Tying - corp din quill - floating

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Sep 2005, 10:10

ciao narcis, asta era un post vechi, sa stii. :)

din quill eu fac doar corpul la klinkhammer, 1st choice la sabite si rosioare si uneori buna tare si la clean. era sa iau si un crap mare cu musca asta, fara glume, daca nu intepam prea devreme aveam sansa sa vad si eu ce culoare are backingu'. :)

despre lipan, nu ca n-am prins, nici macar n-am vazut cum arata live. lol. la pastrav am fost, am si prins, dar nu pot spune ca mi-a placut chiar asa de tare. in principiu imi place mai mult sa dau pe lacuri decat de rauri si nu musai la uscate. poate am dat prea mult la spin si am ramas cu sechele, nu stiu :))

oricum, ultimele iesiri au fost la stiuca, am fost cu codrut sa vedem ce iese, el a luat trei, eu am luat ca de obicei bibi, multi si mici, pe masura streamerelor. :evil: deja stiu clar ca anul viitor voi pescui cel mai des cu scule de clasa 9-10 (pe care inca nu le am, dar sunt pe vine), cu batul de clasa 5 am de gand sau petrec mai mult timp invatand sa dau cu nimfe pe balti la ciprinide, desi habar n-am daca o sa iasa ceva.

in nici un caz n-am vreun plan sa-mi bat capul prea mult cu pescuitul clasic la musca la pastravi si lipani pe rau. pur si simplu nu am timp sa fac practica prea des la ei si nici nu mi s-a parut ca se merita. de gustibus...

da' e voie sa dai la lipan, parca auzisem ca s-a pus nu-sh ce interdictie?

narcisb
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de narcisb » 15 Sep 2005, 10:39

Da, e adevarat, de anul asta nu se mai permite pescuitul la lipan.

Braconierii vor continua sa faca ce fac demult. Cine naiba are grija de ape? Mai bine s-ar fi gandit la un program comun : populari cu alevini si paza + controlul capturilor la pescari/numar limitat de capturi ca in tarile civilizate, cresterea dimensiunii la recoltare, ma rog... e valabil si pentru pastrav.
Din punctul de vedere al braconierului cu curent electric: atat pastravul cat si lipanul sunt la fel de usor de omorat!
Ca pescar la lipan sunt mai multe amanunte de care trebuie sa tii seama.
Mie imi place mai mult la lipan - gratia cu care se ridica la musca, studiaza fiecare oferta si te lasa sa-i oferi toata cutia cu muste. Pastravul se ridica de 2-rareori 3 ori si gata. Poate am ramas cu o idee preconceputa din copilarie.
O decizie discutabila interdictia la lipan.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Sep 2005, 11:10

Vin eu cu o specificare desi e in afara topicului.
Pescuitul la lipan e permis dat fiind ca ordinul a fost suspendat prin darea lui in judecata.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Sep 2005, 11:43

da' la voi in zona paznicii stiu chestiile astea?

eu si cu dan mergeam la olt asta primavara cu copii xerox dupa ordonanta privind legea pescuitului pe anul in curs, ca sa vada paznicul ca e voie sa dai la stiuci cand depune crapu'. voi tot asa procedati sau va bazati pe faptul ca informatia circula in sistem?

nu cu multa vreme in urma am petrecut 2 ore minunate incercand sa-i explicam unuia de la rom silva curtea de arges ca el tree sa dea aprobare de pescuit si pe capra nu doar pe vidraru, nu stia omul ca e voie, ca deh, cine da pe rau isi ia autorizatie din pitesti.

dialog din ala. noi: "dom'le, mata esti romsilva, administrezi raul ala?" el" da!". noi: bine, deci legea zice ca tu ai dreptul sa dai autorizatii, deci vrem autorizatie". el: "nu, alea la pitesti, aici dam doar pentru lac!." am crezut ca-l omor pe ala. lol

narcisb
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de narcisb » 15 Sep 2005, 13:31

Luci scrie:Vin eu cu o specificare desi e in afara topicului.
Pescuitul la lipan e permis dat fiind ca ordinul a fost suspendat prin darea lui in judecata.
Multumim pentru info Luci.

Scrie răspuns