Dunarea.....

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Dunarea.....

Mesaj de danr » 18 Aug 2005, 11:13

stie cineva care mai este situatia la Dunare zilele astea, se poate pescui ?
as vrea sa merg in zona Oltenita ?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Aug 2005, 11:19

S-ar putea sa vedem ceva inedit. Am inteles de la TV ca barajul pe Olt de la Draganesti e in situatie critica, Oltetul are 1000 mc/s, iar marti inainte sa vina mare, barajul de la Draganesti deja deversa pe 4 stavilare. Daca pica Draganesti'ul, tot pana jos la Dunare va fi una cu pamantul.

Ai mei bunici stau in pod, iar in casa apa are 1 m.

Numai bine!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 18 Aug 2005, 11:25

Eu am un caiet unde notez, ori de cate ori pescuiesc pe un rau cu oarecari rezultate, cotele. Cand vreau sa ma duc iar, ascult cu o zi inainte emisiunea "Buletin hidrologic" la Radio Romania Actualitati, la ora 11.50. Dupa un timp am ajuns sa stiu care sunt variatiile acceptabile si cand pot sta linistit acasa.

La Dunare e si mai simplu. Nu trebuie decat sa consulti http://www.afdj.ro/cote/cote.htm
Asta bineinteles daca ti-ai fixat niste repere la partidele anterioare.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Aug 2005, 12:02

acum 10 zile vedeam valuri de mal in coloana de apa, parca erau dune de nisip in suspensie. era relativ scazuta dar nu si pescuibil. am prins doar niste sabite si obleti iar tipul care era cu mine un avatel amarat. nu ma mai duc anul asta. nu mai cred ca se vor schimba lucrurile cu dunarea, cel putin nu in zona noastra. n-are cum sa se limpezeasca dupa ce colecteaza aluviunile din jiu, olt si arges, care toate fac figuri si sunt umflate sau chiar iesite din albii pe alocuri. plus ca tot mai ploua prin tara...

VIOREL
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VIOREL » 18 Aug 2005, 15:10

Pe Dunare curge noroi.Stai acasa si scapi si de tantari.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 18 Aug 2005, 19:17

:? Eu de abia astept sa fie Dunarea tulbure. Cele mai frumoase aventuri le-am avut pe apa maro, am prins salau la vobler in suprafata chiar si la 11 ziua. Never ever salau ziua la vobler pe apa limpede. Iar avati mari linga mal, pe apa limpede :cry: .

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Aug 2005, 20:16

bogdane,

cred ca in zona voastra tulbure inseamna altceva. aici nu e tulbure, e neagra. nu exista nici un semn de peste, sau in fine, asa era acum vreo saptamana si ceva cand am fost eu cu un prieten.

singurele semne erau niste bulburuci la 20cm de mal si aia erau obleti si sabite, din aia am si prins. la vobler, linguri samd a intrat doar un avatel prietenului meu, un pic mai mare decat sabitele.

situatia asta persista in zona asta din primavara, ma tot duc si mereu aceeasi poveste. fie e prea umflata fie e namol lichid. bine de voi ca n-aveti atatia afluenti care s-o termine in zona aia...

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 19 Aug 2005, 07:50

Am pescuit zilele trecute pe Dunare zona Galati. Apa nu era prea limpede dar era acceptabila pentru pescuit, au fost perioade cand era si mai tulbure decat atunci. Am pescuit in cateva praguri aflate in dreptul orasului langa faleza unde am prins doi salai cu un shad alb cu jig de 10 grame. Am observat ca pescarii care pescuiau obleti au prins intamplator pui de salau mici de 5-10 cm care au fost eliberati. Alti pescari au mai prins la montura cu plumb plat culisant cativa ciortani si strapazani. In general parerea pescarilor sportivi din aceasta zona este ca anul acesta pe Dunare s-au pescuit mai putini pesti decat anul trecut datorita debitului si nivelului imprevizibil cauzat de viiturile frecvente care au tulburat apa pe termen lung, anii trecuti lunile de vara erau perioade in care Dunarea scadea si se limpezea.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Aug 2005, 08:26

eu am vazut dunarea acum 3 zile la calarasi si nu era noroioasa, era tulbure dar pescuibila - la somn cel putin

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 19 Aug 2005, 09:40

Am discutat cu pescari sportivi care au experienta de multi ani in pescuitul pe Dunare in zona Galati si multi au confirmat ca anul acesta au pescuit frecvent somotei si somni in Dunare si in partea de jos a Prutului, fapt care l-am constatat personal. M-am convins de faptul ca somnii se pot pescui si in apa tulbure. Se pare ca anul acesta este un an favorabil pescuitului somnilor dupa cum anul 2002 a fost un an favorabil pescuitului crapilor de Dunare si rauri.

Scrie răspuns