Recomandare combo fly
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Recomandare combo fly
Daca bine inteleg din indicativul batului, e clasa 5, 9', 4 bucati - gresesc?
Daca e asa, cu el faci treaba la clean pe rau, chiar la avat cu streamere mici/medii si pe lac...
Daca e asa, cu el faci treaba la clean pe rau, chiar la avat cu streamere mici/medii si pe lac...
Pai daca le ai, pana una-alta da cu ele; atata doar ca ce vad eu pe acolo is mai mult de pastrav decat de clean...
Esti acoperit pentru clean, pastrav pote chiar si avat u wolly buggerele alea.
La cate o sa lasi prin pomi....o sa ai nevoie si de o menghina si alte nebunii
La cate o sa lasi prin pomi....o sa ai nevoie si de o menghina si alte nebunii

io la d-alea ( ulibagar
) am luat bibani....
in rest uita de zemuri de la cormoran ...is cam nasoale .

in rest uita de zemuri de la cormoran ...is cam nasoale .
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Pentru muste fine cu CDC (la un moment dat vei da si cu asa ceva mai ales daca te abureste tavistan
) e musai gel sau ulei de CDC, nu silicon. Merge f. bine si pe muste nefine.
Silicon nu as lua de la Cormoran si nu as lua spray, cred ca e mai buna unsoarea de silicon.
Exista si prafuri care usuca si/sau impregneaza musca cu pulbere care-i creste flotabilitatea.
Am vazut cum merge asta:
http://www.troutflies.co.uk/product.php ... -dry-flies
F. bun, imi voi lua si eu, desi am deja CDC gel si silicon.

Silicon nu as lua de la Cormoran si nu as lua spray, cred ca e mai buna unsoarea de silicon.
Exista si prafuri care usuca si/sau impregneaza musca cu pulbere care-i creste flotabilitatea.
Am vazut cum merge asta:
http://www.troutflies.co.uk/product.php ... -dry-flies
F. bun, imi voi lua si eu, desi am deja CDC gel si silicon.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Multam Tavi. Cea din link e "universala"? Ca si o curiozitate: cat de des trebuie folosita? Ma gandesc ca dupa in timp se duce efectul si musca incepe sa ia apa. In momentul ala cred ca e inutil sa o mai scufunzi in tub. Sau nu?!? Cred ca ori o lasi sa se usuce pentru a repeta procedeul, ori schimbi musca, corect?
Ce solutie pentru curatarea/intretinerea firului recomandati si de ce as mai avea nevoie in viitorul apropiat? (in afara de wadersi, vesta, minciog, kit de legat + materiale, etc...). Adica strictul necesar (pentru moment, cred eu).
Ce solutie pentru curatarea/intretinerea firului recomandati si de ce as mai avea nevoie in viitorul apropiat? (in afara de wadersi, vesta, minciog, kit de legat + materiale, etc...). Adica strictul necesar (pentru moment, cred eu).

- wildexplorer
- utilizator constant
Eu am folosit un spray pentru impermeabilizat muste, cumparat de la Decathlon, 21 ron daca nu ma insel. Si-a facut treaba dar in 10 zile de pescuiala in fiecare seara aproape ca s-a golit.
Acum am ulei cdc hends, dar inca nefolosit. De cateva zile ma uit cu drag la el si atat!
Acum am ulei cdc hends, dar inca nefolosit. De cateva zile ma uit cu drag la el si atat!
"Problemele" spray-ului
- da si pe langa musca cand pulverizezi.
- Nu poti controla doza de lichid
- Daca dai direct pe musca, ajunge si pe corp.
Ideea este sa dai putin de tot pe degetul aratator si sa prinzi hackelul sau pana de CDC (daca vei ajunge la asa ceva) intre aratator si degetul mare, apoi masezi hackelul sau pana si codita mustei (daca are codita)
De aia sunt mai bune uleiurile sau gelul, pui cat iti trebuie (o picatura mica este suficient) si il intinzi bine pe musca.
Ar fi bine sa ai si amadou, asta usca musca cat de cat apoi dai cu gel.
Insist sa te intalnesti cu Tavistan la o cafea, iti poate raspunde la multe intrebari live. si iti poate arata si cutia de muste.
- da si pe langa musca cand pulverizezi.
- Nu poti controla doza de lichid
- Daca dai direct pe musca, ajunge si pe corp.
Ideea este sa dai putin de tot pe degetul aratator si sa prinzi hackelul sau pana de CDC (daca vei ajunge la asa ceva) intre aratator si degetul mare, apoi masezi hackelul sau pana si codita mustei (daca are codita)
De aia sunt mai bune uleiurile sau gelul, pui cat iti trebuie (o picatura mica este suficient) si il intinzi bine pe musca.
Ar fi bine sa ai si amadou, asta usca musca cat de cat apoi dai cu gel.
Insist sa te intalnesti cu Tavistan la o cafea, iti poate raspunde la multe intrebari live. si iti poate arata si cutia de muste.

Poate se intalnesc miercuri si vin amandoi.Hell scrie: