calcan la jig !!!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 23 Iul 2004, 14:21

todi scrie:"flathead"-ul lui Rex e cambula. nu stiu daca ii migreaza un ochi o data cu cresterea, dar calcanului sigur i se intampla transformarea asta ciudata.
Am urmarit un documentar,cred ca pe Discovery.Cand e mic,e un peste normal,cum creste,se lasa pe o parte si un ochi migreaza langa celalalt.Curios este ca gura ramane in aceeasi pozitie,cam incomod.

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 23 Iul 2004, 14:36

ha ha ha, incomod eh? :))

Jean Scurtu

Calcanul la jig

Mesaj de Jean Scurtu » 25 Iul 2004, 00:47

Michael scrie:Calcanul seamana cu "Flathead-ul" lui Rex Hunt?I se muta un ochi de pe o parte pe alta?
Daca vrei sa vezi cum arata si sa sti ceva despre calcanul de aici(caci de la cel din Golful Mexic a inceput povestea ) caruia i se spune aici SOUTHERN FLOUNDER incearca sa gasesti pe internet.Face parte din familia Bothidae si denumirea lui latineasca este Paralichthys lethostigma.


Jean Scurtu

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 26 Iul 2004, 12:29

Frumoasa captura Jeane! La mai mare!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Iul 2004, 12:08

Wavedancer scrie:Frumoasa captura Jeane! La mai mare!
Multumesc,apreciez urarea si o sa incerc sa-i dau curs dorindu-ti la fel!!!

Jean Scurtu

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 27 Iul 2004, 12:20

Constantean fiind, stiu ce inseamna un drill cu un calcan mai "rasarit". Dar la jig, asta chiar ca e o surpriza. O sa incerc cu prima ocazie!

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 27 Iul 2004, 12:33

wavedancer (ca sa nu uit: cauta si tu un nickname mai scurt fratioare!),

calcanii cica se prind binisor cu streamere, culori inchise, mici. cam cat un grub de biban. dar in mediterana, la noi nu cred sa existe prea multi care sa incerce la fly in mare. sigur se prind, am vazut poze.

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 27 Iul 2004, 12:42

Eugene, sincer n-am vazut pe nimeni dind la musca in mare! Probabil pescarii batrini de pe diguri si-ar face cruci popesti daca ar vedea pe cineva cu snur si streamer p-acolo si ti-ar da adresa spitalului de la Palazu (echivalentul local al Spitalului 9). Dar sint de acord cu tine, ar trebui incercat odata. Nu se stie de unde sare...ce vrei tu sa sara!

adrian frunza
veteran
veteran
Mesaje: 877
Membru din: 14 Oct 2004, 19:15

Mesaj de adrian frunza » 04 Dec 2004, 15:58

salut!domnule SCURTU felicitari pentru calcani.din poza, interesanta e montura&accesoriile, nu captura in sine.am abordat cu danr o discutie pe tema asta si raspunsul lui m-a lasat perplex,nu stia unde bat.am 2 intrebari ,va rog, chestia aia alba din jig ,e calamar, scoica sau sepie.daca presupunerea mea este exacta,montura are de toate:miros,culoare,sunet,vibratii.va mirati ca cei cu viu priveau apa?pentru mine e o regula chestia asta.a doua intrebare :ati folosit PLASTIC TUBE RATTLE ?daca da cu ce efecte.multumesc.astept raspuns .
walleye

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Dec 2004, 21:54

Adrian,

Ultimele poze din galerie sant facute la un pescuit in Rollover Pass(Golful Mexic,Texas) in Peninsula Bolivar,un canal artificial de 60m latime si lung de cca 600m,facut de cei ce raspund de pescuit aici special pt a ajuta migrarea pestilor din Rollover Pass Bay(East Bay) in Golful Mexic si invers.
Functie de flux si reflux apa in Pass are viteze diferite,in general destul de iute.
In primul rand datorita vitezei apei(eu avand o artera artificiala in piciorul drept nu pot intra in apa,sau sa stau mult timp in piciore,in plus nu a-si gasi nici un costum de neopren pe care sa-l pot folosi,strangulandu-mi circulatia deficitara a sangelui in picioare) am fost nevoit sa improvizez ceva pt. a pescui cu rezultat in acest loc,adaugand acei plumbi suplimentari pe fir.
La jig sant singurul aici care pescuieste in acest mod si deoarece de obicei prind mai multi pesti la jig decat altii s-ar parea ca solutia gasita de mine functioneza.Precizez ca nu folosesc niciodata jig-uri mai mari de 1/8oz(3,5g.).din motive pe care le-am mai aratat pe acest forum.
In acest mod pescuiesc si in apa dulce la white bass si tot cu rezultate f. bune.
Referitor la batul cu care am pescuit in acea zi,e vorba de un bat facut de mine pe un blank de 9'(2,74m.) FLY FISHING de W8,produs de AMERICAN TACKLE( IMG GRAPHITE BLANK 9028-9' X 2pc.-FLY-LINE WT. 8).
Mandrina batului facut de mine poate parea ciudata,este vorba de o mandrina de grafit FUJI pt. casting cu trigger(pe care eu l-am taiat ,aleasa in asa mod incat diametrul ei interior sa fie la fel ca si al blank-ului in locul unde va fi fixata).
In felul acesta nu mai am nevoie de buraj pe blank pt a fixa mandrina, e mai usor de fixat si de ce nu batul in final ceva mai usor.
Alt avantaj al folosirii acestei mandrine,ce lasa sa se vada o portiune a blank-ului este ca degetul mare se sprijina direct pe blank, in portiunea vizibila,sesizand mai usor toate vibratiile transmise de acesta.
De obicei pescuiesc la jig cu un bat telescopic TRIANA de 5m.(168g.),bat de fix pe care l-am facut de spinning.Insa cu o zi in urma aruncand "ca ciobanul ",fortand batul fiind vant acesta s-a rupt la 10 cm de la varful tronsonului al doilea si de aceea am incercat batul de 9' facut cu cca. o luna in urma sa vad cum lucreaza la calcan(batul s-a dovedit ca e extraordinar din toate punctele de vedere)
Mai am vreo 7 bete intre 4-5m(TRABUCCO,MILO, KETNNER,D.A.M) dar am vrut sa-l testez pe penultimul facut de mine.
Acum doua zile l-am reparat pe cel rupt si mi-am mai facut unul nou pe blank de fly ALLSTAR TITANIUM(AUSTIN FLY),din trei bucati de 9' si W12,caruia i-am adaugat inca un tronson tot TITANUM si a iesit un bat splendid de spinning ( 3,6m).
Adrian,eu nu eram surprins ca multi pescari "pazeau "apa chiar si din cei ce pescuiau cu viu si ma bucur ca tu ai inteles de ce.Vazand ca eu prind mereu au venit doi pescari ,ce erau in apa pana la piept,sa vada si sa ma intrebe cum fac( nu mai vorbesc de multi de pe mal ce ma spionau din spate).Celor ce m-au intrebat le-am explicat cinstit totul si daca au inteles e in avantajul lor.
Ceea ce vezi alb in carlige pe langa grub sant fasii taiate de pe burta calcanilor prinsi cu o zi inainte.De obicei folosesc fasii taiate din pesti mai mici ce au pielea tare,sau daca nu am merge si coada de shrimp(creveti),insa aceasta cade usor din carlig.
Cred ca daca incerci in acelas mod la salau vei prinde mai bine(aici nu e salau climatul fiind prea cald).
Nu am folosit PLASTIC TUBE RATTLE,deoarece eu pescuiesc cu jig-uri mici maxim 1/8oz.(3,5g).
As putea sa adau tuburi cu rattle,dar imi ingreuneaza montura.Pescuiesc si la "tube" dar fara "rattle".
Ce pot sa-ti spun ca "rattle' ajuta si ca daca te uiti atent la montura mea margelele folosite(si cele dintre plumbii suplimentari si cele de langa carlig) pe langa faptul ca starnesc datorita culorii curiozitatea pestilor indeplinesc si rolul de "rattle").
Inca o explicatie,folosesc mai multi plumbi pe fir de 1/4oz(7,1g.).sau 1/8oz.(3,5g.) ,deoarece functie de viteza apei adaug sau mai scot din plumbi(mai ales pt. ca in Pass viteza apei se modifica mereu in timpul unei partide de pescuit ) pt. a avea ceea ce consider eu pe moment ca fiind optim.
Tot referitor la naluci cu "rattle" si fara,constatarile facute de specialisti americani spun ca in aceleasi conditii prinzi mai mult cu nalucile cu "rattle".
Trage concluziile si intodeauna incearca ceva nou si nu uita ca finetea pescuitului, chiar daca mai pierzi cativa pesti, va face sa ai mai multe prezentari si deci si mai multe capturi in final.

Sanatate si da Doamne la alegeri sa iasa,alesii pescarilor de rapitor!!!

Jean Scurtu

Scrie răspuns