despre ZAU

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 21 Apr 2009, 14:28

Mihai, eu ma gandesc asa, conform legii: Daca o amenajare piscicola isi desfasoara activitatea in regim privat, deci stabileste taxa, conditii de pescuit, acces pe apa, s.a.m.d., acestea sunt aduse la cunostinta prin imprimarea pe chitanta sau bonul de pescuit ori pe o tabla sau pancarta amplasata in zona de acces pe apa. Daca de exemplu se prevede doar valoarea taxei, orele de pescuit si accesul pe apa nu inseamna ca celelalte prevederi nu exista, din contra, calitatea de lege speciala a acestui mic regulament se completeaza cu legile privind pescuitul si conservarea resurselor acvatice vii... care reprezinta legea romana in vigoare, ca in orice alt domeniu. Nu trebuie sa afisezi la un service auto: interzisa aducerea de masini furate in reparatie. Pescuitul cu japca, cel electric si asa mai departe sunt de la sine interzise (dau un exemplu) cum este obligatoriu a fi respectate toate celelalte prevederi ale legii romane daca nu cumva sunt completate si aduse la cunostinta de catre administrarea lacului prin regulament, dar si asta doar acolo unde legea este permisiva sau regulamentul nu vine in contradictie cu alte norme de drept.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Apr 2009, 14:40

MihaiV scrie:
Tristian scrie: In ceea ce priveste "pescuitul", jegosii de care vorbeai la care li se mai adauga si alti "meseriasi" au impresia ca de taxa aia pot duce tot, si puiet si cu icre si fara icre, si sub dimensiune... etc... deci e cam reciproca chestia... Daca ar stii fomistii cand sa se opreasca administrarea ar parea una normala si ar fi si peste....
Ar sti daca ar fi afise sau ar scrie pe chitanta. Dar asta e regula administratorilor: dati cu cate bete vreti si retineti cat vreti!
Nu ne spui si noua la care dintre baltile la care ai pescuit scrie pe chitanta asa ceva ?
Sau cind ai pescuit ultima data pe Zau ca sa stii ca asa sunt regulile baltii?
Crezi ca daca ar scrie pe panouri sau pe chitanta regulamentul s-ar respecta ?
Sint sigur ca ai sa-mi raspunzi ca e sarcina proprietarului sa se ingrijeasca ca regulamentul sa se respecte ....si in final asa si e ...dar daca ma intrebi pe mine cum asi face ca toata lumea sa respecte asi introduce regulile de la Sarulesti ...si atunci ar fi si peste in apa si pescari multumiti si chiar patron bogat si fericit... :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Apr 2009, 15:00

valistrati scrie: Nu ne spui si noua la care dintre baltile la care ai pescuit scrie pe chitanta asa ceva ?
Care-i legatura?
valistrati scrie: Sau cind ai pescuit ultima data pe Zau ca sa stii ca asa sunt regulile baltii?
Luna asta.
valistrati scrie:Crezi ca daca ar scrie pe panouri sau pe chitanta regulamentul s-ar respecta ?
Da. Sunt convins! Cel putin in 99% din cazuri.
De ce la Sacalaia se poate respecta? Nu-i mai considerati pe pescari atat de nesimtiti. Majoritatea, daca sunt anuntati de niste reguli, atunci le respecta. Dar daca il intreb pe cel ce-mi ia banii cu cate undite am voie si imi spune ca cu oricate si il intreb ce pesti pot lua acasa si imi zice ca toti pe care ii prind, atunci cu ce e vinovat pescarul?

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 21 Apr 2009, 15:09

nu se poate compara Zau cu Scacalaia datorita conformatiei baltii. Sacalaia ii ft usor de monitorizat si pazit deaorece este un singur punct de aces pe cand la Zau ...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 21 Apr 2009, 15:18

MihaiV scrie:
valistrati scrie: Nu ne spui si noua la care dintre baltile la care ai pescuit scrie pe chitanta asa ceva ?
Care-i legatura?
valistrati scrie: Sau cind ai pescuit ultima data pe Zau ca sa stii ca asa sunt regulile baltii?
Luna asta.
valistrati scrie:Crezi ca daca ar scrie pe panouri sau pe chitanta regulamentul s-ar respecta ?
Da. Sunt convins! Cel putin in 99% din cazuri.
De ce la Sacalaia se poate respecta? Nu-i mai considerati pe pescari atat de nesimtiti. Majoritatea, daca sunt anuntati de niste reguli, atunci le respecta. Dar daca il intreb pe cel ce-mi ia banii cu cate undite am voie si imi spune ca cu oricate si il intreb ce pesti pot lua acasa si imi zice ca toti pe care ii prind, atunci cu ce e vinovat pescarul?
1. Asa de puterea exemplului.... :lol:

2.Am mari "rezerve"... :lol: :lol:

3. Eu nu consider pe nimeni nesimtit ,consider ca fiecare ar trebui sa aibe propria lui constiinta si chiar daca e asa cum zici nu cred ca trebuie respectat ad literam....pt. mine personal pestele e un partener nu un fel de mincare ...si chiar daca imi doresc sa maninc un peste proaspat prins de mine stiu sa ma limitez nu trebuie sa duc cu sacul ca vezi doamne asa a zis ala cu taxa ... :oops: cam despre asta e vorba,daca intelegi ...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 21 Apr 2009, 18:28

Hai sa mai zic si eu cate ceva...Ca-mi pareti cam inversunati :lol: Uite care este parerea mea:
-Zau s-a recoltat la greu...Dovada salaii care s-au prins comparativ cu alti ani...Ma refer la gabarit...Totusi , este peste!
-Regulile ...sunt asa cum sunt...Este o situatie de compromis (cred eu) in sensul ca mah cam asta este pestele ,asta taxa ...Dumnezeu cu mila :shock: Pentru ca balta este chiar "necivilizata" in ce priveste numarul de bete, cantitatea de peste care poate fi carata acasa si ,mai ales mizeria incredibila de pe maluri!!!Sigur ca pescarii or fi mai...needucati(unii!) ,dar daca nu gasesti cosuri de gunoi pe malul apei ...Stiti cum e : ala care vine de la 100 de km de Zau nu prea are chef :shock: :lol: sa transporte gunoiul pana acasa sa-l arunce la tomberon!Sau nu (chiar) toti...

Comparativ cu Daia Romana(dpdv al pescarului):
-taxa pe Daia este 40 lei/zi- avantaj Zau(30 lei/zi)
-pe Daia nu se pescuieste noaptea-avantaj Zau
-cantitate de peste "carata" nelimitata-avantaj ( oare? )Zau...
-bete "nenumarate"-avantaj ( oare? ) Zau...
-peste mai mult si de calitate pe Daia (parerea mea)-avantaj Daia
-curatenie si ordine pe Daia -avantaj Daia
-3 bete pe Daia si 4 kg de peste...dupa mine ...avantaj DAIA!!!
-fara gratare ,chefuri si muzica pe Daia...avantaj mare Daia

Asa ca ...fiecare cum crede! Eu,cand pot , ma duc pe ambele balti... :lol: Avantaj ...eu! :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Apr 2009, 21:55

Pe Daia e voie din barca?
E rapitor?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 22 Apr 2009, 07:17

Raman pe Mures, daca am chef sa chinui un salau cand e Muresul mare si murdar incerc un Bezid (iunie) sau la un Faragau (fara sa platesc ca nu merita si nu prea te verifica nimeni).
Eu personal nu am bani de dat la toti muter **** admini de balta (daca te pacaleste cineva odata sa ii fie rusine, daca te prosteste de doua ori rusine sa iti fie).
Peace and out.
the angler is catching xxx, not by the lure

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 22 Apr 2009, 07:26

Tavi scrie:Pe Daia e voie din barca?
E rapitor?
Nu e voie pe Daia sa intri din barca.
La Daia sunt mai multe incinte , dar este deschisa la pescuit recreativ , doar una din ele...
Pe acea balta este in general peste pasnic....fara rapitori.....
Deoarece dl Bedreaga ( patronul baltii ) are cateva proiecte de cercetare in domeniul piscicol, pe alte incinte , are si alti pesti( poliodon spatula, si parca incercase si nisetru).Acolo nu e permis pescuitul.

Majoritatea pescarilor cand vorbesc de " Daia"...se refera la acea incinta in care este permis accesul la pescuit , si unde in proportie de 90 % gasesti crap si caras....

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Apr 2009, 08:16

Mersi. Deci neinteresant.
Din cate stiu, ceva mai incolo de Daia, la Cunta-Dostat e ceva salau.
Ati fost careva?
Dar nici acolo nu cred ca e voie din barca. De pe mal e naspa cu spinul pe genul ala de balti ticsite de pescari care dau la pasnic cu n bete....
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns