Buna ziua!
Ma numesc Valer Russu,sunt proprietarul baltii Chiroiu4.Am citit cu mare interes postarile dumneavoastra,cele mai multe foarte obiective.
Detin lacul de peste sapte ani,timp in care am populat incontinuu cu exemplare mari,in primii ani inclusiv cu stiuca de 10-12 kg.Datorita stufului in exces si mai ales a structurilor existente,lacul nu a fost exploatat industrial din anii "90,inclusiv braconajul a fost limitat la cele trei ochiuri de apa libere care existau cand am cumparat lacul.Din aceste motive populatia de rapitor,in principal stiuca a proliferat,lucru confirmat de cele cateva pescuituri de control efectuate.Am crezut cu incapatanare in fenomenul C&R,timp de sase ani s-a pescuit exclusiv in acest sistem(ma refer la pescuitul crapului),rezultatul fiind o mare deziluzie in conditiile in care taxele au fost mai mult decat modice,asa cum ar fi si normal in acest sistem.Nu privesc Chiroiu4 ca pe o afacere,din fericire veniturile mele provin din alte surse,insa in conditiile unui pescuit exclusiv C&R nu am reusit sa acopar nici cheltuielile cu paza,anual completand cu 5-6000 euro adusi de acasa.Si nici nu am siguranta ca in acest timp nu a plecat peste,avand multe semnale in acest sens.Din pacate par sa fie multi adepti declarativ ai C&R,dar numarul practicantilor este foarte redus.
Referitor la comentariile dumneavoastra,sunt foarte deschis la orice sugestie in masura in care e benefica pentru toti.Sigur ca o reducere pentru un grup mai numeros e fireasca ,dupa cum este posibila si inchirierea cabanei(dupa amenajarea ei) in cazul in care credeti ca prezinta interes,la un cost rezonabil.In cel mai scurt timp cel care va fi persoana de contact va posta datele ,pana atunci va stau la dispozitie pentru discutii.Multumesc.