care-i solutia voastra ???

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

p5ih0
veteran
veteran

care-i solutia voastra ???

Mesaj de p5ih0 » 26 Ian 2008, 01:02

no ca am ajuns si la asta, cand am zis ca le-am rezolvat pe toate, ma traznit o idee :idea: ce-ar fi daca n-as mai folosii eu agrafe cand dau dupa dintzos?!
ar fi chiar benefic zic eu, dar inainte sa imi iau inima-n dinti am zis sa va consult in ceea ce priveste nodul pe care sa il folosesc...
deci:
1 voi cam ce noduri folositi sa legati textilu de jig?
2 puneti leader fluocarbon tot timpu sau numa in anumite cazuri? si daca puneti dc puneti ?
personal,pana acum, am dat numai cu agrafe legate direct de textil si am avut rezultate destul de ok, dar tot timpu e loc de mai bine :wink:
asa ca va rog insistent, stresant chiar , sa imi raspunde-ti si mie la intrebari sa vad si eu cum sta treaba...
cu stima si respectele derigoare :elkgrin:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 26 Ian 2008, 01:13

nu ca vreau sa spun ca s-a mai discutat...dar s-a mai discutat!http://rapitori.ro/forum/about2203.html
parca eu am initiat topicul...
cu agrafa sau fara???
eu dau cu un snap,/agrafa de crapisti demontata .
am dat rar cu leader, vara trecuta am pierdut un salau mare..dand cu leader, zic eu din cauza drill-ului prelungit...cu textilul in 3 minute era in barca.
deci de regula dau direct textil; si agrafa..
nodul habar nu am care e... un nod rapalla cu imbunatatiri...de multe ori nu cedeaza nodul...tre sa ma invat sa-l fac mai slab..pt ca in caz de agatatura...nu se rupe de la agrafa...ci de oriunde.!
sper sa te elucidezi...
bagati baieti!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 26 Ian 2008, 02:16

textil direct, palomar knot!
TEAM ATOM

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 26 Ian 2008, 08:47

Din cauza mai multor taieturi ale firului datorita dintilor cumetrei(adica rateuri pentru care poti sa te zgarii pe ochi),folosesc totdeauna struna metalica sau kevlar legata de textil.Strunele le leg cu nod no-name iar naluca o prind de obicei cu agrafa din capatul celalalt al strunei.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 26 Ian 2008, 10:29

pai eu zic ca la ce ofta are stiuca, nu cred ca are veo importanta daca folosim o struna mai rigida sau mai flexibila, acuma depinde si de momentul cind o cautam!?deci, in concluzie, struna legata direct pe fir(mono), ca nod ,rapala sau Clinch! nu recomad snap legat de struna sau legat de fir pentrui atasare de struna, la lanseuri zboara direct cu lingura si struna!acuma tu alegi! 8) 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 26 Ian 2008, 10:51

e vorba de salau aici nu de stiuca.

eu leg leaderul cu nod trilene de jig.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 26 Ian 2008, 11:02

la cine bateti apropo domnu johnnybravo?
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 26 Ian 2008, 11:40

Am prins si cu agrafa si fara , totusi parca merge mai bine fara agrafa si cu leader de fluocarbon inainte....

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 26 Ian 2008, 13:26

scuze ca nu i-am zis pe nume salaului si l-am numit dintzos
vorbeam chiar numai de shalau, la stiuca nici nu ma gandesc sa nu pun struna.
stiam ca s-a mai discutat, da am zis sa vad daca nu cunva v-ati mai schimbat opinile :P
acuma legat de leadear, am mai pescuit si eu cu leader fluocarbon, da mi se pare foarte peste mana sa faci legatura intre textil si leader, ce-i drept am incercat numai cu albrigth knot, am facut de vreo 2 ori nodu si am zis ca nu-i de mine :lol: pierd mult timp si ma si enervez. am observat ca iti trebe fire de dimensiuni f apropiate ca sa iti reusasca nodu, si automat te gandesti mai departe, daca le ai de dimensiuni apropiate, inseamna ca leaderu tine mai putin decat textilu si risti sa pierzi pestele, sau nu-i asa ? :roll:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 26 Ian 2008, 16:57

Legam intr-o vreme strune de multifilament la fiecare vobler,cu noduri Rapala la ambele capete.Iar la capatul liniei o agrafa simpla.Luam multifilament "la metru" de diferite grosimi .

Scrie răspuns