alegere fir textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
alegere fir textil
Buna din nou tuturor !
Cer va rog un sfat. AZI vreau sa-mi iau un textil pt stiuca/salau
Vreau ceva rezistent, nu pentru stiuca mult visata de 10kg, ci pentru a recupera voblerele din agataturi.
Pana acum am avut Savage Gear Finezze 0.16 / 10.1 kg - galben fluo
Foarte misto firul, inca e rezistent dupa anul trecut, insa cred ca mai am vreo 70metri. rotund, rezistent, nu retine apa, diametru mult mai mic decat alte fire de 0.16, lanseuri usoare, din pacate pluteste mult, si pe vant, schimba directia nalucii in apa. tot din pacate, mi se pare ca s-a cam copt, si cam 20-30% din rezistenta lui s-a dus...
Am vazut PP si mi se pare foarte gros
Am vazut Sunline PE si mi se pare foarte misto, doar ca uneori daca ratezi lanseul, pocneste la nod, repet, asa a patit un coleg forumist (Nu am patit cu savage gear niciodata)
Am vazut Power Strike la Total, recomandat pentru pescuitul in agataturi, insa din pacate, mi se pare foarte rigid si foarte gros. 0.14 zici ca e 0.20
Astept parerile voastre! as lua totusi un 0.12 sau 0.14
Spiderwire nu l-am pipait, insa am citit de bine de el...
Merci !
Cer va rog un sfat. AZI vreau sa-mi iau un textil pt stiuca/salau
Vreau ceva rezistent, nu pentru stiuca mult visata de 10kg, ci pentru a recupera voblerele din agataturi.
Pana acum am avut Savage Gear Finezze 0.16 / 10.1 kg - galben fluo
Foarte misto firul, inca e rezistent dupa anul trecut, insa cred ca mai am vreo 70metri. rotund, rezistent, nu retine apa, diametru mult mai mic decat alte fire de 0.16, lanseuri usoare, din pacate pluteste mult, si pe vant, schimba directia nalucii in apa. tot din pacate, mi se pare ca s-a cam copt, si cam 20-30% din rezistenta lui s-a dus...
Am vazut PP si mi se pare foarte gros
Am vazut Sunline PE si mi se pare foarte misto, doar ca uneori daca ratezi lanseul, pocneste la nod, repet, asa a patit un coleg forumist (Nu am patit cu savage gear niciodata)
Am vazut Power Strike la Total, recomandat pentru pescuitul in agataturi, insa din pacate, mi se pare foarte rigid si foarte gros. 0.14 zici ca e 0.20
Astept parerile voastre! as lua totusi un 0.12 sau 0.14
Spiderwire nu l-am pipait, insa am citit de bine de el...
Merci !
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- veteran
Re: alegere fir textil
Pentru pescuitul in agataturi, in opinia mea, sunt mai bune firele americane (Power Strike, Power Pro, Tuf Line, Spiderwire). Aceste fire sunt mai rezistente la abraziune decat cele japoneze. Chiar daca par un pic mai rigide la inceput, se inmoaie destul de mult dupa 2-3 partide.
Merci Dan. Ce am vazut ieri, pare ok, nu zic nu. Dar la agatatura, ma refer la structuri, etc. Daca agat in creanga, in apa, acolo intervine strict rezistenta firului (nod). PowerStrike-ul ala parca avea 4.5kg, nu? la 0.14
Firul e tare, deci castul nu va fi unul fabulos. Lanseuri scurte deci.
0.14 echivaleaza cu 0.20, din nou influenteaza si lanseul si portanta in apa
rezistenta la nod mica, 4.5kg e putin (chiar daca savage gear are 10.1 kg rezistenta, l-am testat si s-a rupt peste 6kg)
E bun la abraziune, nu zic nu, dar bradisul din zonele cu stiuca nu cred ca inseamna zona abraziva pt fir..
Ma mai gandesc, daca nu gasesc ceva pana la finalul zilei, o sa-l iau sa-mi formez o parere.
Merci din nou.
Firul e tare, deci castul nu va fi unul fabulos. Lanseuri scurte deci.
0.14 echivaleaza cu 0.20, din nou influenteaza si lanseul si portanta in apa
rezistenta la nod mica, 4.5kg e putin (chiar daca savage gear are 10.1 kg rezistenta, l-am testat si s-a rupt peste 6kg)
E bun la abraziune, nu zic nu, dar bradisul din zonele cu stiuca nu cred ca inseamna zona abraziva pt fir..
Ma mai gandesc, daca nu gasesc ceva pana la finalul zilei, o sa-l iau sa-mi formez o parere.
Merci din nou.
la fel ca tine si eu am cerut pareri despre textil saptamana trecuta,am primit destule cat sa ma decid pentru Sunline Super PE de 20 lb de culoare verde deschis,azi l-am primit 98 lei 150 m,abia duminica merg sa-l testez la lucru,dar la prima vederea arata foarte ok in comparatie cu ce am lucrat pana acum.
- stefanflorin
- veteran
valeriu, ca sa scoti voblerele din agataturi ai nevoie de sfoara, nu fir japonez. ala e pt. finete, nu pt. pescuit in boscheti, iar bradisul si orice alta vegetatie, sunt destul de abrazive, dupa un timp flocaie cam orice fir, deci ai grija ce iti doresti.
daca esti multumit de SG-ul ala, ce rost are sa il schimbi cu ceva de care nu esti sigur? oricum toate firele imbatranesc, indiferent de pretul lor.
pareri o sa auzi diverse, fiecare are preferintele lui si tinde sa fie subiectiv.
daca esti multumit de SG-ul ala, ce rost are sa il schimbi cu ceva de care nu esti sigur? oricum toate firele imbatranesc, indiferent de pretul lor.
pareri o sa auzi diverse, fiecare are preferintele lui si tinde sa fie subiectiv.
Urasc atarnatorii!
O sa merg pe spiderwire
Acum trebuie sa decid intre Stealth si Ultracast culoare Red
Ma gandesc totusi ca si Savage Gear ar fi o solutie... Desi cel din august cam imbatraneste
Am vazut threadurile, citit cu atentie.. Insa tot pe Spiderwire as merge
Pana acum, bradisul nu a fost abraziv pt firul de la savage, o fi asa de bun?...
O sa il tin un sezon probabil..
In fine, voblere nu voi scoate din agataturi mari, insa de multe ori am scos crengi mari din apa, cu firul vechi.
Acum trebuie sa decid intre Stealth si Ultracast culoare Red
Ma gandesc totusi ca si Savage Gear ar fi o solutie... Desi cel din august cam imbatraneste
Am vazut threadurile, citit cu atentie.. Insa tot pe Spiderwire as merge
Pana acum, bradisul nu a fost abraziv pt firul de la savage, o fi asa de bun?...
O sa il tin un sezon probabil..
In fine, voblere nu voi scoate din agataturi mari, insa de multe ori am scos crengi mari din apa, cu firul vechi.
- stefanflorin
- veteran
le-am pescuit pe amandoua, prefer ultracast, net superior, si ramane unu din favoritele mele. nu-l mai folosesc din simplu motiv ca nu gasesc role de 300 de yarzi, iar cele mici le consum repede.
Urasc atarnatorii!
- ppscslv123
- utilizator constant
Vezi ca suntem in prohibitie...albert.C scrie: [...] abia duminica merg sa-l testez la lucru,dar la prima vederea arata foarte ok in comparatie cu ce am lucrat pana acum.

Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips
am un lac in spatele casei unde mai aruncam maruntisuri (platica,ciortanei mici,etc ) acolo probez barca,bete,etc...la asta m-am referit..oricum nu as avea timp de un pescuit din cauza serviciului...
Multumesc de atentionare
Multumesc de atentionare

poate sa-mi spuna cineva daca Power Strike este mai gros decat Power Pro (evident la aceeasi rezistenta, ex: 20lbs) ?