Iesire noua: Chiroiu 4
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Iesire noua: Chiroiu 4
Milotina, nu era un bazin mixt, din ce stiu eu...
La Milotina balta era strict ptr rapitor si de asta era situatia cu taxa si mai ales din cauza patronului care vroia recuperare rapida a investitiei .
Aici se discuta de exploatarea ambelor paliere si atunci se sustin reciproc . K parere personala , cu munca in domeniu , la momentu cand faci taxe diferentiate si apare si varianta in care se poate retine peste ai deschis cutia Pandorei .
O taxa modica ptr rapitor ar atrage destul de multa lume cu conditia sa existe "marfa" .
K preturi in piata la ora asta pentru exemplare mai mari de stiuk , in functie de marime , se discuta intre 20 si 50 de lei/kg .
Aici se discuta de exploatarea ambelor paliere si atunci se sustin reciproc . K parere personala , cu munca in domeniu , la momentu cand faci taxe diferentiate si apare si varianta in care se poate retine peste ai deschis cutia Pandorei .
O taxa modica ptr rapitor ar atrage destul de multa lume cu conditia sa existe "marfa" .
K preturi in piata la ora asta pentru exemplare mai mari de stiuk , in functie de marime , se discuta intre 20 si 50 de lei/kg .
ba da,chiar daca fusese despartit de-un dig si se pescuia doar la rapitor. taxa de 100lei pentru c@r este foarte mare
parerea mea
spun asta intrucat sunt destui care nu stiu sa manevreze un peste care desi eliberat poate fi gasit plutind a doau zi pe apa
parerea mea
spun asta intrucat sunt destui care nu stiu sa manevreze un peste care desi eliberat poate fi gasit plutind a doau zi pe apa
Zi-le, Rosule, ca le zici bine!

Adriane, nu-ti combate nimeni parerile sunt bine-venite...

Adriane, nu-ti combate nimeni parerile sunt bine-venite...
Nu vreau sa combat pe nimeni dar am trait pe pielea mea ce inseamna C&R si retinere de peste . Greu de supravegheat treaba , mult mai greu de gasit oameni de incredere si asa mai departe .
Exista si varianta popularii sistematice cu rapitor , alevini de stiuk si cuiburi de salau nu sunt o avere si sa se retina peste .
Asta intr-o limita stabilita de patron k si cantitate si marime .
Aici apar 2 probleme , ft greu se va ajunge la exemplarele capitale pe care le visam toti , cu atat mai mult la stiuca unde primavara toti cauta icre si nu vor ierta nimik si..... as putea sa fac pariu k vor exista specimene care vor fi gasite cu exemplare peste marimea admisa pe motiv ca a ranit-o iremediabil si decat " sa moara saracuta in chinuri mai bine am bagat-o in barca sau dupa caz portbagaj " .
Exista si varianta popularii sistematice cu rapitor , alevini de stiuk si cuiburi de salau nu sunt o avere si sa se retina peste .
Asta intr-o limita stabilita de patron k si cantitate si marime .
Aici apar 2 probleme , ft greu se va ajunge la exemplarele capitale pe care le visam toti , cu atat mai mult la stiuca unde primavara toti cauta icre si nu vor ierta nimik si..... as putea sa fac pariu k vor exista specimene care vor fi gasite cu exemplare peste marimea admisa pe motiv ca a ranit-o iremediabil si decat " sa moara saracuta in chinuri mai bine am bagat-o in barca sau dupa caz portbagaj " .
razvane,ce legatura are pretul kg de peste din piata cu discutia noastra....
daca pe Chiroiu se vroia acelasi lucru ca pe Milotina cred ca se implementa demult
dar pe Greene Lake situatia este alta.
d-ali...vad ca nu toti venim cu propuneri...

daca pe Chiroiu se vroia acelasi lucru ca pe Milotina cred ca se implementa demult
dar pe Greene Lake situatia este alta.
d-ali...vad ca nu toti venim cu propuneri...
Daca ai bagat doar C&R si vrei sa vina lumea de la 50-80 km inseamna ca tre sa ai marfa in apa, deci tre sa faci investitii in populare cu animale, investitii pe care le vrei inapoi mai devreme sau mai tarziu ptr ca nu sunt neglijabile (20-50 Ron/kg la stiuca probabil peste 3-4 kg). Ori asta inseamna taxa maricica , gen 60-70-80 lei. Apare riscul ca lumea atat de dornica de pescuit C&R sa inceapa sa se rareasca din cauza taxei relativ mari coroborata cu nimic la tigaie si incasarile nu sunt cele asteptate.
Apare logic alternativa unei taxe mai mici ptr ca din mai putin aduni in final mai mult si cu pestele ramas in apa la final. Te gandesti sa pui taxa 30-40 Lei ca sa fie afluenta de lume, dar te gandesti cum si daca iti scoti investitia la un moment dat ca balta are si cheltuieli zilnice, curente, (paznici buni – foarte greu de gasit, motorina ptr paza, eventual camere pe balta, amenajare drum din cand in cand, tratamente fitosanitare, impozite anuale luciu de apa, primaria ... etc) plus amortizarea investitiei initiale.
Trebuie gandit bine cu cash-flow, dar care cu siguranta ca sa fie parte a unui plan sustenabil si viabil va duce la recuperarea investitiei initiale in 5-6 ani probabil, iar ca bonus va fi efectivul din balta ajuns la o anumita maturitate si valoare economica.
Apare logic alternativa unei taxe mai mici ptr ca din mai putin aduni in final mai mult si cu pestele ramas in apa la final. Te gandesti sa pui taxa 30-40 Lei ca sa fie afluenta de lume, dar te gandesti cum si daca iti scoti investitia la un moment dat ca balta are si cheltuieli zilnice, curente, (paznici buni – foarte greu de gasit, motorina ptr paza, eventual camere pe balta, amenajare drum din cand in cand, tratamente fitosanitare, impozite anuale luciu de apa, primaria ... etc) plus amortizarea investitiei initiale.
Trebuie gandit bine cu cash-flow, dar care cu siguranta ca sa fie parte a unui plan sustenabil si viabil va duce la recuperarea investitiei initiale in 5-6 ani probabil, iar ca bonus va fi efectivul din balta ajuns la o anumita maturitate si valoare economica.

Mda, corect Razvane...
Mai degraba vad alta problema:
Cum s-ar putea rezolva chestiunea pescuitului stationar si de rapitor, fara ca protagonistii sa nu se deranjeze reciproc?
este vb de pretul per kg al pestelui viu, pentru populari.adrian99 scrie:razvane,ce legatura are pretul kg de peste din piata cu discutia noastra....![]()
Adi, am spus: C&R la rapitor!