LACUL COLIBITA BISTRITA-NASAUD
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: LACUL COLIBITA BISTRITA-NASAUD
Pai e mai usor de prins salaul decat pirca, ce vrei nea' Mircea... La toti ni-i greu. Cand faci conserva... te mai uiti? N-aveai pistolul la tine? Nu am fost niciodata la Colibita si e destul de aproape. Ce se prinde? E voie din barca? Cat e taxa?lixandroaia mircea scrie:Dragi pescari, am mai scris in urma cu ceva vreme despre Lacul Colibita, lucrurile s-au schimbat si nu in bine. Anul trecut, fiind mandru de comoara judetului nostru Lacul Colibita, am fost cu niste prieteni sa vada minunea si am dat numai de anuntul "proprietate privata", cabana langa cabana, astfel incat sa nu te mai poti strecura la apa, iar la "coada"lacului, unde se revarsa Raul Mita, o sumedienie de pescari ciupeau din cand in cand cate un clean.Cei care pescuiau la stationara, spre dezamagirea mea, aveau in dreapta lor o sticla de plastic taiata in care inotau dezamagiti niste puiet de salau.Am fost surprins cand la intrebarea "merge, merge?"am primit un raspuns evaziv "cat de 2 conserve..."iar acesti sa ii numim pescari fac praf puietul depus in lac acum un an de catre AGVPS, pentru o chifteluta sau o conservuta...
Dezamagitor si lipsit de simtul responsabil, rusine chiftelistilor si conservarilor de genul asta, care ne lasa incet, incet, fara speranta pestelui de maine.
Aaa, si stimati "pescari" strangeti naibii mizeria din jurul dumneavoastra, am avut femeie de servici la coada lacului, da si-a dat demisia, asa ca pt confortul nostru, ca voua va place in mizerie, strangeti pungile, luati conservele si sticlele.Vrem sa respiram aer curat la munte, nu putoarea gunoaielor voastre.
La fel e si lacul Bezid. Il recomand cu caldura pentru salau. Poate reusim sa facem o organizatie "anti decibeli" pe malul lacului. Cand da un pic caldurica nu mai incapi de manele si urlete. Ca-n Germania, nu?valistrati scrie:Da ,Razvane am prins vre-o 2si inca 4 "tacuri"
oricum departe de Valea Argovei (prietenii stie). M-au invitat prietenii mei de la Clubul Esox Bistrita anul trecut in octombrie la o partida de "salau de Colibita" ,Din pacate am prins o vreme ciinioasa si salaii au fost cam retinuti dar sa stii ca intr-un viitor nu prea indepartat Colibita are sa fie fieful pescarilor de salau din Ardeal la modul cum s-au adaptat si mai ales ca nu are dusman pe lantul trofic.
Posibil ca in citiva ani sa dispara cleanul ,carasul si alte albituri din cauza lui, dar stii cum se zice :cel puternic invinge ...cel slab .....
-
- utilizator nou
colibita
pentru a pescui pe lacul Colibita trebuie sa achitati o taxa zilnica de vreo 20 ron, sau pur si simplu sa aveti permis vizat si pentru apele si lacurile d munte. pe mine m-a costat taxa pe anul asta 113ron. si pe colibita vin manelisti care nu au nici o treaba cu respectul fata de altii, da asta e, traim in Romania si asta ne mananca nervii.
sper sa ne vedem pe lac ne povestim pe forum.
as vrea sa sondez intai terenul pe 2008 si dupa postez primele impresii poate si niste poze, pe mine lacul m-a convins, este peste pacat ca nu exista multi pescari adevarati.
ar trebui, dar nu se intampla, sa se ia atitudine sa sara jandarmii pe aia de imbolnavesc apele si locurile frumoase... e pacat.
cu stima,
sper sa ne vedem pe lac ne povestim pe forum.
as vrea sa sondez intai terenul pe 2008 si dupa postez primele impresii poate si niste poze, pe mine lacul m-a convins, este peste pacat ca nu exista multi pescari adevarati.
ar trebui, dar nu se intampla, sa se ia atitudine sa sara jandarmii pe aia de imbolnavesc apele si locurile frumoase... e pacat.
cu stima,
re
da,se prinde salau pe lac,chiar exemplare frumoase,deci sunt destui.pastrav iara este,am prins recent,cat despre manelisti si mizerie e adevarat(au multe in comun),imi pare rau ca s-a ajuns in asemenea hal...plus ca cineva cu o barca cu motor cu ardere interna circula in voie fara sa fie sanctionat,daca citeste cineva care lucreaza in cadrul unei autoritati competente il rog sa faca ceva,nu am platit taxa acea sa ma uit cum isi bate joc cel din barca si polueaza natura.evident unii au alte reguli.normal eu sunt fraier ca sunt corect si platesc pe o barca cu motor electric dublu decat o barca cu motor pe benzina de exemplu,nu invers.Ma uimeste tara asta,toate sunt pe dos.chiar si in Colibita ce odinioara era un lac superb,un colt de rai,un loc unde mergeai din placere sa prinzi un pastrav,un clean,fara sa fi stanjenit de maneaua lui vecinu',pontoanele abuzive de pe mal,si evident mizeriile din apa.cu placere as plati inca o taxa suplimentara fata de cea care se percepe si nu se face nimica,doar sa se ocupe cineva de asta,....desi nu e normal.asta e,bucurati-va cat mai puteti