Iesire noua: Chiroiu 4

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Re: Iesire noua: Chiroiu 4

Mesaj de D_ali » 09 Oct 2012, 16:18

TheFly scrie:da' de ala cu "schimbi locul, schimbi norocul" ai uitat ? :)

asta mi se pare de baza ca sa existe sanse sa se intample celelalte doua :)
pai da, corect, "schimbi locul, schimbi norocul cu unul mai mare"... :twisted:

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Oct 2012, 16:23

ei, nu discutam aici de superstitii. Doar suntem la master level :) si excludem factorul noroc, hazard, intamplare :)

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 09 Oct 2012, 16:30

Nu stiu daca-i o idee buna, dar daca s-ar pescui din barca la Chiroiu, aspect care-mi pare mai ok pe balta asta, se pot face echipe de 2 in barca. Nu stiu in ce masura este posibil dar inteleg ca mai sunt 2 barci disponibile la administratie.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Oct 2012, 16:34

daca or fi functionale. In primavara erau facute varza dupa zapezile alea. Eu la pescuit din barca sunt copac total asa ca va recomand sa ma lasati pe mal, daca nu stiti sa inotati :)

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 09 Oct 2012, 16:36

...inteleg. :lol:
Ma gandeam ca mimam si noi o iesire'n delta. :headbash:

valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de valer russu » 09 Oct 2012, 16:44

Buna ziua!
Ma numesc Valer Russu,sunt proprietarul baltii Chiroiu4.Am citit cu mare interes postarile dumneavoastra,cele mai multe foarte obiective.
Detin lacul de peste sapte ani,timp in care am populat incontinuu cu exemplare mari,in primii ani inclusiv cu stiuca de 10-12 kg.Datorita stufului in exces si mai ales a structurilor existente,lacul nu a fost exploatat industrial din anii "90,inclusiv braconajul a fost limitat la cele trei ochiuri de apa libere care existau cand am cumparat lacul.Din aceste motive populatia de rapitor,in principal stiuca a proliferat,lucru confirmat de cele cateva pescuituri de control efectuate.Am crezut cu incapatanare in fenomenul C&R,timp de sase ani s-a pescuit exclusiv in acest sistem(ma refer la pescuitul crapului),rezultatul fiind o mare deziluzie in conditiile in care taxele au fost mai mult decat modice,asa cum ar fi si normal in acest sistem.Nu privesc Chiroiu4 ca pe o afacere,din fericire veniturile mele provin din alte surse,insa in conditiile unui pescuit exclusiv C&R nu am reusit sa acopar nici cheltuielile cu paza,anual completand cu 5-6000 euro adusi de acasa.Si nici nu am siguranta ca in acest timp nu a plecat peste,avand multe semnale in acest sens.Din pacate par sa fie multi adepti declarativ ai C&R,dar numarul practicantilor este foarte redus.
Referitor la comentariile dumneavoastra,sunt foarte deschis la orice sugestie in masura in care e benefica pentru toti.Sigur ca o reducere pentru un grup mai numeros e fireasca ,dupa cum este posibila si inchirierea cabanei(dupa amenajarea ei) in cazul in care credeti ca prezinta interes,la un cost rezonabil.In cel mai scurt timp cel care va fi persoana de contact va posta datele ,pana atunci va stau la dispozitie pentru discutii.Multumesc.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 09 Oct 2012, 17:00

Incepem sa ne-ntelegem. Interesul meu pentru balta s-a reactivat brusc.Pescuiesc in sistem C&R in 99% din cazuri si incerc pe cat posibil sa propovaduiesc acest stil. Nu-i judec pe cei ce opresc o parte din capturi dar, nu pot fi de acord cu cantitatile mari si nejustificate de peste retinut. Deasemenea nu concep retinerea pestelui sub dimensiunile legale(alta discutie si problema).Daca se va organiza o iesire pe Chiroiu voi face tot posibilul sa particip(daca nu se suprapune cu vreo iesire in delta).De mult timp vreau sa ajung pe aceasta balta si pana acum nu s-a" legat".

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Oct 2012, 17:10

Buna ziua Domnule Russu,

Va multumim pentru interesul aratat discutiei noastre pe acest topic si ne bucuram sa avem o opinie "from inside".

Noi cei de aici suntem interesati in primul rand de pescuit ca activitate de recreere si practicam C&R in 99% din cazuri probabil.

Ne bucuram de asemenea ca actiunile acestui grup incep sa fie privite cu interes de catre proprietarii de balti. Este printre altele si o modalitate foarte buna de a promova imaginea anumitor locatii, deci personal cred ca discutiile, concretizarea actiunilor prin partide de pescuit si feedback-ul dupa aceste experiente este un lucru benefic pentru toata lumea.

Eu personal nu neg afirmatiile dumneavoastra legate de prezenta unor rapitori mari in lac. Am experimentat cateva momente incredibile pe propria piele anul asta si ma indoiesc ca au fost toate accidente cu crapi agatati intamplator (in ce ma priveste am patit o singura data acest lucru in 23 de ani de pescuit dintre care peste 10 exclusiv spinning).

In ce priveste afacerea din administrarea lacului, iarasi nu pot contesta cele spuse de dumneavoastra fiindca nu am aceleasi informatii evident. Cu toate acestea, sunt convins ca in timp poate deveni o afacere profitabila pentru ca potentialul exista (pozitionare geografica, habitat aproape natural, politica de management a resursei piscicole etc.).

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 09 Oct 2012, 17:12

Bine ati venit, d-le Russu!

Balta este realmente frumoasa, iar faptul ca este dificila nu-mi pare un punct slab. Important este sa nu mai plece rapitor din balta sau daca, conform regulamentului actual, se pot retine cantitati modice, este important sa se faca si populari. Suntem pe un site de rapitori, deci la acestia fac referire.

...poate 2-3 barci in plus (functionale), n-ar strica.

P.s. De cand ne chinuie "talentul" don' Deltaic sa facem o partida acolo? Oho...

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 09 Oct 2012, 17:45

Va salut d-le Russu,
Balta pe care o detineti si o conduceti este o destinatie apreciata de multi microbisti - sunt subiectiv acum dar cred ca mai ales spiningari (cum suna :)). Balti de crap sunt o sumedenie si mai bune si mai rele, insa baltile de rapitor le numeri pe degetele de la o mana aproape. Nu s-a investit considerabil in lacurile cu rapitor in comparatie cu baltile de crap, in ultimii ani carpfishingul a dominat copios spinningul la nivel de interes si evident ca nivel de investitii vs. profit estimat si se pare ca lucrurile se schimba greu.
Personal balta consider ca inca mai are un cuvant de spus in ceea ce priveste populatia de stiuca si chiar salau, dar cum cred ne dorim toti , foarte nimerite si cu bucurie primite ar fi o repopulare doua cu aceste doua specii care acum doi ani si anul trecut au adus renumele acestei balti. Dvs stiti mai bine ce-i rezerva viitorul acestui lac si cat de economice si rentabile sunt repopularile cu rapitor, daca nu cumva e mai rentabil ca balta sa devina o destinatie predilecta a craparilor, sper din tot sufletul sa nu se intample acest lucru.
In rest, lucrurile sunt clare , intr-un week-end ce va sa vina ne vom strange cu totii la fata locului pentru o partida pe cinste, cum ne dorim toti.

Scrie răspuns