Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
lovefishing
junior
junior

Re: Why custom?

Mesaj de lovefishing » 03 Oct 2012, 14:33

why custom?

am un snop de bete de fabrica, multe dintre ele slabute, luate la inceputurile mele ca pescar la rapitori
dar am si cateva mai de soi printre care un Helium 2 LTX si doua megabass-uri
diferenta e maaaare, ca de la cer la pamant, din toate punctele de vedere ... cel mai mult se vede la sensibilitate unde chiar un bat medium-fast practic curenteaza atunci cand naluca intalneste un obstacol
de cele 2 megabass-uri sunt foarte multumit si nu le-as schimba pentru nimic in lume

si atunci de ce custom?
de curand mi-am comandat si eu un bat custom si cam astea sunt motivele mele:

in primul rand am vrut o lanseta heavy foarte buna calitativ; si pentru ca sunt fan megabass am cautat la ei dar nu am gasit ceva sa-mi placa pe masura ... mai toate se opresc la 1oz

in al doilea rand .... hmmmmm ... aici sunt sigur ca multi dintre voi vor fi de acord cu mine ... vreau o lanseta pe care sa o iubesc, sa vorbesc cu ea si sa-mi raspunda
de exemplu, am un Aaron Martens limited care parca are suflet ... iubesc lanseta aia si o folosesc macar putin la fiecare iesire desi nu intodeauna se potriveste, dar pur si simplu nu o pot tine in husa
cand am cumparat-o, o scoteam in fiecare seara cand ajungeam acasa si o admiram, iar cand aveam ocazia o prezentam prietenilor chiar daca nu erau pescari
cred ca nu sunt multe lansete de serie care pot induce acest sentiment dar ma astept ca majoritatea lansetelor custom sa o faca

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Oct 2012, 14:44

totusi, sa nu uitam ca lansetele sunt doar niste scule pana la urma urmei care ne ajuta sa scoatem un peste. de aici pana a face altar unui obiect e cale lunga as spune eu ...

lovefishing ... ai mare grija sa nu te trezesti ca dai in depresii cand se va intampla vreun necaz cu vreuna dintre lansete ...

si ca sa nu fiu off-topic ... why custom? ... pai nu stiu pentru ca pe mine inca nu ma bate gandul la asa ceva. momentan ma multumesc cele care vin din fabrica in ciuda faptului ca poate la unele as fi preferat ca unele lucruri sa fie diferite. cel mai custom bat al meu va fi facut la iarna, cand dupa aproape un an de pescuit si scos destui pesti cu el ma duc sa schimb primele 4-5-6 inele de la o lanseta care era de casting si o folosesc la spinning prin simpla taiere a tragaciului (blasfemie ar spune unii, imposibil de pescuit asa ar spune altii iar eu spun ca a mers foarte OK si singurele 2 motive pentru care voi schimba inele se datoreaza zgomotului pe care il face firul in dril cu pestii mai rasariti si cu speranta ca poate reusesc sa lansez putin mai mult cu un inel de plecare mai mare in care trecerea firului sa se faca treptat fara a avea acel "chocking point" atat de pronuntat)

eee ... si tocmai mi-am adus aminte de o alta lanseta care din cauza indoirii excesive in repetate randuri i-a cam crapat rasina care acoperea matisajele de pe inele ... nu ar fi exclus sa fac ceva si cu aia dar inca nu sunt decis ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Oct 2012, 15:51

si o folosesc la spinning prin simpla taiere a tragaciului (b
Nu esti singurul..de fapt si asta deja este un custom.....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Oct 2012, 18:36

Lamiglas a lansat modele noi pentru 2013.

Grafit HM si scrim subtire de fibra de sticla + 3M™ Powerlux™ Resins

http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=76

si o serie ineresanta de salt care e potrivita cu pescuitul de la noi

http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=79

AL fly au lansat o serie noua denumita Infinity SI si o alta serei noua SW de 1 bucata Bug Slinger.

Restul noutatilor nu merita mentionate , Excel sunt blankuri grele bnen gandite ca actiune dar mult mai grele decat XMG si IM700

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 26 Oct 2012, 13:51

2 lansete clasice un E-Glass si un grafit Popping

http://conceptcustomrods.ro/?p=2797

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Noi 2012, 02:40

review pentru NFC MB 705-1 HM

http://conceptcustomrods.ro/?p=2920

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Dec 2012, 09:34

Am mai multe lansete realizate care nu le-am popularizat din lipsa de timp dar care vor fi prezentate in iarna acesta

1. O varianta de spiral wrap gandita de un prieten pe un blank RX7 de 7`6``ft PR 1pc. taiat si modificat si pus spigot la aprox 50 cm de butt.

2. Phenix K2 7`3``ft. H in varianta spinning cu o dipunere noua de inele

3. Lamiglas Crankin` 6`6``ft. MH spinning cu o dipunere noua de inele un blank foarte versatil si cunoscut

4. G.Loomis GLX MB 7`ft. MH spinning cu o dipunere noua de inele , diferente fata de NFC GLX MB 7`ft. MH

5. St. Croix SCV 6`8``ft. M cu o dipunere noua de inele

6. NFC MB 705-1 IM cu o noua dispunere de inele , cel ami versatil blank MB 705 de la NFC

7. TFO BVK 9`ft. #7 (real #8) o lanseta foarte versatila buna pentru avat,stiuca, crap

8. St.Croix SCV 7`6``ft. ML / 2pc. Ex-fast cu o dipunere noua de inele

Lansetele vor fi prezentate in ordinea importantei care o aduc blankurile si o noutatilor in conceptul lansetei.

Daca exista un interes pentru un anumite modele astept sugestiile voastre pentru a prezenta unele lansete mai repede.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 04 Dec 2012, 10:34

Am si eu o reteta de spiral wrap experimentata si pusa la punct de Steve Gardner, cine mi-a dat-o personal ca sa o folosesc sau/si sa o impartasesc pe unde doresc. Binenteles implementata special pentru inele micro stiind faptul ca realizarea corecta unui spiral wrap se loveste de ceva dificultati cand vine vorba de inele mai reduse in diametru.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 04 Dec 2012, 10:46

Reteta si dispunera inelelor o sa o prezint in cateva saptamani impreuna cu un test cat se poate de obiectiv urmat de un montaj de micro wave montat pe aceasi blank .
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Dec 2012, 11:42

La montajul spiral wrap nu exista ,,solutii,, libertatea creativa este foarte mare trecerea din planul mulinetei se poate face cu 2, 3 sau 4 inele dispuse sub unghiuri diferite.

Alegerea marimii, numarului si stilului de inele este si ea foarte mare cu o liberetate deplina pentru cine are curaj sa nu merga pe solutiile altora.

Singurul lucru de care trebuie sa se tina cont este concordanta intre marimea inelelor si firul folosit.

Pana la prezentare montajului original spiral wrap pot sa va spun ca trecerea s-a realizat cu un inel de 16mm montat la 90 de grade fata de planul mulinetei si un inele de 7mm stil L care doar ghideza firul pana la urmatorul inel montat la 180 de grade fata de planul mulinetei.

Inelul la 90 de grade poate fi micsorat la marimea 12 sau chiar 10 , trebuie doar verificate unghiurile dintre mulineta si blank si distantele intre fir si blank la trecerea in spirala.

Lanseta pe blank RX7 PR a fost construita ca un model experimental si functioneaza perfect dar se ma pot aduce modificari la marimea inelelor de trecere in spirala .

Cum am spus nu exista ,,solutii,, :lol:

Aseara am folosit lanseta in test pe gazon si functioneaza ireprosabil, este de o simplitate maxima si foloseste cele mai putine inele necesare pentru trecerea firului la 180 de grade(doar 2 inele).

Cate inele si cat de mari se pun dupa trecere spiral wrap este o alegere personala pentru ca stressul este unul asemanator cu lansetele de spinning(se pot utiliza inele normale sau micro).

Scrie răspuns