avat

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
stiuca
veteran
veteran
Mesaje: 660
Membru din: 04 Ian 2008, 17:16
Localitate: Romanica

Mesaj de stiuca » 11 Mai 2011, 07:50

:lol: Fratilor cu respect pentru fiecare STIL de pescuit ,aduc urmatoarea precizare . :roll: Stilul Fly ,in primul rind batul cu care dai la pastrav si cel de dat la Avat sunt diferite din [color=red]mai[/color] multe motive .In primul [color=red]rand[/color] Clasa , lungimea ,snurul , [color=red]atat[/color] la bat [color=red]cat[/color] si la mulinete deci iti trebuie INCA a unui echipament de fly. In alta ordine de idei posibilitatea de a ajunge cu streamerele unde bate avatul este FOARTE limitata, Asa ca cineva ,undeva ,pentru a avea ceva satisfactii ,si adrenalina [color=red]s-a[/color] [color=red]gandit[/color] cum sa dea ,cu montura cat [color=red]mai[/color] departe ,sa [color=red]dea[/color] [color=red]totusi[/color] la artificiale ,deci SPORTIV, legal,cu niste costuri cit [color=red]mai[/color] reduse, si cu eficienta cit [color=red]mai[/color] mare si asa [color=red]s-a[/color] nascut BULDO, [color=red]pe care[/color] suedezii il numesc VOBLER FARA BARBETA daca nu [color=red]stiati[/color].[color=red]Acum[/color] lumea este impartita [color=red]unii[/color] impartasesc stilul fly [color=red]cat[/color] timp sunt GRUNDARII ,ca sunteti la inceputurile pescuitului . :cry: ,eu o sa incerc sa va astept [color=red]vreo[/color] 50 de ani ca sa va vad ,la o anumita [color=red]varsta[/color] daca sunteti TOT asa de ...... :?: ,critici la stilul de pescuit cu BULDO. :wink:

editat (in mare) de moderator...se duce dreaq limba romana :-(
cateva exemple:
m-ai - mai
gindit - gandit
totusiii - totusi
sa - s-a
stiatii - stiati
uni - unii
cit - cat
vre-o - vreo
virsta - varsta
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Avatar utilizator
colaps
senior
senior
Mesaje: 412
Membru din: 14 Apr 2011, 08:49
Localitate: Oradea

Mesaj de colaps » 11 Mai 2011, 08:16

@ stiuca sa stii ca m-ai convins 100%, azi merg si mi iau 1 bucata buldo ( primul ) il leg de snur, si direct de leader imi leg o bucata de plumb cat degetu + niste "floace"albe ( am azuit ca is tare bune ) , asa sigur nu ratez nimka. ah sa nu uit imi pun si baking cam 50 m, ca e posibil sa dau departe, departe, departe :) :)

acum serios, eu am vazut pe utube filmele muscarului cu buldo , parca stefan sau cum il cheama , seful obletilor ! , asa... decand l-am vazut pe marele muscar si cu buldo-u lui m-am scarbit asa de tare de buldo de imi vine greata cand vad unu . o sa incerc si eu candva , dupa ce imi rupe un avat snurul ...

papa.

edit.

imi cer scuze daca m-am exprimat cam direct. nu vreau sa se simta jignit nimeni. deci schimb "mai stiuca" in "@stiuca" , sper ca e ok ca folosesc persoana 1, daca nu , va rog sa ma atentionati, uneori gresesc ( nu se vede varsta pe forum ). scuze inca odata.

Avatar utilizator
kuin tauti
veteran
veteran
Mesaje: 1851
Membru din: 22 Noi 2007, 21:12
Localitate: Renolandia

Mesaj de kuin tauti » 11 Mai 2011, 09:18

stiuca scrie::lol: Fratilor cu respect pentru fiecare STIL de pescuit ,aduc urmatoarea precizare . :roll: Stilul Fly ,in primul rind batul cu care dai la pastrav si cel de dat la Avat sunt diferite din m-ai multe motive .In primul rind Clasa , lungimea ,snurul , atit la bat cit si la mulinete deci iti trebuie INCA a unui echipament de fly. In alta ordine de ideieposibilitatea de a ajunge cu stremerele unde bate avatul este FOARTE limitata, Asa ca cineva ,undeva ,pentru a avea ceva satisfactii ,si adrenalina sa gindit cum sa dea ,cu montura cit m-ai departe ,sa de-a totusii la artificiale ,deci SPORTIV,legal,cu niste costuri cit m-ai reduse,si cu eficienta cit m-ai mare si asa sa nascut BULDO,caruia suedezii ,il numesc VOBLER FARA BARBETA daca nu stiatii.Acuma lumea este impartita uni impartasesc stilul fly cit timp sunt GRUNDARII ,ca sunteti la inceputurile pescuitului . :cry: ,eu o sa incerc sa va astept vre-o 50 de ani ca sa va vad ,la o anumita virsta daca sunteti TOT asa de ...... :?: ,critici la stilul de pescuit cu BULDO. :wink:
ce se spune mai sus nu e in totalitate adevarat

probabil logica iexpuneri problemei e afectata de lipsa paastravilor sau avatilor la fly ... ( asta ... daca se duce lipsa sau dorul adrenelinei :lol: ) sau de marimea impresionanta a pastravilor de la Sighiu prins cu BULDO :lol: ( de aici pt pastravi la fly ar trebui clasa mai mica ca pt avatii de pe Olt :lol: cind de fapt se POATE da bine merci FIX cu aceiasi clasa la ambele doo specii )

intr-un tirziu chit ca: sa zicem ai doo joarde fly ... una pt pesti mai mari , muste mai babane cu care poti da mai departe ( caci cam la aia se rezuma diferenta de clase !... lucru... care de altfel e valabil si la stilul spinn , cast si care or mai fi...buldo ... :lol: ca nah... asta o fi un stil anumea... :lol:... si acolo vei intilni ultra light , medium si hevy :lol: ) nu e musai sa ai si doo mulinete... ci doar FIRE anumea... caci p-astea le schimbi cu usurinta dupa bunul plac cind ai nevoie ( si asa nu dai cu doo joarde odata :lol: )

io nu zic ca ar dauna sa ai molinete pt fiecare jorda in parte... caci m-ar contrazice ale mele din papornita :lol: dar zic ca nu e MUSAI cum se precizeaza mai sus ! :lol:

Avatar utilizator
kuin tauti
veteran
veteran
Mesaje: 1851
Membru din: 22 Noi 2007, 21:12
Localitate: Renolandia

Mesaj de kuin tauti » 11 Mai 2011, 09:26

nush cine a corectat mesajul userului " stiuca "

banuiala mea cade pe Mchael... numa ala poate fi asa sirguincios.. :lol:

indiferent cine ar fi... de acu incolo cred ca si-a legat singur ghiuleaua de git pt ca devine " precedent " si de acu incolo va trebui sa corecteze toate mesajele de pe forumul ista ! :lol:

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 11 Mai 2011, 09:27

:lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Avatar utilizator
colaps
senior
senior
Mesaje: 412
Membru din: 14 Apr 2011, 08:49
Localitate: Oradea

Mesaj de colaps » 11 Mai 2011, 09:39

scuze sunt off topic 100%.


lol, acuma imi verificam si eu mesajul sa vad cate cuvinte nu am scris corect.
tinand cont ca unii din noi suntem trecuti de 30-40-50 etc ani e putin peste mina sa scriem cuvintele cu a inloc de i , pt. simplul fapt ca ne-am obisnuit asa ( nu e o scuza dar ... ) ma gandesc ca singurii care nu fac greseli de ortografie sunt cei care au iesit proaspat de pe bancile scolilor , sau nu ...

inca odata scuze pt. off topic.

p.s inca odata se scrie despartit sau nu ... ;)

Avatar utilizator
Hell
veteran
veteran
Mesaje: 3531
Membru din: 13 Feb 2007, 18:24
Localitate: Sparta
Contact:

Mesaj de Hell » 11 Mai 2011, 13:36

@ Stiuca
Se poate da si cu clasa 4-5 lunga de 8 craci la avat!
Adica no, asta daca esti putin mai sadic din fire si vrei sa simti cum ''te trage de mana'' bulanjiul de avat

Avatar utilizator
kuin tauti
veteran
veteran
Mesaje: 1851
Membru din: 22 Noi 2007, 21:12
Localitate: Renolandia

Mesaj de kuin tauti » 11 Mai 2011, 13:43

si cu clasa 8 la pastravi...

numa pastravi sa fie... nu ceva... alevini... :lol: ( si chiar si de aia daca ar fi... se pot si aia pescui cu clasa 8 chit ca e " over kill " )

stiuca
veteran
veteran
Mesaje: 660
Membru din: 04 Ian 2008, 17:16
Localitate: Romanica

Mesaj de stiuca » 11 Mai 2011, 14:09

:?: :?: :?: Ce cauta asa zisi domni de fly pe acest subiect ,inca nu stiu .Si daca tot aveti ceva de zis,cine va opreste sa pescuiti cum VRETII ,dragilor,cred ca fiecare da cum vrea .,si la ce vrea.Referitor la potential financiarle propun sa-si cumpere eventual un magazin ca sa aibe si de REZERVA :lol: . :cry: HELL cine te opreste sa vezi cit esti de bun la prins AVATII la fly,fa testul ca eu te astept la ....... :wink: ,dar nu avati de marimea obletilor ok .
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Avatar utilizator
kuin tauti
veteran
veteran
Mesaje: 1851
Membru din: 22 Noi 2007, 21:12
Localitate: Renolandia

Mesaj de kuin tauti » 11 Mai 2011, 15:03

asa e... , adica fiecare e liber sa dea cu ce vrea si cum ii place... , ca doar nu o zis nime altfel... , dar asta e totusi forum ( pe deasupra e sectiunea FLY in caz ca se mira cineva ce cauta unii si alti pe aici ) si mai taclaim despre una si alta... deci ... nu tre sa se supere nime... adica sa nu o luam fix personal... c-au mai fo cazuri... , adica cind io zis cineva ceva de " lanseta " interlocutorul o luat foc de parca io fi zis ceva de muiere... :lol: , d´aia zic.. :lol:

buldo o fi el pescuit sportiv... si se si folosesc muste... dar ala nu se califica ca fiind pescuit la musca !

Scrie răspuns