Adio Mihailesti.....

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
lorenz
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 7
Membru din: 26 Noi 2013, 16:32

Re: Adio Mihailesti.....

Mesaj de lorenz » 10 Mai 2014, 08:20

baieti e adio de tot Mihailestiul

Autoritățile din județul Giurgiu au efectuat procedura de pregolire controlată a lacului de acumulare de la Mihăileşti, pentru a evita producerea unor inundaţii atât în localităţi din judeţul Giurgiu, dar şi în localităţi din Ialomiţa.

20 de milioane de metri cubi de apă au fost evacuaţi din barajul de la Mihăileşti, zilele trecute, pentru a se putea prelua apa provenită din viitura de pe râul Argeş. „Când ştii că ai undă de viitură de 650 mc/s pe Argeş, la Malu Spart, trebuie să iei măsuri preventive. Am protejat toată zona în aval de Hotarele, inclusiv localităţi din Ialomiţa, până la Olteniţa”, ne-a declarat Dragoş Stoica, directorul SGA Giurgiu.

Măsura de pregolire a lacului de acumulare de la Mihăileşti a fost luată pentru ca apa provenită din viituri să poată fi preluată şi să nu se inunde zonele aflate în aval de baraj. Acţiunile preventive ale autorităţilor giurgiuvene, în special ale celor de la Apele Române, au făcut ca în judeţul Giurgiu să nu se înregistreze probleme deosebite din cauza inundaţiilor, fiind afectate doar terenuri, păduri şi păşuni.

Lacul de acumulare de la Mihăileşti este obiectiv de siguranţă naţională. Are o suprafaţă de 995 de hectare şi o capacitate de 103 milioane de metri cubi de apă, el preluând debitele de viitură ale râurilor Argeş şi Dâmboviţa.
informatie aparuta la ziar in data de 7 mai.

nobody_01
veteran
veteran
Mesaje: 641
Membru din: 20 Mar 2011, 08:28
Localitate: bucuresti

Re: Adio Mihailesti.....

Mesaj de nobody_01 » 11 Mai 2014, 19:25

Ultima noutate legata de barajul Mihailesti este ca Gigi Stefan a cedat concesiunea unei alte persoane.... Rezultatul este ca taxa pentru pescuit la rapitori a crescut de la 50lei (din barca) la 100lei......Frumos, nu?

Avatar utilizator
CatalinBerceni
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 14
Membru din: 29 Mar 2014, 09:12

Re: Adio Mihailesti.....

Mesaj de CatalinBerceni » 17 Iun 2014, 19:35

nobody_01 scrie:Ultima noutate legata de barajul Mihailesti este ca Gigi Stefan a cedat concesiunea unei alte persoane.... Rezultatul este ca taxa pentru pescuit la rapitori a crescut de la 50lei (din barca) la 100lei......Frumos, nu?

Tare, nu ?! Dupa ce a fost "omorat" pestele acolo toamna trecuta, am vazut cu ochii mei, opreau aia stiuci cat palma , de restul speciilor nu mai spun, pur si simplu se jepcuia din greseala la cat ramasese apa de mica , am vazut eu intr-o zi 13 barci doar pe zona Draganescu . A fost peste frumos acolo . Taranii se luau de mine ca de ce eliberez marlitele ...

Avatar utilizator
crapmaniacul
veteran
veteran
Mesaje: 4678
Membru din: 19 Iun 2013, 12:20
Localitate: Bucuresti

Re: Adio Mihailesti.....

Mesaj de crapmaniacul » 21 Iul 2014, 07:57

Ce se mai aude cu Mihailestiul ? Cine a mai fost pe acolo in ultima vreme poate ne aduce niste noutati, una alta ...

Scrie răspuns