ciroba de peste ca acu 30 de ani se facea cu apa din dunare , deltaic ...
mai ai curajul sa bei apa din dunare?
si se facea in felul urmator :
se luau cateva kg de baboi mic amestecat (oblete rosioara bibi pui salau sabitza mica etc etc etc )
se puneau la ceaun cu sare si se fierbeau pana se faceau praf, dupa care zeama se strecura prin tifon sau plasa de tantzari, si aia era "apa" de facut ciorba ...
de acolo se pleca cu legumele, cate erau, evident
, si la sfarsit bucatile mari de peste, si alea asortate, niciodata ciorba numai dintr-un singur fel de peste ...
se acrea cu un mujdei lung de tot si foarte acru, nu tin minte sa fi lipsit otzetul din delta pe vremea lui ceasca ....
cine mai face bre ciorba asa in zilele noastre?
ca e prea mare bataia de cap
ps: la ciorba de peste rasolul se mananca intotdeauna, dar absolut intotdeauna separat