contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
adrian99
- veteran

ca pe Milotina?

adica 100lei....
-
D_ali
- veteran

Adi, 100 ron era pe bazinul de rapitori la Milotina, aici este un bazin unde se pescuieste mixt. (stationar+rapitor) E un pic altceva, ti-a explicat si Rosu
Daca merg de ceva vreme pe un bazin ca Putineiu pentru 80 ron C&R, cred ca sti raspunsul meu...
La nivel de taxa, asteptam raspunsul administratiei...e treaba lor.
-
adrian99
- veteran

daca tie iti convine taxa de 80 sau 100lei pentru c@r este treaba ta
mie mi se pare foarte mare...
dar este parerea mea
stiu cum se pescuia la Milotina.insa ai vazut ce spunea si razvan:acolo patronul urmarea doar amortizarea investitiei rapid
banuiesc stii care este situatia acum acolo
pana una alta Chiroiu este bine pazit
iti spun asta intrucat merg des acolo
-
D_ali
- veteran

Parerea mea este ca taxa nu va fi mare.
Plus ca se pot face "abonamente" de genul 10-20 partide/sezon la preturi tentante, etc...
-
Gogol
- veteran

Nu se poate face numai c&r deoarece ar veni pe garla cativa pescari si nici ei nefiind incantati de conditiile de genul distanta lunga, drum partial precar si agatatura. Treaba privind caratul pestelui sa fim seriosi, paznicii sunt destul de vigilenti, parcatul masinii la cabana lor si controlul pestelui la intoarcere de pe balta sunt destule piedici pt multi.
Cat despre rarirea exemplarelor de rapitor dati-mi voie sa fiu circumspect. Habitatul baltii este perfect pt inmultirea pestelui indiferent de specie si mai ales pt protejarea lui prin abundenta de structuri.
Eu sunt de acord de taxa actuala, dar cu o precizare: sa faca o alta taxa mai mica pt c&r.
-
ranga
- veteran

D_ali scrie:Parerea mea este ca taxa nu va fi mare
Asa a fost si pe Milotina. Uita-te ce-a ajuns..
Parerea mea care nu se pune : o taxa mai mica, venit mai mic dar sigur.

Ma refer la C&R. Daca-i bagi omului taxa de 100ron la C&R si pe altul de langa tine il vezi ca ia stiuci sau salai acasa...ti se cam rupe de balta si de pescuit acolo.
-
D_ali
- veteran

Mda, se pare ca am fost neclar...Vina mea!
Inca odata: Parerea mea este ca taxa va ramane la valorile actuale! Dar C&R, tot "poporul"....
-
Vegas_75
- veteran

D_ali scrie:Mda, se pare ca am fost neclar...Vina mea!
Inca odata: Parerea mea este ca taxa va ramane la valorile actuale! Dar C&R, tot "poporul"....
Cu o conditie D_ali, daca imi permiti adaugirea, sa se faca o populare in prealabil cu ceva material genetic de calitate (recte bucati over 2-3 kg) care sa asigure multe sau suficiente driluri apreciate de pescari pentru ca acum la ce efectiv (diminuat) are balta , e complicat sa faci C&R cu taxa 50 Lei , se reduc la jumatate incasarile. Risti sa nu-ti mai vina lumea de la 50 de km sa faca driluri cu stepi si cocioace si cand si cand cate o stiuca razleata.
Acum ramai numai cu agataturile C&R , destul de rar o mai gasesti pe cumatra in comparatie cu anii trecuti. Atunci cand efectivul era in floare era interesant de facut C&R si ramaneai si cu bani, acum mai e necesara o sfortzare de investitie ptr o repopulare , mica , mare dar sa se faca, ca de undeva tot trebuie sa incepi. Repet , e doar o opinie personala.
-
dumi_id
- veteran

-
Ca tot citesc aici....
Populari am vazut ca se fac si in baltile "private" din delta Tisei, asa ca nu cred ca aceasta balta se poate autosustine in ritmul actual de pescuit mai mult de 2-3 ani (pe parte cu rapitorii). Si sa nu imi spuneti mie ca acolo se retine mai mult peste ca aici

)
Un abonament cu numar de partide este cel mai bun lucru, pentru ca banii intra toti odata si de aici se poate face un mic buget pentru populari anuale, care nu trebuie sa fie intr-o cantitate foarte mare. Sunt suficiente 2-300 buc de stiuca la 500-600g pentru a acoperi gaura lasata de pescarii ce retin peste an. Puls ati cativa salaiasi....o balta cu viitor asigurat.
O balta administrata de un club de pescuit este cea mai buna idee, dar deocamdata numai pentru blatile din vest. Aici nu se pot strange din pacate suficienti membrii platitori pentru aputea sustine balta si cheltuielile administrative.
-
D_ali
- veteran

Vegas, de acord...
Uite ce spune d. Russu:
valer russu scrie:Problema repopularii este mai dificila decat as fi crezut,am reusit sa contractez cumpararea a aproximativ 500 bucati stiuca cu o greutate medie de 5-600 g,cu promisiunea de a creste cantitatea functie de rezultatele recoltarii,precum si un numar de exemplare mai mari,deasemenea nesigur.Am contactat administratorii baltilor din apropiere si am promisiunea ca voi putea cumpara toate exemplarele de stiuca si salau pe care le vor prinde cu ocazia navodirii din perioada imediat urmatoare.Toate acestea se vor intampla in principiu dupa 20 octombrie..
Oricum, chestiunea C&R probabil din sezonul viitor, desigur dupa populari si cu exemplare de calibru, pt. ca in principiu acelea ne intereseaza in mod special...