Incep prin a-mi cere scuze daca s-a mai discutat subiectul, dar eu personal nu l-am gasit.
Asa cum scrie si in titlu ma intereseaza care sunt diferentele intre aceste doua dimensiuni, mai exact pentru modelul shimano exsence 21 (am vazut ca se aplica si la altele , ex stella fk). Intreb pentru ca sunt putin mai mult indus in eroare cand citesc specificatiile mulinetelor si vad ca exista o dif de 15 g intre ele 180/195 , respectiv 2 cm diferenta recuperare 88/86.
Ceea ce banuiesc momentan este faptul ca modelul compact = un tambur de 3000 pe corp de 1000/2000, iar cel fara c = corp de 2500, insa din pacate nu am unde sa le vad fizic.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
c3000mhg vs 3000mhg
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
Re: c3000mhg vs 3000mhg
un raspuns rapid de la chatGPT
Codificarea modelului (litera "C")
C3000: "C" vine de la Compact, ceea ce înseamnă că tamburul are dimensiunea unui model de 2500, dar corpul mulinetei este unul de 3000. Aceasta oferă un echilibru între greutate și capacitatea tamburului.
3000: Nu are această ajustare compactă, având o dimensiune standard pentru tambur și corp.
2. Capacitatea tamburului
C3000 MHG: Tamburul compact are o capacitate mai mică pentru fir comparativ cu modelul standard 3000, ceea ce îl face ideal pentru situații în care nu este necesar fir gros sau lungime mare.
3000 MHG: Tamburul standard are o capacitate mai mare, fiind potrivit pentru aplicații unde este necesară mai multă lungime de fir sau fir mai gros.
3. Greutatea mulinetei
De obicei, modelele "C" (compact) sunt puțin mai ușoare decât variantele standard, deși diferența este adesea mică.
4. Utilizare specifică
C3000 MHG: Mai potrivit pentru pescuitul fin, cum ar fi spinning-ul ușor, pescuitul cu năluci mici, unde greutatea redusă și finețea sunt importante.
3000 MHG: Mai versatil, potrivit pentru aplicații generale sau pentru pescuitul care necesită o capacitate mai mare de fir.
Codificarea modelului (litera "C")
C3000: "C" vine de la Compact, ceea ce înseamnă că tamburul are dimensiunea unui model de 2500, dar corpul mulinetei este unul de 3000. Aceasta oferă un echilibru între greutate și capacitatea tamburului.
3000: Nu are această ajustare compactă, având o dimensiune standard pentru tambur și corp.
2. Capacitatea tamburului
C3000 MHG: Tamburul compact are o capacitate mai mică pentru fir comparativ cu modelul standard 3000, ceea ce îl face ideal pentru situații în care nu este necesar fir gros sau lungime mare.
3000 MHG: Tamburul standard are o capacitate mai mare, fiind potrivit pentru aplicații unde este necesară mai multă lungime de fir sau fir mai gros.
3. Greutatea mulinetei
De obicei, modelele "C" (compact) sunt puțin mai ușoare decât variantele standard, deși diferența este adesea mică.
4. Utilizare specifică
C3000 MHG: Mai potrivit pentru pescuitul fin, cum ar fi spinning-ul ușor, pescuitul cu năluci mici, unde greutatea redusă și finețea sunt importante.
3000 MHG: Mai versatil, potrivit pentru aplicații generale sau pentru pescuitul care necesită o capacitate mai mare de fir.
multumesc
intre timp am gasit explicatia exacta :
c3000 = corp 2500 / tambur de 3000
3000 = corp de 4000 / tambur 3000
c3000 = corp 2500 / tambur de 3000
3000 = corp de 4000 / tambur 3000