Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 10 Ian 2015, 17:16

Se pare ca s-au activat GT -ii cei mari, partenerul meu prinde de cateva zile numai bucati intre 20-30 kg, ici colo cate unul mediu asa la 15kg.
E cel mai puternic peste din lume. Un drill cu un GT de 30 kg sau peste, este ceva ce trebuie sa traiesti macar o data in viata.
Iar atacul este fabulos.
Imagineaza-ti ca esti la piscina hotelului si sorbi tacticos din cocktail si cineva arunca de la ultimul etaj un frigider in mijlocul piscinei, explozia de apa face sa-ti sara inima de la loc , te sperie, te socheaza...ei bine cam asta e secunda in care un GT mare iti ataca popperul. Ce urmeaza dupa aia, nu e frumos, nu e un drill plin de stil si eleganta...e dementa si forta bruta. Frana stransa la extrem , batul scrasneste si pare ca se rupe in fiecare moment, tu te tii de bat si de marginea barcii si GT -ul e decis sa ajunga in recif. Trebuie sa-l opresti !!! Totul e la limita, dureaza 10 -15 minute la o intensitate de nedescris, dupa care cineva sau ceva cedeaza si invingi sau esti invins.
Il ridici cu greu in brate, esti coplesit si fericit , te dor bratele , nu-l mai poti tine...inca o poza...il lasi cu grija in apa, il tii un pic sa-si revina si cu o lovitura puternica de coada a plecat, il urmaresti pana dispare...esti coplesit, azi nimeni si nimic nu-ti poate sterge zambetul de pe fata.

Aici finalul unui drill
https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =3&theater

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de SF » 10 Ian 2015, 21:43

mitzocu scrie: Imagineaza-ti ca esti la piscina hotelului si sorbi tacticos din cocktail si cineva arunca de la ultimul etaj un frigider in mijlocul piscinei, explozia de apa face sa-ti sara inima de la loc , te sperie, te socheaza...ei bine cam asta e secunda in care un GT mare iti ataca popperul. Ce urmeaza dupa aia, nu e frumos, nu e un drill plin de stil si eleganta...e dementa si forta bruta. Frana stransa la extrem , batul scrasneste si pare ca se rupe in fiecare moment, tu te tii de bat si de marginea barcii si GT -ul e decis sa ajunga in recif. Trebuie sa-l opresti !!! Totul e la limita, dureaza 10 -15 minute la o intensitate de nedescris, dupa care cineva sau ceva cedeaza si invingi sau esti invins.

Teeth dog tuna si GT nu se opreste in forta ,amice .Si inca cateva chestii de pe mal,nu le opresti cu cate lb ii avea,cum ar fi cubera snnaper :!: Tre ani de experienta ca sa intelegi asta :wink:
Cred ca la nivel mondial is sub 100 persoane care au scos GT peste 45 , si tot asa Dogteeth peste 100 ,ii ceva aparte , si cam indescriptibil pentru un simplu forum romanesc de rapitori .

Ma bucur pentru tine morosene , ma simt :wink:
Stelele Sudului ,noaptea pe plaja ,mirosu marii ,senzatia aia de libertate privind stelele ......respect :wink:

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 11 Ian 2015, 20:24

SF mersi mult de apreciere. Iti datorez si tie cate ceva din ce simt si fac acuma. :D
Ai perfecta dreptate , nu poti opri un GT sau Dogtooth mare, numai din forta. Dar reglajul care-l faci setup-ului cu care pescuiesti trebuie sa-ti permita sa-i pui pestelui destul de serioase probleme de inaintare. Nu cred ca sunt multe alte stiluri de pescuit in care se pescuieste cu valori atat de mari ale franei mulinetei. Iar daca nu esti obisnuit cu asemenea forte ... la primul peste decent, ai impresia ca vei ajunge in apa.
Ca tot am ajuns la chestia cu frana si opritul pestilor.
Am patit de peste 10 ori urmatorul fenomen, la jigging. Ne intra ceva mare care pleca luand fir ca acceleratul, probabil in jur de 50 m, apoi parca incetinea si cateodata chiar statea si reuseam sa recuperam cateva ture de manivela, dupa care pleca intr-un run lung care se termina inevitabil cu textilul taiat in recif, fara sa-l mai putem opri. De fiecare data la fel... capitanul zambea si spunea sec 'big dogtooth'.
Am reusit sa aducem la barca rechini in jurul greutatii de 100 kg deci sculele si noi putem gestiona monstrii de talia asta.
Am incercat mai multe variante: cu leader de fluorocarbon lung de 3-4 m, cu ultimii 10 m de textil la dublu. Cu frana stransa la extrem, cu ea mai lejera, cand ii agatam porneam barca si ne indepartam de structura, nu am reusit sa scoatem nici unul. O singura data am recuperat jigul care era indoit de parca urma sa potcovim caii cu el.
Nu am gasit nici o solutie pana acum... :evil:

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de SF » 11 Ian 2015, 23:44

Incearca doar cu leader fluorocarbon , sau chiar cu shockleader (poti scoate nodu mai mic , fiind mai moale decat fc , nu tre atatea spire ) cat poti de lung . Insa greu ,vreo 25 % peste textilu de pe mulineta , chiar si mai mult .

Grouperu , cateodata amberjacku , si vreo 2 specii inca intra in gaurile din piatra , prin cotloane , aia odata intrati cam is pierduti . Nu ai ce face , decat pescuit strans si sa te tina firu . Alte specii fug in ape libere .

Cei care insa folosesc structurile , si se apropie de ele in drill , si ajung sa rupa is alta mancare de peste , si daca vezi ca nu merge cu stransu franei , si vezi bine ca nu , poate merge cu ridicatu pickupului :wink: , cand simti ca atinge minim structura , asa nu rupe . Urmatoru pas ii scazut frana la limita (nu toate modelele pot face asta , limita de jos la un Stella 10000 ii prea tare, de ex. ), incat daca firu ii prins in piatra si pestele pleaca inca , sa nu rupa , daca firu nu-i tensionat ii mai greu de rupt .
Pana aici deocamdata ajungi un pas mai departe decat cu tehnica in forta . Multe specii daca nu mai simt presiune ies in apa curata , insa firu poate ramane agatat .Urmeaza manevre cu barca ca sa scape firu , tot timpu cu frana foarte destransa, un plumb montat cu o agrafa pus pe fir in unele situatii poate ajuta .Tre atentie si reactionat la orice manevra a pestelui , daca tre strans frana , se strange , tre sa fi sigur pe specie (daca ii grouper de ex. ai pus-o , daca ii deschizi pickapu ) ,un pic de bulan nu strica , ceva intuitie , sange rece si viteza de reactie , insa cand reusesti sa scoti un peste pentru care ai ajuns sa deschizi pickapu de vreo 3 ori in drill , si scapi ca prin miracol cu linia intreaga desi ai simtit cum freaca , insa ai reactionat si schimbat o situatie cam imposibila , pentru mine astea-s cele mai frumoase drilluri , deloc ortodoxe si cu rasturnari de situatie , unde daca te comporti standard sa zicem , si te limiti doar la strans frana , pierzi mai mult ca sigur .

Inca ceva , cu cat ii marea mai agitata , cu atat pestele se indeparteaza de structura , pestele mic iese dupa mancare , si rapitoru dupa el . Ies din discutie uraganele :)
Ii mai usor atunci , decat pe mare calmata cand sta lipit de structuri , si in 3 secunde dupa trasatura da ture pe structura .

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 12 Ian 2015, 19:54

Foarte dificil de aflat ce specie e. Am prins dogtooth si amberjack pe locul ala dar mici sub 10 kg, deci sigur sunt si parintii lor pe acolo si mai e si plin de grouperi (zeci de specii), asa ca pana nu reusesc sa aduc unul pana sus , macar sa-l vad un pic, nu voi afla specia.
Trebuie sa am frana mai lejera ca altfel nu cred ca reusesc sa deschid pickup-ul.
In cateva zile sunt din nou acolo , incerc ... deja ma obsedeaza... :wallbash:

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 17 Feb 2015, 11:14

Baieti, m-am intors,
Hibaru Fishing Lodge este gata. Din 10.02. am deschis oficial.
Acum avem ca si clienti trei renumiti ghizi de pescuit din Germania, sunt mai mult decat incantati de locatie si capturi. In cateva zile imi parvin si imaginile cu capturile.
Va asteptam cu drag
Imagini cu lodge-ul la https://www.facebook.com/media/set/?set ... 950&type=3
si niste pesti https://www.facebook.com/media/set/?set ... 950&type=3

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 18 Feb 2015, 15:52

Am cateva poze cu capturile de zilele astea, ultimele 10 poze de la albumul fishing...https://www.facebook.com/media/set/?set ... ploaded=10
Nemtii sunt foarte happy , pescuitul le-a intrecut orice asteptare, fiecare si-a doborat recordul personal la GT. :lol:

c_bogdanx
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 27
Membru din: 02 Iul 2012, 20:02
Localitate: bucuresti

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de c_bogdanx » 22 Feb 2015, 11:21

Sunt fascinat!!! Nu cred ca exista nimic mai frumos in lumea asta decat sa faci din pasiune un mod de viata si sa iti castigi existanta din ea. Indiferent ca deschizi un magazin de pescuit, un resort in Maldive, devii Dj, iti deschizi un atelier de reparat motociclete, etc. Asta e ideea mea de implinire si fericire! Am facut un calcul si a iesit cam asa... 10 nopti x 180(2pax) + 12% taxa=2000$, 5 zile de barca x 300=1500$, alte optionale=500$, total 4000$=3500 euro + 2000 euro (transport si cheltuieli neprevazute) si iese un total de 5500 euro pentru 10 nopti/2pers. Daca compari cu ofertele similare pe Maldive care in general sunt pentru 6nopti/7zile si nu ai 3 mese/zi si nu pescuiesti pretul este unul corect si de bun simti dar... din pacate pentru marea majoritate a romanilor inca este inaccesibil. Oricum eu va doresc bafta in tot ce faceti. Curajul e demn de toata admiratia! P.S. sper ca in 2016 sa am posibilitatea sa ajung la voi!

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 26 Feb 2015, 08:42

C_bogdanx multumesc pentru cuvintele frumoase.
Calculul tau este corect. Daca iei biletele de avion din timp (va putem ajuta in privinta asta, ne pricepem,) poti iesi in jur de 1.000 eur/2 pers.
Iar daca chestiile neprevazute nu au loc, iesi la 4000-4500 eur pt 2 pers 10 nopti cu avion, full mancare si bauturi(non alcoolice), 3 excursii incluse(snorkeling, night fishing, o zi pe o insula salbatica), CINCI ZILE PESCUIT LA BIG GAME de 10-12 ore/zi (cu banii astia in alte locatii tropicale faci maxim 2 zile de cate 6-7 ore de pescuit), alte activitati : romantic dinner, diving, snorkeling cu rechinii balena si manta, night fishing , sandbank, dormit pe insule pustii, cam astea intra in cei 500 $ alocati de tine pt alte activitati.
Intr-un resort modest ca sa faci ce am spus acuma ai avea de platit triplu. Si calitatea pescuitului cu ei e foarte slaba, stiu pentru ca am fost. Tot ce vorbesc vorbesc din proprie experienta, nu din povesti.
Da, sunt de acord ca pretul e piperat pentru majoritatea romanilor (pe straini ii pufneste rasul cand le spun cat costa ziua de pescuit) , dar locatia, pestii, plajele si experienta traita nu se compara cu nimic de pe lumea asta.
Sunt sejururi in Franta ,Italia , Turcia cu 2500-3000 eur/2 pers/sapt, si stai la hotel(de cinci stele) mananci, bei, stai la piscina si mergi la plaja hotelului. Cam putin de banii astia ...nu-i asa?
Aici, esti liber, te-ai incins de la popping si lupta cu Gt-ul, iei masca si labele si ai plonjat la un recif neatins, te racoresti in timp ce admiri milioanele de vietuitoare din jurul tau, iti face cu ochiul o insula salbatica , un banc de nisip, spune doar ce doresti si se intampla. Asta simt eu ca ar trebui sa poti face cu gramada aia de bani pe care o dai pe o vacanta.
Uite aici un filmulet cu clientii nostri, luptandu-se cu un white tip shark, prins la jigging, au crezut ca e dogtooth.
Rechinul a fost eliberat. Pescarul e Chris Wittmann (ghid international). E ultima parte a drilului amandoi sunt epuizati.
Enjoy https://www.youtube.com/watch?v=Da1QIEr ... e=youtu.be

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 108
Membru din: 13 Sep 2007, 22:12
Localitate: baia mare

Re: Pescuit in apa sarata Oceanul Indian

Mesaj de mitzocu » 03 Mar 2015, 08:14

Pentru pasionatii de fly ,cateva capturi de pe mal, in pauzele de iesit cu barca.
https://www.facebook.com/chris.wittmann ... nref=story

Scrie răspuns