Mihailesti

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 20 Mar 2006, 08:52

E adevarat ca pe Mihailesti paznicii sunt tot mai ai dracului. Dar sunt asa cu noi, bucurestenii sau cei din afar zonei. Ca daca vin tiganii din Cornetu, de aia nu se ating. Patronul care gestioneaza lacul e destul de tolerant cu paznicii, uneori ii apara chiar cand i se raporteaza abuzuri. Insa mai si da afara cand ii prinde ca iau ciubuc si nu taie chitante.
Eu ma intelesesem cu unul din ei, ii dadeam 150.000 si dadeam si cu cate 5 lansete, stateam pe mal unde imi indica el si ii dadusem si nr de telefon mobil. Daca mai venea un supra control sau ceva nashpa de genul asta, imi dadea un bip. Am vazut localnici care nadeau la somn cu mortaciuni (matze de gaina, bucati de carne imputita, bucati de sapun trase prin apa).
Din pacate, toit ce e bun dureaza putin. Saracul om, a fost dat afara de japitza aia de patron, cand de fapt strangea si el un ban alb la zile negre, ptr ca primea o leafa de miezerie (asa se plangea mereu)
Au fost cazuri pe Mihailesti cand paznicii au confiscat sculel de pescuit desi omul astepta sa plateasca taxa, dar l-au vazut cu 3 crapi in juvelnic si cica a depasit cantitatea si se pregetea sa fuga. Doamne, daca imi faceau asta, cred ca direct in lac ajungeau sa inoate, sau ii pandeam intr-o zi si le dadeam cu vopsea in cap...
Scuze, eu sunt mai coleric, ar trebui sa ma controlez mai bine

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 20 Mar 2006, 20:35

Serbanel scrie: Saracul om, a fost dat afara de japitza aia de patron, cand de fapt strangea si el un ban alb la zile negre, ptr ca primea o leafa de miezerie (asa se plangea mereu)
A dracu' nenorocit de patron! Sa dea el afara bunatate de paznic, sub pretextul (dealtfel subtire) ca nu accepta furtul. Ce mare lucru ca mai baga si el cate un banut in buzunar?

PS N-ai telefonu' omului? Ca io-s mai milos din fire si l-as lua la mine la firma. Daca-i priceput la pescuit il pun gestionar la un magazin.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Mar 2006, 21:02

@Marius: sa ne zici si noua la ce magazin il angajezi....poate ne face niste reduceri! :lol:
near the beer

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 20 Mar 2006, 21:29

costica_fishing scrie:@Marius: sa ne zici si noua la ce magazin il angajezi....poate ne face niste reduceri! :lol:

:lol: :lol: :lol: mai are omul si defecte......spre ex. fura de la cei bogati si da la cei saraci .... :lol: :lol: :lol: si-si da si lui ca si el e sarac saracu :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 21 Mar 2006, 09:20

Pai nu e mai bine cand e si paznicul om de omenie si iti face o reducere? La cat de mare e Mihailestiul nici nu se cunoaste ca sunt cu 2-3 kg de peste mai putin. Daca s-ar pune o taxa mai rezonabila (200.000 de ex) ar fi mai putini braconieri, mai putine intelegeri cu paznicii si e si o chestie psihologica. Cnd taxa e mare pescarul prinde cat mai mult si nu da drumul nici bibanusilor de 10 cm ca doar a dat juma de milion pe zi. Daca taxa e mai mica omul tinde sa mai si elibereze din pesti. Normal, nu?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Mar 2006, 09:44

Serbanel scrie: Cnd taxa e mare pescarul prinde cat mai mult si nu da drumul nici bibanusilor de 10 cm ca doar a dat juma de milion pe zi. Daca taxa e mai mica omul tinde sa mai si elibereze din pesti. Normal, nu?
Normal sau nu ....... din pacate nu prea stau lucrurile asa. E adevarat insa ca taxele au ajuns nesimtite si ce me deranjeaza foarte tare e ca "patronii" doar incaseaza taxe si trag cu navodul!
near the beer

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 21 Mar 2006, 10:09

Exact asa e! Patronii de lacuri si rauri nu doar ca cer taxe prea mari dar baga navodul cu nesimtire sau dau drumul la baraje sa scada nivelul apei si sa nu mai muste pestii pasnici...stiu perfect manevrele. Ba pe Mihailesti bossul mai avea candva tupeul sa trimita paznicii sa taie chitante celor care pescuiau aval de lac in Arges in canalul de deversare, cu argumentul ca "sunt pestii nostri, scapati din lac"... Dar era unul acolo, un pescar de vreo 150 kg si 1.90 care le-a spus cu un ton mitocanesc si tupeist "Bai mancava-s de tolomaci, cum sa fie pestii vostri, ce? ati pus etichete pe ei? Daca au fugit din lac inseamna ca s-au saturat de mutrele voastre de retardati". M-a uns pe inima sa ii vad cu coada intre picioare, in ziua aia am fost bucuros ca dupa un peste mare.

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 21 Mar 2006, 13:09

...de aia spun eu sus si tare ca-i mai elegant pe Dunare de o mie de ori... nu ai de-a face cu paznici naspa, taxe mari, vecini care urla pe toata balta, cu casetofon, copii si caini, pusti la scaldat, vaci care-ti intra in lansete, etc, etc, etc...

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 21 Mar 2006, 13:16

Armand scrie:
stelian scrie:concret:
-toamna tarzie, sfarsit de octombrie, soare si frumos
Poti sa spui si cu cat timp in urma?
Scuze ca te interoghez dar ma intereseaza subiectul....
Am fost vara asta de cateva ori si imi place lacul...
Eu in mod normal mergeam pe canalul de fuga(cu galetarii :) ) insa aplicam metode putin diferite si cautam alti pesti decat marea majoritate.
Pe un lac atat de mare cunoasterea locurilor este foarte importanta si de aceea incerc sa ma documentez!
Merci!
anul trecut, in 2005
din cate stiu eu (nu foarte multe) cel mai adanc este pe partea dreapta a lacului (cum stai pe baraj, cu fata la el) pana in draga de nisisp. si, logica ma face sa cred ca trebuie sa lansezi cat mai departe... probabil pe partea aia curgea inainte Argesul, cand nu era lacul... de altfel, ecluzele sunt tot pe pertea aia, deci, pe acolo curge el...

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Mar 2006, 14:09

stelian scrie:...de aia spun eu sus si tare ca-i mai elegant pe Dunare de o mie de ori... nu ai de-a face cu paznici naspa, taxe mari, vecini care urla pe toata balta, cu casetofon, copii si caini, pusti la scaldat, vaci care-ti intra in lansete, etc, etc, etc...
merge si o balta de'aia la un gratar si o lectura cu prietenii :lol:

greu ii inteleg pe oamenii care prefera balti de genul ala.

Scrie răspuns