Stavrid de august

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Aug 2008, 23:59

bivanus scrie:Cat despre perioada de pescuit cel mai bine este la rasaritul si la apusul soarelui. Nu numai ca ai sanse la toate speciile dar e si mai liniste si mai racoare.Este foarte , foarte cald!

Acum , banuiesc ca vii din Bucuresti la mare in weekend. iti recomand sa nu o iei pe Autostrada Soarelui . Ia-o pe Urziceni-Slobozia-Harsova- Constanta. drumul e acceptabil si scapi de cozile care se fac la Cernavoda la iesirea de pe autostrada (daca totusi o iei pe autostrada sa ai apa, suc , si ceva mancare).

Daca stai doar in weekend si vrei sa pleci duminica inapoi , sa stii ca se face coada intre Tuzla si Eforie nord cam intre orele 15 si 19.Asta inseamna 10 km care se fac cam in in 2 ore.din nou, apa si mancarea ajuta :D asta in caz ca nu fumezi :))
Bivanun, mersi din nou pentru sfaturi, inclusiv cele rutiere care sunt mereu binevenite! Eu plec luni spre mare, la 5 dimineata si ma intorc sambata, asa ca sper sa "fentez" aglomeratia! :lol:
Zici sa am apa si haleala la mine, ca de fumat nu fumez si nici nevasta-mea, dar ce ma fac daca am nevoie la buda? Ca e doar camp langa autostrada si ma cam jenez sa fiu vazut in pozitia padurarului cu ochii bulbucati, din bancul ala faimos! :lol:
Cat despre pescuit, daca nu merge nici chefal, nici lufar nici stavride incerc un peste plat (cambula, limba de mare, calcanush) dar nu stiu bine la ce momeala: rama de mare, scoica, pestisor? Si pisica de mare s-a mai prins la momeala vie - ilarie sau guvid. Insa nu am mincioc asa ca nu stiu cum o voi scoate din apa! :lol: Ca daca ma inteapa e mai nasol decat scorpia aia de mare de care ziceai tu!

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 16 Aug 2008, 00:45

Fario_nebunu scrie: Am luat o lanseta de 4 metri, telescopica, poseidon, arunca de la 100 la 200 grame si la ea pun fir 0.35 (e de crap dar ce mai conteaza) ce rezista 10.5 kg si plumb torpila de 110 gr. La greutatea asta va trebui sa lansez cu...manusa, sa nu imi rupa degetul. O sa arunc de pe dig (in Venus si Olimp) la vreo 80-100 metri. Pe un carlig pun rama de mare (si o mica pliuta rosie la 10 cm de ac) ptr chefal si pe celalalt un guvid mic, mort si jupuit, ca sa atrag lufar sau palamida.
Cind am vreme voi posta niste chestii , poze , folositoare pt. cei care incearca la mare , monturi si din astea .
Ca idee , un mono de 0,22 max. 0,25 , mulineta buna care aseaza firu uniform , con cu baza mare jos plus leader ca sa nu rupi in lanseu , preferibil leader conic ( fishermans sau daiwa , probabil sa aiba si italienii chestii din astea , adica leadere conice ).
Montura aseamanatoare cu elicopteru de la crap , doar cu mai mult fir , evident flouro mai bun , nicicum textil , altfel daca incarci bine batu si chiar pretinzi sa arunci departe incurci atelaju .
Exista un fir elastic , foarte subtire , si care foloseste la sustinerea momelii , chiar si la rime de mare mai moi , se dau citeva spire peste momeala , altfel intr-un lanseu napraznic adios momeala , sau la impactu cu apa , chiar daca frinezi cu degetu pe tambur , cu plumb peste 100 , se cam poate deregla momeala , pozitia ei pe ac , si consecinta trasaturi ratate , no fi cazu guvidelui , da la laban se poate intimpla .
Cu firu ala elastic se leaga si cind dai cu pestisor , insa montura include struna metalica , cu unu sau doua cirlige in care se fixeaza un singur peste , ii ceva mai complicat de explicat .

Cica sint si pastravi in Marea Neagra :lol:

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 16 Aug 2008, 01:02

Nu tre sa fac io nici o poza , ii o gramada de material pe youtube :)

Firu ii foarte subtire si foarte elastic ,

http://es.youtube.com/watch?v=2Y6yzrZzK ... re=related

in felu asta arunci la dracu-n praznic fara sa zboare bucatica din cirlig , si nici nu te fac rapid crabii :)


Fir Intins!!!

Avatar utilizator
bivanus
junior
junior
Mesaje: 91
Membru din: 21 Aug 2005, 12:57
Localitate: constanta
Contact:

Mesaj de bivanus » 16 Aug 2008, 14:20

:D Da , da !!! A scapat de la pastravaria din canalul Rompetrol si s-a incrucisat cu somonul de Dunare :D chiar ma gandeam unde e o zona mai fara valuri sa incerc la musca :D
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Aug 2008, 23:40

SF scrie:
Cica sint si pastravi in Marea Neagra :lol:

Fir Intins!!!
Pai da, e pastravul de mare! Cica ar fi peste protejat dar eu nu vad un pescar roman standard prinzand un pastrav de 1 kg in mare si eliberandu-l! Asta e Science Fiction la noi...,aud cfa prin 2004 s-a prins un asemenea pastrav pe undeva pe la Neptun, din barca, la vreo 3 km de mal. Stie cineva mai multe despre pastravul de mare>? Oricum clar ca nu muscareste, insa ataca bancurile de hamsii, aterina, stavrizi etc.

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 17 Aug 2008, 11:04

Nu stiu in Marea Neagra ce pastravi de mare or fi. Pe aici truite de mer, sea trout, e de fapt aceeasi specie ca si pastravul fario. Fiind multe rauri de coasta care au pastrav in mod natural o parte din acesti pastravi au acelasi mod de viata ca si somonii. De fapt pe aceste rauri sunt si somoni. Fireste ca pastravul de mare se reproduce tot in raul de origine.
Pa mare, ca si somonul, nu prea se prinde, insa cand revine in rau se prinde si la musca si la linguri asa cum se prind si ceilalti pastravi.

Avatar utilizator
fisherman
veteran
veteran
Mesaje: 736
Membru din: 14 Ian 2005, 14:51
Localitate: Alba Iulia

Mesaj de fisherman » 17 Aug 2008, 17:23

anul asta am fost in concediu in Bosnia. am fost servit la un local cu un peste pe care localnicii il numeau "pastramka". ziceau ca e ceva pastrav de mare din Adriatica. si nu prea semana cu pastravii care i-am vazut pe Neretva.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 17 Aug 2008, 19:25

Si eu cunosc mai multi pesti de mare care nu seamana cu pastravul, si ? :lol:

Avatar utilizator
bivanus
junior
junior
Mesaje: 91
Membru din: 21 Aug 2005, 12:57
Localitate: constanta
Contact:

Mesaj de bivanus » 17 Aug 2008, 20:38

sambata dupa masa am plecat la Vadu cu cortul. vadu este de la navodari inspre delta pe malul marii dincolo de corbu. plaja superba si cu foarte putini oameni , mai toti cortisti. apa a fost superba , limpede curata si calda. am facut baie inclusiv noaptea. foc de tabara si gratarel. dimineata la 4 scularea sa vedem rasaritul. eu ginisem cativa confrati cu uneltele in asteptare si speram sa vad ce si cum. de unde , la ora aia toata lumea dormea linistita, numai pescarusii si delfinii pescuiau de zor.am tras o baie de vis intre chefalasi. mare pacat ca nu am o camera subacvatica , ar fi iesit niste poze belea. pe la 7 , cand noi ne uscasem o data si ne pregateam sa intram din nou , apar si trupele. mama mama ce de bete aveau unii , vroiau sa dragheze marea.arunca ei , asteapta si ce sa vezi , incep bancurile ... cu Bula cu Alinuta sadica :lol: va pestele era deja departe. intrun tarziu incep sa pice si bucatile numai de juma de kil sau de doua kile cum avea fiecare berea - la doza sau la PET :lol: peste ioc. culmea e ca au stat baietii langa lansete pana pe la vreo doua dupamiaza.cred ca de fapt erau japonezi si vroiau sa pescuiasca meduze ceva :roll:
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

Avatar utilizator
bivanus
junior
junior
Mesaje: 91
Membru din: 21 Aug 2005, 12:57
Localitate: constanta
Contact:

Mesaj de bivanus » 17 Aug 2008, 20:52

:D mai oameni buni , inainte sa porneasca toti muscarii in transhumanta de la munte catre mare , pastravul in marea neagra e o glumita. o crescatorie de langa navodari a avut la un moment dat - poate mai are si acum dar nu mai stiu eu - si ceva pastrav ca sa mai varieze banuiesc oferta. :roll:
:D somonul de dunare e o denumire a lostritei , de pe vremea cand , mai ales la cazane se mai intalnea lostrita si in dunare. nu cred ca s-a mai auzit de asa ceva de o luuunga bucata de timp , asa ca probabilitatea sa ajunga si in mare e mica rau :lol:
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

Scrie răspuns