Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
mihali
veteran
veteran
Mesaje: 892
Membru din: 20 Ian 2007, 21:16

Mesaj de mihali » 03 Sep 2007, 10:47

Sambata am avut parte de un spectacol rar. Nu credeam ca stiuca ataca sarind aproape un metru afara din apa. Cel putin nu am vazut pana acum. Si nu era deranjata de prezenta barci la nici 10 metri. Si nu una , doua ci zeci de stiuci acrobate. Cel putin stiu ca sunt! Stiu ca teoretic ele nu stau in bancuri, dar acum sunt nevoit sa mai gandesc ...Am prins. am eliberat , am si retinut. Parca nici nu mai are importanta, in afara drilului si lumanarii specifice, daca duci ceva acasa, in fata unui asa spectacol. Si nu in ultilmul rand, biban destul de mare prins la rotativa de 4 si ...si aproape de barca inghitit de stiuca. A tras de el , s'a aratat, si apoi a plecat suparata ca doar l'a gustat. Frumos si spectaculos. Merita sa fie peste in balta (lac de acumulare)!

Avatar utilizator
gene3004
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 239
Membru din: 07 Apr 2005, 15:16
Localitate: IASI

Mesaj de gene3004 » 03 Sep 2007, 13:11

Sambata am avut parte de un spectacol rar. Nu credeam ca stiuca ataca sarind aproape un metru afara din apa. Cel putin nu am vazut pana acum
ieri am vazut si eu ceva super spectaculos: http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=4163
in momentul in care a atacat a sarit in sus aproape 1 metru cu voblerul in gura :D ! nu am mai vazut si nici nu cred ca am sa mai vad curand asa ceva!

Avatar utilizator
leoionut
junior
junior
Mesaje: 37
Membru din: 18 Aug 2007, 16:41
Localitate: Tulcea

Mesaj de leoionut » 05 Sep 2007, 11:58

gene3004 scrie:
Sambata am avut parte de un spectacol rar. Nu credeam ca stiuca ataca sarind aproape un metru afara din apa. Cel putin nu am vazut pana acum
ieri am vazut si eu ceva super spectaculos: http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=4163
in momentul in care a atacat a sarit in sus aproape 1 metru cu voblerul in gura :D ! nu am mai vazut si nici nu cred ca am sa mai vad curand asa ceva!
Se pare ca in aceasta perioada rapitorii ne ofera niste atacuri de "gimnasti". Ieri am pescuit pe Holbina 2(Delta Dunarii) si am prins o stiuca de aprox 5,5 Kg. In momentul atacului am vazut un val ca de tzunami pornit de undeva din spre un plaur la aproximativ 2 m de locul unde era lingura mea; val ce ma blocat pret de 2 secunde, moment in care nu am putut mulina, lingura cazand usor spre fundul apei, dupa care a urmat atacul puternic. Dupa 15 min de curse dute-vino pana la barca, dupa care mai pleca cu 7-8 m de fir, iar barca, etc a urmat sesiunea foto. http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=4190

lerua
junior
junior
Mesaje: 61
Membru din: 15 Sep 2005, 18:00
Localitate: Timisoara

Mesaj de lerua » 05 Sep 2007, 19:47

Saptamana trecuta am fost pe un lac superb:Colibita . Am prins clean la 200-300 g si un salau la jumatate de Kg la rotativa (toti eliberati).Cred ca lacul are potential mare pentru ca pe langa mal erau multe bancuri de pestisori. Stie cineva care este regimul barcilor gonflabile pe lac ?
Fir intins!

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 10 Sep 2007, 02:26

Un bucata de 185cm si 90 si ceva de kile , adica eu hahaah
Cred ca mi se trage de citeva zile , incep sa devin superstitios. Saptamina trecuta o fost un forumist pe la mine , magaria ii ca nu am reusit sa prind nimic , omu o apucat sa vada citeva urmariri , insa nu o prins . Pur si simplu nu se miscau dracii . Miercuri am fost cu un coleg , trei ore ca-n vana dupa aia incepe sa fiarba apa . Ataca baracuda la greu , frenezie alimentara , cica ataca la orice. Intrebatii pe colegi mei. Am bagat un walker, Heddon Super Spook, pt. spectacol ..si nimic . Dupa trei lansari am aruncat in lupta lethal weapon-u , adica sub-walkeru , Maria Blues Code . Tot nimic . Colegu dadea cu un clasic , X-Rap-u . Tot nimic . Sa zicem ca am avut o viziune hahaha si am montat Terminator-u de la Abu-Garcia , 30gr. sinking . Am scos 8 bucati intr-o ora , cit o durat nebunia . Colegu 0.Pescuiam la 5m unu de altu si pestii erau peste tot , dar numai eu aveam Terminator-u hahaha. Deh , frenezie alimentara.
Vineri ne prezentam pe loc trei . Cam la ora programata incepe show-u . Cred ca sareau unu pe metru patrat . unu dintre colegi agata unu cu Super Spook-u . Eu bag direct Terminator-u si lovesc vreo trei , dupa care pauza ...desi sareau in draci . Si cind zic sareau ma refer ca atacau pestisori , deci sa hraneau masiv , zburau aia mici la greu . Sa zicem ca am din nou o viziune si bag un Duel Aile Magnet , tot sinking hahaha , evident ultimu care-l aveam ( nu am probleme in a imprumuta naluci pe mal , mai ales la prieteni ), ca si Terminator-u dealtfel . Mai scot cinci si cu asta , si din nou fac opt cind se termina treaba si pestii se retrag . Colegi , desi o schimbat naluci si strategii nimic , exceptie ala luat la Super Spook la inceput . In amindoua zilele am dat si cu alte naluci intre capturi , X-Rap , Countdown , Blues Code , Tobimaru de la Yo-Zuri , toate naluci confirmate , titulari indiscutibili . Pesti erau , se hraneau peste tot , mincau la orice adincime , practic au impins un banc de maruntis intr-un golf cu apa de trei metri si-l tocau marunt .
Simbata , colegi nu au mai putut veni , cautau o sursa de unde sa-si cumpere , dupa mintea lor , noile arme de combat hahaha , Abu-Garcia si Duel . Le-am zis ca merg singur , si mi-au facut urarile corespunzatoare , dupa cele doua partide anterioare . Normal , am ris .
Dupa jumate de ora nu-mi gaseam o rola de 0,40 ce o aveam cu mine pt. finete , daca-i cazu hahaha . imi amintesc ca statea alaturi de una cu shockleader de 50lb . Pai nu mai era nici aia , desi am avut-o in mina citeva minute inainte , iar in "depozit" nu era nimeni . Am rascolit totu si nimic, s-au evaporat . Deja simteam ceva rar.
Ajung pe mal , dau cu walker-u si nimic . Nu sare nimic. Dau, si dau , si dau...si nimic. Nu sare nimic. Nu se vede un solz de peste . Schimb naluci , cizelez tehnici de recuperare ..si tot nimic . Pin la urma termin tot cu Blues Code-u de la Maria agatat de fir . Ma loveste o baracuda si ma bucur in sinea mea , totusi ii un triunf , daca astea-s conditiile . O aduc , ma apropiu pe o stinca ( dadam de pe stinci ) mai jos , vad ca are mizga verde pe ea si valu o ajunge , da ma incred in talpile ghetelor , ma aplec sa ajung la leader cu mina si ridic pestele . are cam 65 -70cm , vreun kil jumate si se zbate al dracului . Trec pestele in mina stinga ( leaderu vreau sa spun , pestele era vreo 30cm mai jos de unde tineam mina) in care aveam si batu , si scot din buzunar patentu sa-i scot ancora , era agatat super bine , adica doar un brat al ancorei de jos . Operatie super usoara , executata de atitea ori .
Un val tradator imi distruge relatia de aderenta intre talpa dreapta si stinca, pestele se zbate si-l scap din mina( doar nu era sa scap batu ), cu talpa stinga stau lipit pe o bucata de stinca uscata , in dreapta am patentu solid , in stinga batu , in teorie nici o problema , exceptie ca pestele ajunge sa ma "pescuiesca" cu ancora de sus a Blues Code-ului in gamba dreapta , prin pantalon . Am simtit instantaneu cum imi intra in carne calitatea japoneza , adica Owner hahaha.
Recapitulez . Ma aflu pe o stinca , am aderenta doar pe talpa stinga , in mina stinga am batu , in mina dreapta patentu si in gamba dreapta am un brat de la o ancora Owner , iar in capatu celalat al naluci un peste care nu inceteaza sa se zbata , ii vad gura rinjind in dreptu cu fluieru piciorului. Ma fac mic pe stinca , depun frumos combo-ul intr-un loc sigur ( daca aveam Stradicu il trinteam cit colo , da cum aveam TP-u haha), adica am mai petrecut doua-trei secunde , eterne , animalu se zbatea continu , reusesc sa-l apuc de spate si cu o miscare scurta ii scot ancora si ajunge in apa , viu si nevatamat . Caut cutitu sa tai pantalonu ( m-o prins prin pantalon ) , evident ca nu-l gasesc (l-am gasit dupa aia , era acasa hahaha), asa ca pun mina pe patent , apuc cu tupeu de Owner si trag in stil barbar. Nu prea pot sa descriu in cuvinte senzatia , credeam ca iese mai usor , in orice caz , spinu si-a facut datoria , Owner fiind ca de obicei la inaltime hahaha!
Si uite asa , am reusit sa ma pescuiesc pe mine insumi , personal best , ce mai hahaha!!
Nu incercati asa ceva acasa !

Fir Intins!!!

Avatar utilizator
Leba
veteran
veteran
Mesaje: 2944
Membru din: 19 Iun 2005, 14:14
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de Leba » 10 Sep 2007, 07:27

frumos, SF.
Sa-ti fie de bine coltoasele si sanatate la cotonog.
He,he...ce ape ai pe-acolo :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

noname
veteran
veteran
Mesaje: 1116
Membru din: 03 Iun 2005, 19:41
Localitate: student UMFIasi
Contact:

Mesaj de noname » 10 Sep 2007, 09:37

:lol: :wink:

Avatar utilizator
mihali
veteran
veteran
Mesaje: 892
Membru din: 20 Ian 2007, 21:16

Mesaj de mihali » 17 Sep 2007, 21:39

Am prins doar o stiuca in aceasta zi. In alte zile am prins chiar si sase , sapte bucati dar nu am mai scris. Ce e deosebit astazi? Apa foarte tulbure, lipsita de transparenta. Am dat la rotativa sa nu-mi ies din mana. Faptul ca am pacalit'o in aceste conditii ma face sa cred ca nu este regula care sa nu fie , cel putin, discutabila.

andrei-ovidiu
veteran
veteran
Mesaje: 9168
Membru din: 06 Mai 2004, 13:08
Localitate: Rm. Valcea
Contact:

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Sep 2007, 18:29

astazi in 3 ore am "reusit" sa fac ceva ce n-am mai facut de cam mult timp...in jur de 12 shad-uri MT cu 12 jig-uri plus vreo 30 de m de atza lasate tribut Oltului...rezultatul...unul fabulos - 1 strap...si cand am lasat 2 twistere am prins f. bine :D ...pescuitul surprinde mereu...

ca un off-topic: oricum daca nu dai in agatzaturi nu iei salau...bine, azi n-a fost cazu' :D

onesti
veteran
veteran
Mesaje: 981
Membru din: 05 Noi 2004, 06:49
Localitate: canada

Mesaj de onesti » 21 Sep 2007, 20:59

:lol: SF esti bestial cu "frenezia alimentara". A, si cate "viziuni" zici c-ai avut? :lol:

Am avut si eu o suferintza similara vara asta. Dadeam la popper. Arunc la vreo 15 metri, il las "sa se linisteasca" recuperez burta firului pt a ma apuca de popperit si vad cum un un pescarus sesizeaza Rebel-ul alb de pe apa si se napusteste spre el. Smucesc pt a nu-i permite pasarii sa-l inhatze, dar pescarusu' rau de tot. Se redreseaza si ataca din nou. Aveam deja firul moale in urma primei eschive asa ca a doua oara smucesc tare pt a scoate popperul din apa. Din smucitura popperu zboara si mi se-nfinge direct in tzeasta. Si n-avea ancore barbless.
Operatzia ad-hoc a durat vreo 5 minute.

Consecintze...doar faptul ca scriu non-sensuri pe forum. Cel putzin atat remarc eu. Mai stii?

Scrie răspuns