Atacul avatului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 11:56

Adi,nu vreau sa par malitios,dar vreau sa lamuresc ceva:ai pescuit de multe ori avat?,ai observat si tu acele chestiuni pe care le dezbatem aici,sau te intrebi numai daca se poate intampla.Esti doar curios daca fizic e posibil?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Noi 2005, 12:05

Nick, am pescuit destul si la avat, chiar daca a zis Andrei ca eu as fi pescar de clean, nu de avat. Am avut ocazia sa vad atacul avatului la doar 1m de picioarele mele. Si nu odata, ci de nenumarate ori. Si da, pe langa asta ma intreb si daca fizic e posibil.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 01 Noi 2005, 12:06

Nick scrie:Si la eterna intrebare:de ce nu prinde avatul obletele din prima:1.nu prea are dinti,adica lipsesc cu desavarsire
Ca nu reuseste sa prinda avatul din prima e de inteles, se poate intampla - si cei mai buni dintre noi mai gresesc :lol: .
Dar sa spui ca atunci cand urmareste un oblete, vrea sa-l inghita si nu reuseste , iar apoi loveste cu coada acelasi oblete pentru mine e fictiune curata.
Fire zmucite!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Noi 2005, 12:08

si cleanul are dita-mai dintii, nu? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 12:09

Daca nu ai vazut ce dinti faringieni are,te sfatuiesc sa-i cauti.Si daca nu stiai ca cleanul are dinti,ce fel de pescar de clean esti? :roll:
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Noi 2005, 12:11

aaa.. deci cleanul prinde pestii direct cu dintii faringieni? :lol: :lol: :lol:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 12:16

Nu are rost sa continui polemica cu tine.Nu stiai ca claenul are dinti,iar eu ti-am precizat unde sa-i cauti,nu e o rusine sa nu stii,dar macar accepta acest lucru si lasa tonul zeflemitor.Eu nu am deschis acest topic de dragul discutiilor in contradictoriu,ci pentru a-mi lamuri niste chestii pe care nu le pot explica.Eu nu sustin sus si tare ca am dreptate,dar astept alte variante plauzibile,nu doar ca nu se poate si atat. :evil:
Pestii nu citesc carti!

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 01 Noi 2005, 12:21

Adi_ scrie:...iti propun urmaotrul experiment...
fac chestia asta dupa ce imi demonstrezi tu, tot experimental, ca poti sa te misti prin apa cu aceeasi viteza ca un avat.

uite un alt experiment: cumpara un peste, lasa-l putin la dezghetat (cat sa mai aiba putina rigiditate in coada) si fa singur experimentul de care ziceai, doar ca nu cu palma ci cu coada pestelui.

ce zici? ti-as recomanda sa bagi doar coada pestelui in apa si mana ta sa fie afara.

PS. recomandarea spunea sa cumperi un peste, fiindca nu merita sa moara un peste pentru exprimentul asta.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Noi 2005, 12:25

Nick scrie:Nu are rost sa continui polemica cu tine.Nu stiai ca claenul are dinti,iar eu ti-am precizat unde sa-i cauti,nu e o rusine sa nu stii,dar macar accepta acest lucru si lasa tonul zeflemitor.Eu nu am deschis acest topic de dragul discutiilor in contradictoriu,ci pentru a-mi lamuri niste chestii pe care nu le pot explica.Eu nu sustin sus si tare ca am dreptate,dar astept alte variante plauzibile,nu doar ca nu se poate si atat. :evil:
Nick, degeaba te ambalezi.Dintii faringieni sunt folositi pt. a prinde pestele???
Da, cleanul NU are dinti, pe cand pastravul de exemplu are. E vorba de dintii de pe buze, din gura, nu de cei faringieni. Aia au alt rol. Raspunde-mi la intrebare. Care dinti ajuta rapitorul sa nu scape pestisorul din gura, sau pt. a-l apuca mai bine, dintii de pe buze, sau cei faringieni?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 01 Noi 2005, 12:36

daspinningmaster scrie: Iar despre faptul vazut de el ca obletii vin si se gudura pe langa voblerul lui, tare as vrea sa vad si eu lucrul asta. Daca mulinezi rapid si voblerul trece printr-un banc de obleti, sar saracii unde vad cu ochii sperati de chestia care le-a tulburat linistea.
Fals. De foarte multe ori am vazut obleti care se iau dupa vobler si inoata in paralel cu el. Exista si o explicatie simpla. Din instinct gregar se iau dupa un "pestisor" ce pare a fugi din calea unui pericol. Nu mai stau sa vada daca pericolul este real sau nu. O intind sa isi salveze pielea.
Daca cineva mi-ar fi povestit si nu as fi vazut cu ochii mei, mi s-ar parea SF - vorba lui Adilucu.
Pe de alta parte, chestia asta imi da si mai multa incredere in vobler. Daca pestii mici il confunda cu un confrate de-al lor, la fel il va confunda si rapitorul vizat.
Bineinteles ca faza e valabila atunci cand volerul are o anumita dimensiune, ex: pana-n 7-8 cm. Nu si la un Magnum de 14 :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns