Anti braconj!!!!

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
grizzly
veteran
veteran
Mesaje: 540
Membru din: 14 Feb 2005, 13:22
Localitate: Constanta

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de grizzly » 21 Ian 2013, 23:03

hai sa iti zic eu ce... am auzit de la cineva :roll:
niste neni s-au dus la pescuit pe la Turnu Magurele. spinn cu jiguri grele, ca e curentul tare pe acolo. oamenii s-au dus sa stea cateva zile. cu cort, dubita, gratar, catel si alte cele. pe seara vin niste domni draguti care, din barca, trag un cerc cu o plasa prin fata nenilor respectivi si pleaca. astia dau ce dau si incep sa agate jigurile in plase. se enerveaza unu`, scoate o ancora si o funie, o arunca, prinde plasa si o trag toti pe mal. pestii ce erau se duc inapoi, care erau de dus, care nu, se consuma. plasa se doseste in dubita. dubita se parcheaza mai incolo. mult mai incolo. dimineata vin domnii dupa captura. surpriza! de fapt, plasa :wallbash:
domnii in cauza vin la nenii care isi beau cafeaua si intreaba "unde sunt plasele noastre?". nenii, nu stiau, n-au vazut, n-au auzit. domnii ar fi avut ceva samanta de scandal, dar pentru moment nu era loc. pleaca. nenii pescuiesc linistiti. peste mai putin de 1 ora vine jandarmeria, PF-ul, politia si domnii in cauza. ii legitimeaza pe neni. cer sa li se predea plasele sau vor fi consecinte. nenii, speriati de moarte, pescuiesc in continuare. la insistentele politiei, se scot niste legitimatii. se constata ca fiecare dintre neni are grad mai mare decat oricare politist sau jandarm. se face pauza. nenii pescuiesc in continuare. dupa reculegere, politistii incearca un troc. sa predea nenii plasele si ei, politistii, se vor asigura ca domnii in cauza vor pleca, cu plase cu tot, spre valuri mai albastre. avand in vedere ca totusi, furtul e furt, plasele, mai taiate, mai rupte, se predau politiei. politia pleaca. jandarmii la fel. domnii la fel. la urcarea in zavoi, politia preda plasele domnilor. poftim cultura :headbash:

Calin C
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 298
Membru din: 20 Sep 2012, 13:39
Localitate: Bucuresti / Baia Mare

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de Calin C » 22 Ian 2013, 11:00

Tare faza!!! Ruritania is my country....

Avatar utilizator
MatrixVR5
veteran
veteran
Mesaje: 741
Membru din: 01 Noi 2004, 16:53
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de MatrixVR5 » 22 Ian 2013, 13:02

Pentru braconieri singura solutie este bataia ! Si puneti-l sa manance tot pestele braconat proaspat (susi ) cu mate cu tot . :respekt: :respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Avatar utilizator
DEM
veteran
veteran
Mesaje: 604
Membru din: 27 Iun 2012, 15:57
Localitate: bucuresti

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de DEM » 22 Ian 2013, 15:10

Tare de tot,faza povestita de grizzly,politai mai mic in grad :lol1: se ia in gura cu politai mai mare in grad :headbash: si negociaza predarea plaselor catre braconieri :elkgrin: . Bai ,fratilor numai in Romanica e posibil. :wallbash:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

Avatar utilizator
rapace
senior
senior
Mesaje: 417
Membru din: 10 Sep 2012, 13:29

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de rapace » 22 Ian 2013, 21:31

Bravo grizzly povestioara e super tare si la cat e de enervanta ca si final sunt sigur ca este perfect adevarata .....ce e de facut? poate incepem sa mai facem si altceva decat discutii ....

leowb
veteran
veteran
Mesaje: 1596
Membru din: 11 Dec 2010, 16:57

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de leowb » 22 Ian 2013, 22:19

Bine zis D Rapace :respekt: dar ce se poate face....

dumi_id
veteran
veteran
Mesaje: 622
Membru din: 08 Sep 2010, 19:58
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de dumi_id » 23 Ian 2013, 00:29

Salutia este simpla, dar nu si in cazul dunarii, fiind zona de frontiera. Toate baltile si raurile publice se fie administrate de asociatii de pescari, asociatii non-profit ce pot fi actionate in instanta de catre oficialitatile ce au facut concesionarea la constatrea unor nereguli ce afecteaza populatia piscicola gen recoltari neautorizate, otraviri, etc facute pentru valorificarea efectivului piscicol sau pentru scaderea valorii comerciale a fondului. La administrare ma gandesc la concesiune pe 10-15...50 ani. Din taxele pentru permis zonal, sponsorizari ale membrilor si eventual cu suplimentare din fonduri publice (primarie de conuna sau oras) sa se asigure bani pentru controale, asta insemnand bani pentru barca + motor si benzina sau doar combustibil pentru o masina de patrula si POPULARI ANUALE. Controalele sa se efectueze impreuna cu un echipaj al politiei sau jandarmieriei si astfel se poate si aplica legea.
Modele la fel de bune exista in majoritatea tarilor de dupa granita cu Ungaria si pana in Portugalia, nu trebuie inventata roata.

Avatar utilizator
rapace
senior
senior
Mesaje: 417
Membru din: 10 Sep 2012, 13:29

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de rapace » 23 Ian 2013, 10:13

O solutie se gaseste in ceea ce a spus dumi_id ...acum ar trebui sa deschidem un topic pentru fiecare zona si sa incepem o discutie constructiva pentru a ne organiza in sensul creerii unor astfel de asociatii iar concesionarea ar trebui facuta pe perioada maxima permisa de lege caci in 5 ani nu ai nici o sansa sa schimbi ceva de asa natura incat sa devina permanent si in special ca acea zona sa fie pescuita in sistem c&r ..Aceste asociatii sa se constitue in parte vatamata in cazul braconajului, poluarilor si otravirilor atat inentionate cat accidentale ,constituirea unei forme de control repetitiva jurnaliera fie prin participarea membrilor fondatori organizanduse in functie de timpul liber al fiecaruia si a contractarii unei firme de paza pentru serviciul de interventie ei avand dreptul de retinere a infractorilor pana la sosirea organelor de politie,plus ca in contracte se stipuleaza un timp maxim de interventie mult mai rapid decat timpul minim in care ar ajunge orice echipaj al politiei ,pentru ca a implica politia sau jandarmeria constitue un factor de risc ,asa daca ai un caz deja constituit cu toate prieteniile dintre ei si braconieri , asigurarea partii de logistica ,si aparatura pentru filmat- fotografiat distante mari in cazul constituirii unui dosar penal din contributiile membrilor cat si din sponsorizari sau fonduri europene pentru mediu cat si din taxe jurnaliere lunare etc pentru cei ce doresc a pescui pe acea zona administrata si nu fac parte din asociatie.....

florin1948
veteran
veteran
Mesaje: 977
Membru din: 15 Ian 2009, 13:48
Localitate: Bucuresti

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de florin1948 » 23 Ian 2013, 11:15

Se poate discuta pe tema asta mult si bine, precum talk-show-urile de la TV, vorba multa dar realizari ioc. Orice solutie am gasi noi aici, va fi anihilata de cateva realitati (realizari ale regimului poestdecembrist) cum ar fi :
- nivelul de trai f. scazut ( adica FOAMEAAAAAAAAAAAAAAAAAAA)
- lipsa unei legislatii eficiente si implicarea ( necorupta) a organelor statului.
- creearea omului de tip "nou" ( sa-mi bag .. in toata lumea ; va rup cu bataia ( ca unica solutie); inselam pe oricine se poate - inclusiv statul; fac ce vrea muschii mei etc. )
Poate nu stiati ca unui paznic de la Valea Argovei ( Alin se numeste,baiat bun dealtfel) niste braconieri prinsi in flagrant i-au facut-o : l-au stropit cu benzina si i-au dat foc ! A stat omul o gramada prin spitale pana s-a facut bine. Pe aia i-au arestat dar ce folos, credeti ca Alin isi mai face treaba la fel cum o facea inainte ? Sau colegii lui de paza?
Asta este realitatea in Romania ( nu numai cu pescuitul,stiti si voi asta) Pana nu se schimba niste mentalitati, conducerea corupta si pusa numai pe inavutire ( vezi Parlamentul Romaniei, 90 % plosnite si capuse), legislatia asta ambigua plina de "portite" pentru cine trebuie nu se va face nimic. Partea proasta este ca la nivelul la care s-a ajuns schimbarea nu se mai poate face "democratic" ci doar ca la 1907, toporul si coasa ( ca AKM-uri nu avem voie).
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Avatar utilizator
anem
veteran
veteran
Mesaje: 3046
Membru din: 30 Mar 2006, 11:54
Localitate: carpi

Re: Anti braconj!!!!

Mesaj de anem » 23 Ian 2013, 11:38

Intreb si eu … nu se poate acorda ceva mai multa putere celor care merg si fac controale? Adica sa poata lua atitudine si fara a fi necesara prezenta jandarmilor, politiei, primarului, presedintelui sau cine naiba mai trebuie sa fie acolo.

Pe aici asa e ... vin vreo 2 neni care te intreaba de acte, daca esti in regula te saluta si isi vad de treaba iar daca nu esti in regula atunci iti fac pe loc amenda si eventual iti confisca sculele fara a fi nevoie de prezenta nu stiu caror organe ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns