Another one bites the.....fly

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 30 Iul 2009, 14:13

power pool este un bat excelent la banii aia. Are un amic de-al meu si este foarte multumit de el

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 30 Iul 2009, 17:48

Aurel, ai mp!

aurelbera
utilizator nou
utilizator nou

MP

Mesaj de aurelbera » 30 Iul 2009, 19:05

Din nu stiu ce motive n-am primit mesajul privat. Mai trimite-l odata te rog. Merci.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 03 Aug 2009, 12:18

Aurel sunt niste reguli dupa care alegi batu ... lasa bugetu ca tu oricum cumperi ceva , asadar :
pe parau acoperit cumperi bete scurte ca si 7'6" , lucrezi cu ea mai aproape dar nu ai atata problema in casting cu uscate ca si cu unul mai lung ...

pe ape mai mari , mai deschise unde lucrezi la distanta te duci pana la bete de 9' chiar 10' (indiferent cu ce dai)

un alt punc de vedere e musca , adica daca vrei un bat special pt o metoda sa zicem asa la nimfe (ude) ai sanse mai mari cu bete mai lungi , sau la streamer unde lucrezi la distanta ai control mai bun cu bete mai lungi ... etc.

important e sa ai loc pt lanseuri indiferent de metoda , asa alegi batu (lungimea) daca vrei din start sa ai bat dedicat pt apele vizate de tine ....

clasa batului : de la clasa "0"-la 7 sa dau la nimfe, la fel poti da cu orice indiferent cu ce musca dai , dar daca vrei drill mai spectaculoase mergi pe clase mici (eh bine clasa batului adic snurul sa duca musca adic dimensiunea mustei acolo unde vrei sa dai) ... e un pic complicat la prima vedere dar totu e logic, exact ca la spinning unde nu dai cu bat de 1-3gr si oscilante de 18gr dar nici caz invers ....
daca bine amintesc intre calsa 3 si 8 vro 10-15gr purtate e diferenta , de obicei toate betele de musca sunt sensibile la spit dar la inceput o clasa 5 e suficient ca sa inveti lanseurile cu uscate , apoi daca vrei o clasa mare pt streamere , dar e mai greu lanseul cu clase mari si mai obositor ...
la nimfe in 90% ai nostri se dau cehesc asa ca :lol:

bafta la alegere :D

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 03 Aug 2009, 21:24

mi-am luat recent un vision clasa 4 si regret un pic,mi-as lua acum un clasa 3 pentru pestii din apele din zona mea ar fi mai ok ca senzatie in drill.

aurelbera
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de aurelbera » 04 Aug 2009, 06:35

Salutare
Am cam inteles cum sta treaba cu lungimea batului (pardon de expresie) si clasa lui. Pesti mici, ape mici - bat scurt clasa mica. Pesti mari, ape mari - bat mare, clasa mare.
Pentru to(n)ti (a se citi incepatori) se recomanda clasele 4-5.

Acum tinand cont de cele de mai sus si ar merge destul de bine kit-ul cortland de 4-5.

Tinand cont ca e scurt si paraiele patriei nu sunt foarte late zic ca e o alegere buna. Pentru lac e cam scurt, si cel putin pana o sa fiu capabil sa lansez printre crengi, buturugi si bolovani ar trebuii sa exersez nitel pe lac.
Dar daca incarc batul de clasa 4-5 cu fir de 5, din cate am citit, as putea pacalii oaresce pastravi de lac sa muste din musca mea, asta evident dupa ce trec de faza bat in cap si apoi musca in cap.

In concluzie cred ca cortland-ul ma paste. Dar as vrea sa stiu daca a pus cineva mana pe el si se comporta ok.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 04 Aug 2009, 07:42

pana la urma io nu cred ca exista bat cu doua clase gen 4/5 5/6 etc ... marele producatori de bete si blankuri nu fac asa ceva , un bat e ori 4 ori 5 ... orice bat duce si clasa superioara de clasa ei , io as zice ca daca iei un bat asa cu 2 clase sa bazez pe clasa mica , adic la un 4/5 ca e 4, cu fir de 4 merge perfect si cam pastreaza actiunea in orice conditii ... de asemenea cu fir de 5 se incarca mai repede , lanseaza greoi , e mult pt blank ...

nu e nici o problema daca cumperi 4/5 ... un 4 e sensibil ... de loc nu e mult si nici putin (eh bine cu cleni de peste 50cm o sa simti ca e putin dar alea nu vin de fiecare zi) :D

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 04 Aug 2009, 20:09

io mi-am facut singur batul dintr-unul de spinn. l-am demontat dupa care l-am montat pentru fly. imi placea batul asa ca a iesit un super bat de musca!!! :wink:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 07 Aug 2009, 01:42

Dornea Ionut scrie:io mi-am facut singur batul dintr-unul de spinn. l-am demontat dupa care l-am montat pentru fly. imi placea batul asa ca a iesit un super bat de musca!!! :wink:
Ce lungime si putere avea inainte? Cu ce fir de musca ai dat acum cu el?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 07 Aug 2009, 06:14

era un "berkley cheriwood".... sper ca am scris bine...
o sa ma uit pe el si o sa pun datele exacte. l-am asortat cu un fir clasa 5. dar cred ca o sa incerc si unul mai usurel sa vad cum se comporta...
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Scrie răspuns