niste viermisori rosii,eu am prins si cind iam pus in frigider au iesit miscatoarele din ei...asa ca mare atentie!
In rest este biban...mmmm de tot...si eu cel mai bine am prins la un pilker colorat asemanator bibanului de vreo 10g cred!
Este si avatel....dar aici nu am experienta...nu am punctat eu dar am vazut ceva la kg sau poate 2kg...nu stiu sa cintaresc pestii din priviri!
Numai bine va doresc tuturor!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Aug 2013, 12:51

vcalin scrie:grizzly....marea problema a bibanului de pe olt este ...nu se poate consuma(minca)...are niste viermisori rosii,eu am prins si cind iam pus in frigider au iesit miscatoarele din ei...asa ca mare atentie!
Un motiv in plus sa eliberati in apa si nu in juvelnic si la anu' o sa aveti bibani mai frumosi, mai mari si mai multi !

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 09 Aug 2013, 12:59

Pai eu iam eliberat pe aproape toti...am oprit citiva pt consum....dar surpriza....aveau virmisori!
In zona noastra nu cred ca se va "stirpi" vreodata bibanul.....nu se prea omoara lumea sal prinda doar cind nu merge alta specie....la noi salaul,somnul,avatul...sunt speciile tinta...bibanul..asa de plictiseala!

Scrie răspuns