Snake rolls

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Snake rolls

Mesaj de MuskMd » 06 Sep 2013, 05:53

:D .... las ca o sa ai o surpriza care sa te vindece de "vocalize"nocturne la urmatoarea adunare :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Snake rolls

Mesaj de cristian.ene » 08 Sep 2013, 20:53

Tavi,


e clar ca tehnica de cating este cea mai importanta dar exista diferente notabile intre lansete :wink: si ce pot

1. Cu lansete cu actiune rapida rapide poti pescui la distante mari pe vant si cu muste portante usor, la fel cum o lanseta elastica , moderat si progresiva cu un blank bine calibrat se pescuieste relaxat si cu efort minim la distante mici cu muste uscate la pastrav

Un varf prea puternic si greu cum are Lamiglasul IM700 #5 al lui Andrei nu-i de pescuit fiente cu musculite si numai ohnitor nu este comparabil cu alte lasnete cu putere #5 pe varf si mijloc.

Orice pescar care stie casting poate sa ajusteze si se adapteze la problemele unuei lansete dar unde-i placerea daca lanseta nu isi face treaba cu minim efort si ofera placere maxima in pescuit

2. Lansetele progresive si elastice transmit mai bine incarcarea si feedbackul la orice distanta / vezi Winston WT sau alte blankuri premium Sage(SP, SLT, SPL, VPS modele vechi,Scott G, Daimodback Classic Troutetc)

3.Cat de bine este gandita o lanseta si cum este realizat blankul ca putere pe fiecare sectiune inseamna ca se incarca bine cu anumit fir pe un spectru larg de lungimi de lansare.

http://www.yellowstoneangler.com/gear-r ... -greys-xf2

si cele mai scumpe lansete au bube sau limite

lista completa cu reviews despre lansete si alte echipamente http://www.yellowstoneangler.com/gear-review

Am gasit lansete cu care nu se putea pescui la distnte de 8-12m de genul Fly Cor indirent de tehnica si cine o folosea in rest duap cateva sute de lasnete pescuite sau probate pot sa spun ca ma vazut putine lasnete premium aproape perfecte in ce proveste blankul.

Montajele foloseau mereu inele mari si grele la modele vechi Sage sau Scott singurele ok au fost Winston de fabrica.

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Snake rolls

Mesaj de cristian.ene » 08 Sep 2013, 21:02

Evident ca poti sa iti faci treaba cu o lanseta orecare asca cum poti sa parcurgi o distanta cu o masina de buget.

Daca te urci intr-o masina sport de 200- 300CP poti sa faci lucruri care nu sunt posibile cu 80-100CP oricat de talentat sau exersat esti.

Adica blankurile premium in cazurile fericite aduc acel plus de performanta care nu poti sa-l gasesti in blankurile ieftine.

Avatar utilizator
Hell
veteran
veteran
Mesaje: 3531
Membru din: 13 Feb 2007, 18:24
Localitate: Sparta
Contact:

Re: Snake rolls

Mesaj de Hell » 08 Sep 2013, 21:09

si la fel poti sa pui un incepator intr-un Lamborghini si nu-i instare sa stoarca masina aia de cai putere :D

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: Snake rolls

Mesaj de tavistan » 08 Sep 2013, 23:10

Cristi, cred ca s-a scris despre chestia asta o gramada si se va mai scrie. Imi plac la nebunie jucariile astea (desi totusi nu sunt dispus sa cheltuiesc o avere pe branduri - poate doar jumate... :lol: ). Dar aici vorbim de chinurile unui incepator care are impresia (fireasca, atata vreme cat toti sau aproape toti am trecut prin asta) ca buclele nu-i ies din cauza lansetei. Ceea ce e fals! Am dat cu Cormoran, cu Baracuda, cu Balzer, cu DAM - lansete entry level, poate chiar mai jos la nivel de executie. Surpriza a fost ca am dat foarte bine undeva intre 10 si 15 metri - poate unul care se pricepe mai bine stoarce si mai mult din ele. Nu vorbim de feeling, de finisaje, nici de scos tot snurul din 2 fals casturi sau pescuit pe furtuna. Vorbim de ce vrea un incepator: sa vada cu ce se mananca muscaritul asta ciudat. Rari vor fi incepatorii care vor avea de la inceput sa zicem 2 lansete, una de prezentare una de casting la distanta. Vor avea o lanseta de buget redus cu care vor vrea sa se familiarizeze cu stilul asta. In situatia asta, de foarte multe ori vor vedea ca snurul tinde sa li se innoade in jurul gatului si primul vinovat gasit va fi lanseta! Daca atunci ai pe cineva care sa-ti arate ca de fapt lanseta poate functiona onorabil si sa-l invete sa-si deceleze cele mai grosolane greseli - eu zic ca asta e o scurtatura chiar daca nu indispensabila, cel putin foarte utila... Dupa asta, urmeaza fineturile!

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Snake rolls

Mesaj de cristian.ene » 09 Sep 2013, 07:53

Tavi,

Ok am inteles toate lansetele sunt bune sa dea niste lanseuri la distante medii , cu performante si preicizie medie.

problema nu este ce distanta poti sa lansezi ci cum :D adica cat de usor si relaxat faci acest lucru si daca utilajul te ajuta cu adevarat fara corectii care consum de energie.

Feedbakul unei lansete este altceva decat distanta seaca si atat , la fel este si cu masinile sport care dincolo de motoare performante aduc un control superior si o tinuta de drum impecabila comparativ cu modele obisnutite.

Lamborghini si nu-i instare sa stoarca masina aia de cai putere :D

nu exista 200-300CP Lamborghini cu puteri atat de modeste :wink: vorbeam de masini sport derivate din masini de serie cum sunt BMW M, Cooper S, Golf GTi, Renault Sport Cup care sunt toate masini de condus zilnic care pot fi si docile sau sportive in acealsi timp.

Am fost impreuna pe Azuga si intr-un pescuit de precizie cum este cel cu uscate la pastrav conteza sa faci prezentari precise la distante de 4-8m , cu leadere cat mai lungi minim 2.5 -3.5m , si nu in conditii ideal cand un vant moderat poate sa insemne mult pentru o lanseta #3.



De Ex Talonul IM6 sau ITM de #3 nu se incarca bine la distante de 4-6m si trebuei accelerat cu fir #4 sau pus un fir mai greu si se pierde din finete si implicit trebuie lungit leaderul. Si vorbim de blankuri de 80- 120USD in USA

Daca mai esti constient si de faptul ca primul lanseu este cel mai important si decisiv cand apa este foarte limpede si scazuta toate aceste nuante fac diferenta intre o lanseta care te ajuta si una average care iti vine sa o rupi pe genunchi si alta care face toate joburile bine.

Per total lansetele sunt cam puternice pentru acest tip de pescit si pesti de 15-25cm

Simti imediat ca trebueie sa te concentezi in plus sa incarci o astfel de lanseta ceea ce in timp nseamna consum in plus de energie si dupa cateva ore si lanseuri obosela si lanseurile scad in precizie.

Ca nu mai avem salmonide (ca marime si numar) si in curand nici rauri care sa justifice o investie de multe sute de USD pe o lanseta asta este o alta realitate mult mai dureroasa decat calitatea castingului sau a lansetelor implicate in acest tip de pescuit.

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: Snake rolls

Mesaj de tavistan » 09 Sep 2013, 12:25

Cristi! Ai a mia oara dreptate! DAR deja vorbim de fineturi, de "fine tuning"!
Ca sa fim on-topic, poti face snake roll cu orice lanseta de fly, fie chiar si numai pentru repozitionarea snurului. In toata ecuatia asta snurul mie mi se pare de o importanta muuuult mai mare decat lanseta; si cand ma gandesc la snur ma gandesc la greutate, profil, suplete. Ca doar de la snake rolls a pornit toata discutia asta si iar am dat-o in miriste :headbash: :lol: :lol:

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Snake rolls

Mesaj de cristian.ene » 09 Sep 2013, 22:31

Tavi,

omul vorbeste de o tehnica avansata de casting pe care o stapanesc bine cu toate variatiile ei putini din cei avansati asa ca mi-am permis sa vorbesc de lansete/blankuri premium care chiar te ajuta sa produci mai usor lansuri derivante din roll cast.

Si cum zice Vgb prin anii 96`-98`` nu aveam nici carti, nici net, nici oameni deschisi sa ne arate un casting de calitate in condtiile in care nu erau mai mult de maxim 5 sau nici atat care stiau un casting de calitate.

Avatar utilizator
Hell
veteran
veteran
Mesaje: 3531
Membru din: 13 Feb 2007, 18:24
Localitate: Sparta
Contact:

Re: Snake rolls

Mesaj de Hell » 09 Sep 2013, 23:23

Pun pariu ca un incepator daca citeste postarile voastre intelege fix nimic! :lol:
Si conform marketingului de acum...."cu cat este mai scump este mai bun" cu atat va cadea in pacatul sculelor scumpe...
O sa iasa de 4-5 ori pe apa si nu-i place...o sa vanda scula aia la fix.....habar n-am ce pret.

Din nou, ma repet....care mai are de gand sa se apuce de muscarit....si aici ma refer la lanseuri nu pescuit la 4 m de varful bocancului.....fratilor, interesati-va daca aveti muscari in zona...muscari care sa fie capabli de un lanseu peste 10 m. O sa va scutiti de o gramada de batai de cap.
Fire, leadere cumparate sau facute....muste, back cast, dubla tractiunea....snake roll......o sa le intelegeti muuult mai usor pe apa si de la un alt muscar.
Doar asa o sa aflati daca va place sau nu muscaritul.
Si inca o cheste....nu va cumparati scule toamna....ca pana in primavara-vara cand incepe sezonul o sa le dati pentru ca nu aveti timp de casting...iarna nu-i funny sa faci casting

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Snake rolls

Mesaj de MuskMd » 10 Sep 2013, 05:31

la faza cu iarna am sa te contrazic hell.... iarna e cel mai greu ....daca tine sculele peste iarna, si le si pescuie s-ar putea sa fie ceva ;)

:lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns