alta informatie ;-)

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
leonb
utilizator constant
utilizator constant

alta informatie ;-)

Mesaj de leonb » 30 Dec 2005, 13:08

cam cati muscari ar fi in judetul arges? ;-)

salmo
utilizator nou
utilizator nou

Re: alta informatie ;-)

Mesaj de salmo » 31 Dec 2005, 03:12

leonb scrie:cam cati muscari ar fi in judetul arges? ;-)
++++ sunt cativa, daca vrei iti pot enumera cativa dintre cei pe care-i cunosc eu:
1. dr. petcov marlen
2. asandei gigi
3. dragos dobrescu
4. ovidiu mihut
5. rauta adrian
6. puiu(varul lui adi dragoslavele)
7. costica tatulescu
8. mihailescu alin
9. ioan radu gabriel
10. marineci marius
11. nitescu cristian
12. mosoia bogdan
13. campeanu mihaita
14. ionescu adrian
15. stoian bogdan (lulutza)
16. madalin...
17. dr antonovici
la o prima vedere cam acestia imi vin in minte, dar mai sunt si altii care nu le cunosc numele intreg sau care nu mi-au venit in minte. la acestia se mai adauga in curand inca 5-6 care s-au apucat anul acesta dar nu au putut pescui prea mult datorita apelor tulburi si mereu umflate. am uitat sa ma trec pe mine, fac parte dintre muscarii argeseni.

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 31 Dec 2005, 13:03

un club, ceva, un loc de intalnire? material mi-am cumparat si eu in speranta ca intr-o zi poate invat si eu sa lansez, macar cate un clenut sa prind; ma bucur ca sunt atatia, cred ca cea mai mare parte sunt de la pitesti in sus

salmo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmo » 01 Ian 2006, 20:39

leonb scrie:un club, ceva, un loc de intalnire? material mi-am cumparat si eu in speranta ca intr-o zi poate invat si eu sa lansez, macar cate un clenut sa prind; ma bucur ca sunt atatia, cred ca cea mai mare parte sunt de la pitesti in sus
sa inteleg ca esti argesean? nu avem un loc de intalnire pentru ca ne cunoastem cam toti; totusi avem intalniri pefa(pro eco-fishing arges), avem o asociatie de pescari nemultumiti si o parte din membri pescuiesc si la musca.
daca ai material poate facem un casting saptamana asta undeva pe valsan sau alta apa, zapada nu este, asa ca trebuie sa ne multumim cu ce avem. lansarile le vei invata in timp, an de an vei sti mai multe si experienta isi va spune cuvantul si in partidele cu "partener", pestii o sa-ti confirme daca lansezi bine.
cat priveste clenutii, niciodata nu se stie ce marime va veni la musca ta, deoarece chiar si in raurile mici e la noi sunt cleni de dimensiuni mari. ideea este ca ai mai multe specii, tehnici, muste, etc de abordat, nu te vei opri la speranta celor cativa "clenuti".
cea mai mare parte sunt chiar din pitesti. sunt si din orasele apropiate de munte si chiar localnici, insa f putini si din ce am vazut eu inca nu sunt performanti, atat in castingul de care spuneai cat si in privinta legarii mustelor. probabil ca nu au informatia necesara sau poate ac nu-i intereseaza atat de mult tehnica lansarilor, realizarea mustelor artificiale si nici tehnicile specifice acestui gen de pescuit. mai toti pescuiesc exclusiv cu muste ude, ma refer aici la generatia mai in varsta din zona de munte, vechi pescari care au practicat un pescuit atat la naturale cat si la linguri, muste si alte momeli artificiale. ce ma bucura este ca generatia tanara este dornica sa afle si sa aplice aceste tehnici mai mult sau mai putin noi dar sportive si legale.
daca ai timp da-mi un telefon la 0722 592 536 si poate reusim sa luam legatura pentru schimbul de informatii.

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 03 Ian 2006, 14:27

salmo, ai mare dreptate; desi am participat in urma cu cativa ani la o 'scoala' de muscarit, in franta, pe atunci nici prin cap nu imi trecea sa pescuiesc vreodata la musca; ca atare am trecut ca tiganul prin apa, ceea ce acun regret; cateva muste am legat si eu la acea vreme, dar sigur nu imi amintesc mare lucru; 2 sau 3 cred ca le mai am inca; de asemenea nu cred ca voi deveni muscar 100%, totdeauna mi-a placut sa pescuiesc in diversitate; material de legat muste nu am si regret ca nu am adus din franta cand am avut ocazia; aveam un prieten care lega zi si noapte fiindca era insomniac; sunt argesean in felul asta : taica-meu era din mirosi, desi eu am locuit acolo doar 6 ani, pana am terminat clasa a 8-a, si soarta a facut sa ma casatoresc cu o argeseanca in 2001; acum am 40 de ani, deci concluzioneaza tu daca sunt argesean sau nu ;-); din in acesti 5 doar jumate am stat efectiv in campulung;-)
te sun cand se opreste ploaia

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 11 Ian 2006, 15:38

leo legat de revistele din alt post roga-l mai bine pe salmo sa ti le imprumute are toate numele si te inchini daca vezi o parte din biblioteca
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 11 Ian 2006, 16:06

black, thanks si merci ;-) mi se paruse ca nu aveai intentia sa raspunzi ...scuze;

ma faci sa devin nerabdator;-)

de altfel ma intereseaza si numerele mai vechi, chiar cu cativa ani in urma; desigur, trebuie sa fie de acord si el ;-)
sa ma anuntati si pe mine cand sunt intruniri de muscari si nu numai; desi nu am masina, am in schimb timp liber ;-)

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 11 Ian 2006, 16:07

tot tu esti darkmind pe ghimi.com ?

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 12 Ian 2006, 09:13

da el e, :lol:

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 12 Ian 2006, 13:14

crisp, lucrezi la evidenta populatiei...? ;-)

Scrie răspuns