Crisul Pietros
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Crisul Pietros
Ieri am fost sus pe la Pietros pina la Boga , de la capatul satului Pietroasa sunt inscriptii pe stanci cu pescuitul interzis.... asta e ceva nou sau au fost si pina acum interzis pescuitul , sau mai e actual asta?
Ce stiti despre pietrosu' ? ca, e minunat ! oare e inchis ?
Ce stiti despre pietrosu' ? ca, e minunat ! oare e inchis ?
Prietene, eu am in viata un principiu de la care nu ma abat niciodata - pescat semper, pereat mundus, in latina, adica "intotdeauna pescuiesc, oriunde, chiar daca ar fi sa piara lumea". Cu alte cuvinte, chiar daca vezi scris pe stanci, panouri ca nu e permis, tu tredbuie sa iti iei inima in dinti si sa incerci. Norocul surade celor curajosi, ziceau latinii. Si parca nu esti pescar adevarat daca nu ai si un dram de nebunie, inconstienta si o doza maricica de nesimtire (in sensul bun al cuvantului). Daca ai stii tu, colega, de cate ori nu mi-au zis padurarii "stiti, pe aici nu e voie la pastrav, ca e zona oprita etc etc.". Cum pleca omul in verde cum reincepeam, eventual intram pe un afluent unde nu ma mai vedea nimeni pana seara. Asa ca, curaj si la atac, nu exista "nu e voie".
Serbanel, sunt de acord cu tine dar in anumite limite, adica sa nu faci ravagii. Daca pescuiesti doar pt placerea de a pescui (adica sa eliberezi) este OK. Vreau sa argumentez cele spuse, afirmand ca in opinia mea interzicerea pescuitului (pe anumite rauri sau chiar prohibitia) este un mod de a ascunde incompetenta autoritatilor.
Exact asa e. De multe ori, zona oprita la pastrav e oprita doar ptr pescarii din exterior, in schimb vin si prind la greu neamurile padurarului, prietenii inginerului silvic etc. Asa de intampla pe Valea Buda amonte de Vidraru, si de aceea am decis in vara asta sa incerc o partida de noapte. Eu nu fac mare prapad, retin max 4-5 pastravi si eliberez uneori si exemplare de peste 20 cm. In plus, mai fac si cascade, bulboane ca sa aiba unde se adaposti pastravii pe timp de viitora.
sa stiti ca aveti dreptate ! pt autoritati e mai simplu sa interzica ceva , se instaleaza 2-3 indicatoare de interzicere si atat, braconerii nu se uita niciodata la astea, noaptea nici nu se vede... Pietrosul este unul dintre cele mai frumoase riuri de munte din tara, din pacate numai braconerii se bucura pt pestii de acolo . Cred ca e singurul apa de munte din jud.BH care poate aducea profit autoritatiilor daca si ei administrau cum trebuie... http://pescarul.com/mygallery/Crisul-Pietros ce ziceti ? nui pacat sa retine o apa ca asta pt cei care prinde pestii cu curent sau dinamita sau alte porcarii? - si nu lasa pe pescari in apropiere.... de cand sunt muscar niciodata nu merg la pescuit pt pestii-adica in sensul sa aduc acasa- e o recreatie mentala mai ales cand pescuiesti intrun loc ca asta sau oriunde (la munte).... si cu toate astea cei care stiau sa pretuieasca nu au dreptul sa distreaza la locurile ca astea [/url]
am fost si eu pe crisul pietros acum vreo 5 sau 6 ani...pe vremea aia se pescuia numai cu autorizatie / zi luata de la silvicii din sat (parca pietroasa ii zicea).
mi s-a parut foarte frumos raul (ideal pentru musca) si ingrijit si bine pazit...iar pescarii pe care i-am intalnit (vreo 3-4)...toti erau muscari.
cand am plecat de acolo, chiar am ramas cu impresia ca , slava domnului mai sunt totusi si altfel de oameni pe lumea asta, care stiu sa ingrijasca si sa pastreze...
daca ce spuneti e adevarat nu poate decat sa ma intristeze...mai ales ca ma-ncerca o oarecare dorinta de a-l revedea la vara...
mi s-a parut foarte frumos raul (ideal pentru musca) si ingrijit si bine pazit...iar pescarii pe care i-am intalnit (vreo 3-4)...toti erau muscari.
cand am plecat de acolo, chiar am ramas cu impresia ca , slava domnului mai sunt totusi si altfel de oameni pe lumea asta, care stiu sa ingrijasca si sa pastreze...
daca ce spuneti e adevarat nu poate decat sa ma intristeze...mai ales ca ma-ncerca o oarecare dorinta de a-l revedea la vara...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Eu acum duminica am fost primadata , si cand am vazut cum arata riul aproape am picat ... cand am vazut ca e interzis pescuitul eram si mai aproape sal pic, stiind ca se braconeaza greu. Asa cu interzicerea pescuitului nici controlul nu va fi atat de intens cat dinainte , si acum 2 ani deja au fost raritate pastravul de dim. peste 20cm. Cine a vazut raul stie ca asa de raritate pastravi de peste 1 sau 2kg tre sa fie acolo nu de 20-30dkg... inca nu sunt sigur ca apa e inchisa poate a ramas din anii trecuti inscriptia , dar daca e inchis sunt sigur ca asteptarile administratorului de apa nu osa fie indeplinite nici macar procentual..
sanya, ce stii de finis? ii voie, nu-i voie? tine de ocolul silvic beius, nu?
ce alte ape mai sunt in bihor si pe care se poate iesi pe 1 mai?
am fost la ajvps beius si am intrebat acolo, mi-au spus ca pietrosul e zona de refugiu. tablitele le-am vazut si eu, anul trecut.
ei mai au crisul poiana, insa e destul de slabut. plus
ca-i "periat" si ala la greu.
zici tu ceva cu crisul negru in zona vascau, insa acolo accidental mai pica cate un pistruiat scapat de la pastravarie. in rest, in sus, crisul negru ii saracit de barbari.
altceva?...
ce alte ape mai sunt in bihor si pe care se poate iesi pe 1 mai?
am fost la ajvps beius si am intrebat acolo, mi-au spus ca pietrosul e zona de refugiu. tablitele le-am vazut si eu, anul trecut.
ei mai au crisul poiana, insa e destul de slabut. plus
ca-i "periat" si ala la greu.
zici tu ceva cu crisul negru in zona vascau, insa acolo accidental mai pica cate un pistruiat scapat de la pastravarie. in rest, in sus, crisul negru ii saracit de barbari.
altceva?...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit
Finisul apartine la ocolul silvic Beius , acolo am fost de citiva ori anul trecut cu bilet de zi, dar nul dai seama ca apa au fost populat in 2 ani consecutive , e braconat grav probabil abea prinzi ceva. Pietrosul la ocolul silvic Pietroasa apartine, ieri am vorbit cu cineva el zicea ca ca afisul cu pescuit interzis in fiecare data e re-pictat impreuna cu semnele turistice, deci probabil nu e interzis pescuitul nici anul asta. Si Pietrosul e braconat grav cu metode generale ca la Stei-Vascau CN-ul (dinamita,curent, plase,rima) ....
Eu la Poiana am fost duminica acolo am intilnit 2 insi care adunau Fantanelele prinsa cu rima ,in punga probabil pt conserva, mai sus de Lazuri nu am pescuit dar sunt sigur ca pina in Stei nu exista pastrav dar vreau sa incerc si in zona Vascaului , cine stie...
In zona au mai fost populat cu pstravi inca un piriu dar nu mai stiu care.
Asa am auzit ca si ppiriul care trece prin Beius , adica Nimaiestul tine ceva pastravi dar nimic concret... si celelalte ape mai incolo CRepede ,Iadul ...
In astea nu am pescuit inca dar am impresia ca sunt la fel braconate ca si celelalte...
Cu toate astea eu nu cred ca meritele noastre sunt indeplinite in starea apelor , numai din cauza incompetenta autoritatilor am ajuns la situatia asta, ei au dreptul si puterea sasi faca impotriva ..... tu sau io nu putem sal oprim pe taranul care toate viata au prins pestii cu plase si alte minuni , adica braconajul dupa '89 a crescut asa de mare ca mai 'nainte nu prea au mers de frica ... au fost indivizi si atunci, dar nu au practicat ''meseria'' asa de des.
Eu la Poiana am fost duminica acolo am intilnit 2 insi care adunau Fantanelele prinsa cu rima ,in punga probabil pt conserva, mai sus de Lazuri nu am pescuit dar sunt sigur ca pina in Stei nu exista pastrav dar vreau sa incerc si in zona Vascaului , cine stie...
In zona au mai fost populat cu pstravi inca un piriu dar nu mai stiu care.
Asa am auzit ca si ppiriul care trece prin Beius , adica Nimaiestul tine ceva pastravi dar nimic concret... si celelalte ape mai incolo CRepede ,Iadul ...
In astea nu am pescuit inca dar am impresia ca sunt la fel braconate ca si celelalte...
Cu toate astea eu nu cred ca meritele noastre sunt indeplinite in starea apelor , numai din cauza incompetenta autoritatilor am ajuns la situatia asta, ei au dreptul si puterea sasi faca impotriva ..... tu sau io nu putem sal oprim pe taranul care toate viata au prins pestii cu plase si alte minuni , adica braconajul dupa '89 a crescut asa de mare ca mai 'nainte nu prea au mers de frica ... au fost indivizi si atunci, dar nu au practicat ''meseria'' asa de des.