pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Vizitator
MihaiV scrie:As zice ca diferenta e, prin comparatie, cum ar fi la spinning intre un bat de fibra de sticla si un extra-fast de carbon.
Sau cum ar fi cu un bat de musca pt liliputzi din bambus facut de Sorin Dragoi sa dai la copca la bibani de 3 grame...

( nu-i asa Mihai ?

)
Oricum cred ca era vorba despre GLoomis IMX clasa 7.... deci curiozitatea mea este continua...

oare merge numai la stremere... ?
-
Vizitator
Luci scrie:Da exista bete pt ocean, pentru nimfe dedicate- de exemplu.
Sint curios unde scrie in pagina site-ului postat de tine mai sus ca lansetele alea sint numai pt nimfe dedicate cum spui tu ?
-
MihaiV
- Moderator

TCH10856:
"An unusual lenght for this medium-size nimphing rod ..."
-
Luci
- veteran

Nu o spune nimeni, scrie producatorului si vezi ce iti raspunde. Sau ia legatura cu oricare din membrii echipei Romaniei, membrii echipei Cehiei, Suediei sau Italiei. Vei afla ca folosesc betele Admira 90%pentru nimfa si daca pescuiesc la uscata la distante mai mici de 7-10m. In rest italienii trec pe Technia, Cehii pe Sage sau Loomis si altii ori pe Vision ori pe altceva. De francezi nu iti pot spune mare lucru decat ca pescuiesc cu bete special concepute pentru ei de Diamondback.
Uite Bimbi sau Ferdi dau cu Admira, Ferdi la uscata foloseste Technia.
-
Luci
- veteran

Referitor la batul de bambus construit ( a lui MisuV) , e o chestie asa... Nu e bambus dedicat betelor de musca, e facut din bambusul ce se gasea in comert pe vremea lui Ceasca. Si apoi batul e mesterit de placere, nu e construit dupa niste reguli ce sa respecte clasele de putere AFTMA si alte tot felul de caracteristici.
Daca te intereseaza bambus contruit ia legatura cu Paul Sas si poate iti va oferi niste informatii in plus.
-
Vizitator
Cred ca intelegeti voi gresit sau va exprimati gresit.
Producatorul poate mentioneaza stilul si firele cele mai optime pt batul respectiv … stil in care calitatile cele mai bune ale batului ies mai bine la iveala si se vor diferentia fata de restul produselor aflate pe piata de aceiasi natura.
Dar in acelasi timp nu cred ca vei auzi vreodata producator sa spuna ca nu se poate folosi acelasi bat si in alt stil de pescuit sau cum in cazul asta a fost vorba un tip unic de musca.
-
MihaiV
- Moderator

Da mai, ai dreptate!
-
Luci
- veteran

probabil, nu stiu suficient de bine engleza si nu am stat la povesti suficient de mult sa inteleg ce mi-a spus Aldo Silva, oi fi eu prost

-
Vizitator
Fie cum vrei tu ... dar io ramin la parerea mea.
-
fly brigade
- utilizator nou

Eu folosesc de ceva vreme Western 2 de la Orvis in varianta 2,90 klassa 7, pot spune ca este un bat extraordinar mai ales ca are un pret mai mult decit acceptabil+ 25 ani de garantie.