Deci? Ce ei aia reelbuilder si cam cati sunt?Deci nu folosesc mulinete custom?? Eu credeam ca da...la cati reelbuilderi au e imposibil sa nu
Why custom?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Why custom?
ULK, eu nu stiu nici ce e aia reelbuilder si nici cati sunt in SUA, nici exact nici aproximativ, de-aia intreb.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Dap...trebuia sa scriu"gluma"?...Cum faceati voi?
Sorin a zis ca pescarii de competitii de peste oshan..dau cu bete de fabrica ...nu cu custoame...si ca asta este valabil si pentru mulinete...ce era sa zic?
Normal ca dau cu mulinete de fabrica...Asta cam asa suna, cum ai zice ca dau cu lansete dupa peste.... Lojic , ca da..
Sorin a zis ca pescarii de competitii de peste oshan..dau cu bete de fabrica ...nu cu custoame...si ca asta este valabil si pentru mulinete...ce era sa zic?

Normal ca dau cu mulinete de fabrica...Asta cam asa suna, cum ai zice ca dau cu lansete dupa peste.... Lojic , ca da..
Tavi...eu spre cifra zero bateam...nu stiu ce ai intele tu din toata treaba.
ok, nu m-am prins 

Musca 13
Musca 13

- kingofbeasts
- veteran
cu ce pescuie competitorii autohtoni prin concursuri? si de ce? cum ai putea promova imaginea unei firme purtandu-i logoul pe tricou dar folosind produsele altei/altor firme ? castigam concursul cu bete custom si recomandam pe forumuri lansete de serie sau castigam cu bete de serie si recomandam customuri?MuskMd scrie:la noi in competitii exista cineva sponsorizat de o firma care da si joarde? respectivul pescuie cu fabrica sau comanda? Chiar e interesant subiectul pt ca , din punctul meu de vedere subliniaza f bine dilema principala : fite/interes vs utilitate/ eficienta
Astea da intrebari care cel putin mie imi starnesc curiozitatea.

Dap king...exact de asta am zis ca(no virgula) competita este in stare embrionala fata de ei. Acolo nu ai voie sa dai cu custoame daca esti sponsorizat de cutarekingofbeasts scrie:cu ce pescuie competitorii autohtoni prin concursuri? si de ce? cum ai putea promova imaginea unei firme purtandu-i logoul pe tricou dar folosind produsele altei/altor firme ? castigam concursul cu bete custom si recomandam pe forumuri lansete de serie sau castigam cu bete de serie si recomandam customuri?MuskMd scrie:la noi in competitii exista cineva sponsorizat de o firma care da si joarde? respectivul pescuie cu fabrica sau comanda? Chiar e interesant subiectul pt ca , din punctul meu de vedere subliniaza f bine dilema principala : fite/interes vs utilitate/ eficienta
Astea da intrebari care cel putin mie imi starnesc curiozitatea.

Aici doar ne jucam "de-a competitie".
s-a atins un subiect prea putin discutat, zic eu.Sorin scrie: una e custom si alta e lanseta specializata
ei folosesc lansete specializate dar facute de fabrica ....
....
la noi se fac multe lansete custom pt ca ce ne purtem cumpara de afara nu se potrivesc aplicatiilor de la noi
ei au bete de bass , noi vrem de salau....ei au panfish noi vrem clean ....
Ne cumparau din greu blancuri pentru steelhead si somon gandite pentru a pescui cu linguri si boblere minnow si dam cu ele la jig pe Olt si dunare dupa salau si somn. Sau in cazul meu, la musca.

Cam la fel cu o gramada de blancuri gandite pentru aplicatii specifice bassului pe care noi le folosim la orice altceva numa inscopul pentru care au fost facute nu.

Le punem inele si manere si avem lansete custom.. dar oare avem lansete cu adevarat specializate pentru pestii, apele si nalucile pe care le folosim?
Musca 13
Musca 13
ceea ce ei acolo au invatat si inca noi nu stim e ca in primul rand trebuie sa ai peste in balta si in al doilea rand nu scula prinde peste ci pescarul .....
marea masa crede ca cu cat ai scule mai bengoase cu atat prinzi mai mult peste....sau ca sa prinzi peste mult si oricand trebe sa ai musai super scule ....sau ca vreun mare campion e obligatoriu sa aiba cele mai custom , bengoase , specializate si scumpe scule
si ca daca nu e asa musai e ceva acolo ascuns , doar n-or fi aia fraieri etc.....
la cat sunt ei de mediatizati , la cum stau cu camerele pe ei in barca , in timpul concursului ,fix asta le e preocuparea principala , sa ascunda sculele de promovare ( naspa toate ) si sa le scoata de sub laitza bassboatului pe alea vero , musai custom.....alea care prind peste
il si vezi pe SR catre marshall: filmezi ma ?.....a? nu ?.....bagami-ash ce m-am saturat ba de gioarsele astea de promovare, vreau sa scot si io megabassu ala cinstit sa dau la peste sa prind si io ceva .....
Apoi americanu e din adeneu lui un tip super pragmatic ....iar aia pentru care concursul egal living deci trebe sa se claseze in bani ca altfel nu castiga ....pragmatismul e o necesitate
Pe un bass boat , un concurent are in concurs probabil minim 10 lansete iar la antrenamente si mai multe ....a ca unele din ele or fi facute custom pentru nu stiu ce o vrea el e posibil ,dar e exceptine nicidecum o regula ....
DECI EL ARE NEVOIE DE NISTE LANSETE CARE SA-I FACA TREABA BINE . Atat. Si evident la banii cei mai putini
e si la capitolul ,, lansete care sa faca treaba bine '' , americanii au lansete sa si le bage si-n ***....pe nspe mii de specializari....care cum vor ....toate facute de fabrica .....
la ce bani au ei , ar putea sa dea numai cu evergereenuri , megabasuri , si alte sper bete ...si totusi singuru care o face e Aron Martens , care e sponsorizat de megabass si intamplator prieten cu Ito ....si mai e si adept al tehncilor de finesse cu care sculele respective se impaca f bine ...atat
Restul dau cu Pflueger , quantum , ardent , abu , shimano , daiwa....ca mulinete , iar ca lansete tot producatorii americani tin topul ....
Competitorul trebuie sa prinda peste , nu sa mangaie lanseta custom , sa o frece sa nu se zgarie .....a prins bassu , tranteste , lanseta in barca pe unde s-o nimeri se repede la fir sa ia pestele si la revedere ....
la noi nu avem peste , deci in compensare ne facem lansete custom....ca e si asta o manie
strangem snopuri de lansete dar pestii sunt tot mai putin , **** , speriati , plasuiti .....
Spre deosebire insa de ei la noi customul are si o latura necesara asa cum spuneam pt ca nuexista lansete specializate pentru pestii de la noi si atunci incercam sa ne adaptam ....
aici vorbesc de customul functional nu de culorile rosii , sclipiciuri si alte kkturi ce tin de niste frustrari prepubere.
marea masa crede ca cu cat ai scule mai bengoase cu atat prinzi mai mult peste....sau ca sa prinzi peste mult si oricand trebe sa ai musai super scule ....sau ca vreun mare campion e obligatoriu sa aiba cele mai custom , bengoase , specializate si scumpe scule
si ca daca nu e asa musai e ceva acolo ascuns , doar n-or fi aia fraieri etc.....
la cat sunt ei de mediatizati , la cum stau cu camerele pe ei in barca , in timpul concursului ,fix asta le e preocuparea principala , sa ascunda sculele de promovare ( naspa toate ) si sa le scoata de sub laitza bassboatului pe alea vero , musai custom.....alea care prind peste
il si vezi pe SR catre marshall: filmezi ma ?.....a? nu ?.....bagami-ash ce m-am saturat ba de gioarsele astea de promovare, vreau sa scot si io megabassu ala cinstit sa dau la peste sa prind si io ceva .....
Apoi americanu e din adeneu lui un tip super pragmatic ....iar aia pentru care concursul egal living deci trebe sa se claseze in bani ca altfel nu castiga ....pragmatismul e o necesitate
Pe un bass boat , un concurent are in concurs probabil minim 10 lansete iar la antrenamente si mai multe ....a ca unele din ele or fi facute custom pentru nu stiu ce o vrea el e posibil ,dar e exceptine nicidecum o regula ....
DECI EL ARE NEVOIE DE NISTE LANSETE CARE SA-I FACA TREABA BINE . Atat. Si evident la banii cei mai putini
e si la capitolul ,, lansete care sa faca treaba bine '' , americanii au lansete sa si le bage si-n ***....pe nspe mii de specializari....care cum vor ....toate facute de fabrica .....
la ce bani au ei , ar putea sa dea numai cu evergereenuri , megabasuri , si alte sper bete ...si totusi singuru care o face e Aron Martens , care e sponsorizat de megabass si intamplator prieten cu Ito ....si mai e si adept al tehncilor de finesse cu care sculele respective se impaca f bine ...atat
Restul dau cu Pflueger , quantum , ardent , abu , shimano , daiwa....ca mulinete , iar ca lansete tot producatorii americani tin topul ....
Competitorul trebuie sa prinda peste , nu sa mangaie lanseta custom , sa o frece sa nu se zgarie .....a prins bassu , tranteste , lanseta in barca pe unde s-o nimeri se repede la fir sa ia pestele si la revedere ....
la noi nu avem peste , deci in compensare ne facem lansete custom....ca e si asta o manie
strangem snopuri de lansete dar pestii sunt tot mai putin , **** , speriati , plasuiti .....
Spre deosebire insa de ei la noi customul are si o latura necesara asa cum spuneam pt ca nuexista lansete specializate pentru pestii de la noi si atunci incercam sa ne adaptam ....
aici vorbesc de customul functional nu de culorile rosii , sclipiciuri si alte kkturi ce tin de niste frustrari prepubere.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
De acord cu Sorin,dupa parerea mea o lanseta si o mulineta din clasa de mijloc de la firme cunoscute sunt suficiente pentru a pescui si a prinde peste .Tot ce conteaza este experienta pescarului de a se adapta conditiile de pe apa ,nu contest ca ,conteaza si lanseta si mulineta pentru ca bineinteles ca nu o sa da-i cu o lanseta de stiuca dupa salau,dar nici sa dai sute de euro pe o lanseta custom nu se justifica decit in caz in care bani chiar nu conteaza.Parerea mea.