3 zile shi 3 noptzi cu pastravani

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

3 zile shi 3 noptzi cu pastravani

Mesaj de MeHigh » 27 Mar 2008, 03:24

E vara turbata shi ne pregatim sa atacam apa preferata. Undeva in creierul muntzilor e o fortza ce ne atrage fara drept de apel. Un rau turbat, cu ape cristaline face carnea pe noi sa tremure shi pedala acceleratziei sa se lipeasca de podeaua mashinii.
De data asta lasam motocicletele acasa shi mergem cu mashina. Bun shi asha, ca altfel e prea multa adrenalina.
Dupa vre-o 700 de km ajungem la locul de campare. E noapte shi raul susura la catziva metrii de foc. Atacam o "caramida" de vin shi ne imbatam ca porcii urland cuvinte de dragoste shi promisiuni nebanuite raului ce ne tzine companie.
Dimineatza la prima tentativa de lumina ma trezeshte o sete magistrala shi o durere de cap pe masura. E ceatza shi frig. Ta tarasc pana la apa shi ma adap ca o vaca in flacari direct din rau. Gandul ca trebuie sa intru in apa rece ca ghiatza pe frigul asta ma face sa merg tiptil la mashina shi sa-i urlu la urechea partenerului de pescuit:
" Scoala Gruie nu dormeshte , marsh in p...ula prinde peshte!"
Cipri, ca asha a fost botezat banditul, dispare in adancurile sacului de dormit mormaind cuvinte abjecte la adresa familie din care provin. Il doare viatza!
Aprind focul shi nu ma las pana nu il trezesc pe Cipriot.
Ne spalam pe dintzi cu ramashitzele vinului din seara precedenta shi pornim la pescuit.
In jos, ca totzi pescaricii au batut apa in sus. Hehheehhe... suntem jmecheri!
Rapala CD5 e pornirea. Culoarea pastravului indigen sau "brown trout" cum ii zic habarnishtii de aici.
Prima traversare a raului shi caisele raman amortzite. Dece dracu nu mi-am adus neoprenul?! Apa e al dracu de repede shi noi a dracu de infriguratzi. Nimic nu te trezeshte mai repede decat o traversare ca asta. Cand ajunge apa la brau, shi curentul te impinge pe pietrele pline de alge ... ai senzatzia ca la fiecare pas o sa te ia apa sa te arunce in cascada de mai jos... In fine , am trecut!
Dardaim ca elecrtocutatzi shi lansam in prima bulboana, cu un ranjet pe fatza shtiut numai de adevaratzii maniaci. E al dracului de frig. Lasa ca in 2 ore o sa ne coacem de cald. Nici cum nu e bine. Hop! Atac!
pastravioru fuge in curent shi incearca sa se lase greu.
"Hai la tata miculutzule ca nu eshti demn de batalie"
Juma de kil sa aiba curcubeul, shi e frumos foc! Ii strecor un pupic pe botic shi peshtele se stamba ... deh, shi betzivanii ashtea... Cu grije il strecor in undele cristaline shi in il urmaresc din priviri cum dispare in peisajul subacvatic.
"Or inceput Bulane! " Ii strig la Cipriot, dar el e preocupat cu scoaterea la aier al unui pistruiat, deci ii se falfaie de aberatziile mele.
Trecem apa din nou shi ajungem la alt loc. Apa e repede shi adanca. Raul se ingusteaza shi se arunca printre bolovani turbat. Hehhehe... loc perfect pentru un monstruletz de "brown trout" sau indigen... in fine.
Arunc in diagonala umpicutz in sus ca sa aiba voblerul timp sa ia adancime. Shia iar, shi iar, shi iar.... nimic.
"Nu-s acasa!"
Arunc in josul apei departe shi joc vobleranul aproape pe loc. Im mijlocul valtorii stop cadru. El e! Cand ataca "mama lui Shtefan cel Mare" ia direct fir de pe mulina. Hehehehhe... Trebuie sa ma opresc shi sa explorez fiecare senzatzie a luptei ca tare fain e!
Ma iau dupa el in josul apei shi recuperez din firul pierdut. El face gresheala sa o ia in susul curentului iar eu zambesc malitzios cu ganduri murdare: "oboseshtete singur fraierica"
Incepe programul artistic de "lumanari" shi suna de parca arunca americanii porci din avion direct in apa raului. E curcubeu. Negru de furie s-a colorat in culorile razboiului shi nu vrea sa lase nici un centimetru de la el. Din pacate pentru el oboseshte mai repede decat mulineta mea il aduc la mal. Cu grije ii scot ancoara din bot shi il tzin in apa rece sa-shi revina. Cipriotul e prea departe sa vina sa ma faca celebru cu o poza asha ca relaxez strasnoare shi peshtele pleaca agale. Sa fi avut vre-o 2 kile jumate... shi oricum nu e poza deci nu avetzi cum sa ma contrazicetzi! Sic!
Soarele inunda valea shi se lasa o caldura de transpira shi pietrele.
"Ce dracu m-am imbracat asha gros?"
Scot o tzigara din shapca (singurul loc mai uscat.... pe langa gluga unde este aparatul foto) shi ma relaxez pe un bolovan.
Urmeaza ore de mers, zeci de traversari, cateva trante shi mii de lansari fara rezultat.
Apa se incalzeshte pishalau. E mica, limpede shi calda. Nu e cashtigator. Intr-o bulboana se vad pastravanii letargici, iar apa e atat de curata incat tzi se pare ca sunt suspendatzi in aier. La apa mica din capatul bulboanelor catziva amaratzi de pastravi mici muscaresc fara prea mare interes.
"...nu-i acasa nimenii, or murit totzi omenii!"
Caldura mare.
Pornim inapoi shi schimbam planul. La cateva zeci de kilometrii in aval e varsarea unui rauletz mai mic, iar eu cred ca apa e mai rece in el shi shansele mai mari.
Zburam spre noul loc!
Pe dumul forestier pe care am intrat e un semn "Logging trucks!"
Nu il bagam in seama shi bagam viteza taind curbele. Vad in zare pe valea unde e drumul un nor de praf ce se apropie furtunos. Urlu ca disperatu la Cipriot: " sari in shantz baaaaaa!" El baga mashina in shantz exact in momentul in care din curba iese un monstru de tir incarcat cu bushteni imenshi shi cu o viteza dementa trece pe langa noi. Daca ramaneam pe drum ne lua din plin. Radem ca dementzi, dar bucutzele ne-or transpirat. O luam mai finutz shi ajungem la locul de pescuit.
Apa e mai mare aici shi plina de alge care se prind de vobler. Enervant. Pe partea cealalta a raului se vede celalalt rauletz cum se varsa. Incitan shi excitant loc, dar nici o trasatura. Trecem de la CD5 la CD3 shi insistam . Nimic. Seara roshie de vara shi nici un peshte. Intr-un final agatz un pastrav trecut de kil shi il tzin de halit. Il prajum in folie de staniol shi unt, dar iar exageram cu stropitul cu vin shi adormim ebrietatzi cu gandul la ziua urmatoare shi noul rauletz descoperit.
Dimineatza uramam acelashi ritual de trezire. Din nou durere de cap shi sete, injuraturi shi frig, apa traversata in torent, tranta invigoratoare shi BINGO. Suntem pe apa cea noua!
Nici o trasatura. Schimb CD5 cu CD3 din nou. Apa e o idee mai rece dar scazuta shi cristal. Valea e mai ingusta shi mai mica, parca e o miniatura la raul cel mare. Bulboane adanci din loc in loc shi repezishuri abrupte.
Nu mai am idei.... ce dracu sa fac? Poate fir mai subtzire.... Draci! Cercetez cutia cu maimutze... poate o rotativa... o lingura... un twister.... hai sa pun un Cozma! De ani de zile le am in trusa shi nu am prins nimic la ele. Hmmmmm... de 7 sau de 9cm?... Rauletz mic... apa cristal ...vobler de 9? Rad shi cu curu daca prind ceva.
Pun un Cozma de 9! Arunc in bulboana shi lovesc voblerul de stanca de pe partea cealalta. Apa nu are 10 m latzime, dar e adanca bine. Mi se pare tare ciudat shi nasol sa pescuiesc asha. Numai pleoscul facut de vobler cand a cazut a fost prea mare pt asha o apa mica shi cristal, cum dreacu sa prind ceva!
Pornesc recuperarea cu o zmucitura ca sa fac voblerul sa plonjeze la adanc. Hmmm... a intrat mult mai jos decat celalalte vcoblere. Nu-i mai vad culoarea turbata shi parca ma simt mai bine. Varful botei bate ca disperatul sub asha presiune.... heheheh .... nu-i de lauda!
Atac! Culmea! Nu se poate! Cineva ia fir in disperare. Shi e mare! Nici nu a mai avut sens intzepatul. Bota era curbata deja de la vobleroi, iar la atac am pierdut direct fir! Hmmm... Peshtele scapa dupa catziva metrii de fir cashtigatzi. Nici nu imi vine sa ii zic la Cipriot ca iar rade de mine. Shi asha o ras destul cand a vazut ce vobler pun la bataie. O sa zica ca mint.
Strang frana mai tare. Inca o aruncare, de data asta mai confidenta. Opresc voblerul chiar langa peretele de stanca. Smucesc shi recuperez incordat. Bang! Atac! Intzep shi incepe dansul. Peshtiocul o ia in josul apei cu lumanari. Eu fug dupa el. Curba stransa la stanga shi firul se indreapta spre un tufish. Eu sar in apa ca sa largesc curba.... tare e sa luptzi cu peshte mare pe rauletz mic!

Imagine

Ajung langa pastrav intr-o bulboana mai jos, taman unde pescuia Cipri. Scot bestiutza, o admiram, poze , chesti etc...
Pastravanu se intoarce la casa lui subacvatica shi Cipriotul cu ochii belitzi baga ghiara in trusa mea shi ishi aloca un Cozma de 9. Parca la bota lui arata shi mai nasol monstruozitatea de vobler (sic).
Se da caldura la maxim dar nu mai conteaza. Noi luptam cu pastravi capitali, intr-un peisaj de vis:

Imagine

Shi prindem

Imagine

Shi prindem:

Imagine

Shi prindem:

Imagine

Imagine
Shi-am incalecat pe-o sha shi v-am zis povestea-asha!

Imagine

Avatar utilizator
taicanoe
veteran
veteran
Mesaje: 1477
Membru din: 17 Feb 2005, 10:33
Localitate: Reșița
Contact:

Mesaj de taicanoe » 27 Mar 2008, 07:56

super povestire, frumoase poze ...

multumesc pt. ca mi-ai facut ziua frumoasa.
S'altare și bunăstare !

Avatar utilizator
Leba
veteran
veteran
Mesaje: 2944
Membru din: 19 Iun 2005, 14:14
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de Leba » 27 Mar 2008, 08:41

of,of Mihai, realizezi ca nu mai ai cum sa ajungi in Rai pentru ca tu esti deja acolo, tata!
frumoasa partida, asezonata cu adrenalina si vin! :)
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Avatar utilizator
Adi_
veteran
veteran
Mesaje: 3329
Membru din: 27 Apr 2004, 09:34
Localitate: Timisoara

Mesaj de Adi_ » 27 Mar 2008, 09:30

superb!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Avatar utilizator
oby 1
veteran
veteran
Mesaje: 1356
Membru din: 13 Dec 2005, 17:55
Localitate: iasi

Mesaj de oby 1 » 27 Mar 2008, 09:46

bine ai revenit :P
credeam ca te-ai suparat pe noi :oops:

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 27 Mar 2008, 12:21

super povestire, super poze, super pesti, meriti premiul pentru cea mai tare povestire/articol :!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

eu
senior
senior
Mesaje: 357
Membru din: 14 Dec 2004, 13:04
Localitate: Cluj

Mesaj de eu » 27 Mar 2008, 18:38

Bestiala povestire...ai votul meu pt cea mai tare povestire/articol.
:respekt:
Multa lume, putini oameni...

Avatar utilizator
adiwolf
veteran
veteran
Mesaje: 4616
Membru din: 14 Ian 2006, 16:32
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de adiwolf » 27 Mar 2008, 19:17

ce trebuie sa faci in viata asta ca sa ai parte de asa ceva????
multumesc Mihai pt o povestire de vis!!!!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Ionut the carp
veteran
veteran
Mesaje: 2592
Membru din: 08 Iun 2005, 19:57
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Ionut the carp » 27 Mar 2008, 19:25

mojule...esti cool... promit sa te vizitez la anu 8)

Avatar utilizator
dan bobei
veteran
veteran
Mesaje: 8211
Membru din: 08 Dec 2005, 19:07
Localitate: Brasov
Contact:

Mesaj de dan bobei » 27 Mar 2008, 20:18

Frumos. In ca tara au loc ostilitatile?

Scrie răspuns