Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de Tavi » 01 Oct 2012, 09:55

razvan m. scrie: in incursiunile noatre pe rau ne-am intersectat cu 2 sau 3 trupe de fly-eri, pe care nu i-am prea vazut sa prinda. Ma rog, poate nu erau din aia buni, daca tu zici ca ar fi trebuit sa prinda mult mai bine decat noi... :roll:
Sau poate erati voi din aia buni? Nu putem sa excludem varianta asta. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Oct 2012, 10:05

Razvan,

pescutul la stiuca nu prea am intereseza comparativ cu cel al salaului care este mult provocator :wink:

Si cum stiuca nu pot sa spui ca e bine reprezentata comparativ cu salaul care mai este totusi si nu pe o baltoaca :lol:

Pentru salau am 2 lansete , una ML si una Medium(rar folosita)care sunt suficiente pentru orice lac din RO si la salau ma atrage tot pescuitul de finete si nu pe ape unde te plictisesti sa ajunga jigul pe fund :lol:

Prefer sa prinsa salai mici sau mari cu echipament ML care pe lacuri fara pomi e suficent sa prinzi orice monstru si placerea e mult mai mare.

Nici salau si nici stiuca nu sunt mari luptatori daca comparam cu crapul chinez care si ala la dimenziuni de 5-15kg poate fi scos cu echipament Light sau ML care are rezerva de putere.

Pescuitul cu jiguri de 20-70 g nu am atrage deloc mai ales ca prinzi niste amarati de salai comparativ cu puterea lansetelor Heavy.

Salaii aia de Dunare sau rau mare se pot prinde lejer pe lac cu echipament cel mult medium :lol:

Spor la manuit parii !!!

Vezi ca fly se pot prinde toate speciile de pesti cu dinti sau fara :wink: , la spinnin/casting nu

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 01 Oct 2012, 10:20

Cam astia sunt pestii care ma intereseaza pe mine si de aceea am nevoie da pari.

Imagine
Imagine
Imagine

Stii cum e, nu putem avea toti aceleasi gusturi. Ca, daca ar fi asa, nu ar mai fi nevoie de rod-builderi. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 01 Oct 2012, 10:24

Vad ca forumul taie o parte din poze, dar ma rog, cred ca se intelege ce vroiam sa zic. Nu mai e nevoie sa le redimensionez.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 01 Oct 2012, 11:00

A pus si Razvan pozele sa mearga asa direct spre ficatei :twisted: ...stiu ce-nseamna pescuitul pe rau, asa ca se justifica echipamentul 100%...

Razvane, off-topic, cat a avut ala din prima poza? Ca la celalalt se stie povestea...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Oct 2012, 11:32

Cum se considera ca poti sa scoti fara probleme un peste de 5x puterea firului maxim al unei lansete nu vad unde este performanta :lol: .

Cu lanseta cu un maxim 20lb fir poti sa anu ai mari griji la un peste de 100lb(20lb x5).

Cu un ligt de 8lb. poti sa scoti lejer un peste de 40lb. daca te pricepi.

Florin Zmeu aprins un crap de 35 lb. cu un UL care avea putere maxima de 6lb., firul folosit un 3lb., aici vad o performanta.

A mai scos si un somn de 35 kg pe Dunare cu fir de 12lb. si lanseta de maxim 1 oz. adica 17lb. era o lanseta de stiuca de pescuit in vegetatie.

studiaza site-ul sta si mai vorbim de pescuit extrem http://www.zanellapeche.com/

tipul asta fantastic nu are nevoie nici de mulineta sa scoata un monstru :lol:

http://www.zanellapeche.com/2011/07/une ... rps-dours/

cam lung drumul in Laponia, altii prind pesti mult mai mari in Europa apropiata :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 01 Oct 2012, 12:07

razvan m. scrie:Felicitari Gigi si ULK pentru cele doua interviuri din Aventuri la Pescuit. Ar fi foarte interesant daca ati continua si cu alti rod-builderi consacrati, de afara si, de ce nu, chiar si de la noi.
Mersi Razvan..idei mai sunt.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 01 Oct 2012, 14:45

cristian.ene scrie:ULK,

de cat timp au iesit inelele micro Fuji ?

Metoda spiral wrap are o vechime de peste 100 de ani si nu a fost asimilat decat de o parte mica a rodbuilderilor din USA

Procentul lasnetelor montate cu micro ineel este foarte mic inca in oferta oricartui producator si tot masele decid ce soarta o sa aiba, oricum nu o sa-l depaseasca montajul clasic nici in urmatorii 10-15 ani la numarul de lansete vandute(ma refer la cele de fabrica care sunt o cifra mare comparativ cu cele custom care nu conteaza ca numar) .

montajul cu microinele nu este universal cel clasic cu 7-8 inele +top ( pe un blankde 6`6`` sau 7`ft si inele care se termina cu inele de 5.5mm fac fata si in conditii in care apa este foarte murdara trebuiesc fire mai groase sau se pescuieste si in zile friguroase.

Nu toata lumea isi permite un znop de lansete custom , asa ca montajul Micro nu il exclude pe cel clasic care evident este cel mai universal inca si functioneaza performant pe toate tipurile de lansete.

Este putin mai mult de munca decat la un montaj dar infinit mai putin decat pe o lasneta de fly unde am de facut peste 20 de matisaje doar la inelele snake

Fiecare lanseta cu tariful ei dupa efort,cele de fly implica clar mai multa manopera , lucru valabil si pentru cele cu micro inele

Sa iti raspund pe rand.

Fuji nu investeste in ceva, daca nu este sigur ca o sa aiba succes sigur pe piata, daca nu ma insel prin 2009-10 s-a implicat prima data in testarea si fabricarea lor. Crezi ca ei nu stiau sa estimeze care e cererea pe piata..pentru cat timp si cati o sa cumpere...? Estimarea ta se bazeaza pe date reale sau presupui doar? Ca atunci nu are nici o importanta.

Aici vorbim de custoame..nicidecum de "mase"..nu are nici o legatura.. Microurile cum si alte bete specialzate nu se adreseaza maselor (care sunt majoritari, corect)...dar nu au nici o treaba cu inele sau lansete specializate..In State ca si la noi...masele sunt pe ape in weekend, diferenta intre ai nostrii si ai lor este doar stilul de pescuit pe care le practica(si numarul de bete folosite)...altfel reprezinta exact aceasi lucru..bete de taraba la noi si bete Walmart la ei..Aaa da...si ca majoritatea la ei mai si prind si si elibereaza. Dar tot nu au treaba cu lansete micro..never, nu ei o sa dicteze aceasta piata.
O presupunere de genul pot sa lansez si eu...In fabricarea de serie...s-ar putea sa dispara acest tip de inel...dar in custom o sa devina si mai puternic cu timpul....

Daca te referi prin mase la sutele de mii de pescari de competite din State sau de oriunde...atunci poti sa fii sigur, ca au apreciat deja conceptul atat de mult incat nu mai poate fii vorba de disparitia lui...si dintre ei aproape toti folosesc lansete custom..pentru ca stiu ce vor...lansete ultra specializate...nu o lanseta allround...
De devansat, pe cele clasice nu a zis nimeni...dar asta nu scade plusul de performanta ce ofera in multe cazuri(atentie, nu am zis in toate cazurile), cu nimic. O sa coexiste cot la cot. Poti sa citesti in revista parerile foarte pertinente ai unor oameni care stiu despre ce vorbesc..mai mult decat oricare dintre noi.

Ce varsta are spiral-ul stiam si nu de ieri, inclusiv istoria lui..destul de amanuntita as zice. Totodata si faptul ca nu s-a inradacinat in toate cercurile si dece.
Si dupa parerea mea, multe din avantajele lui sunt minuscule sau chiar inexistente. Singura care chiar sta in picoare este inlaturarea aproape totala agatarii firului pe inele care se intampla destul de des pe inelele montate clasic in sus..fara sa aduca ceva negativ in plus...asa ca, dece nu?

Asta ca nu toata lumea isi permite este gargara. Cine isi permite si este interesat sa isi faca un custom credca in timp o sa aiba inevitabil un snop, pentru ca inseamna ca este destul de fanatic sa doreasca bete specializate. Daca isi permite sa comande una..inseamna automat ca odata o sa isi permita si a doua...si invers, adica daca nu ai bani pe asaceva nici nu o sa ai doar pe una.

Asa cum selecatam o lanseta din snop acum in raport de apa, specia, naluca vizata,in fuctie de ce ne intereseaza, dece ar fii o problema sa selectam una cu altfel de inele care ofera niste avantaje reale si chair palpabile..dincolo de orice marketing?

Daca stiu ca ma duc la clean, pe o apa mica aleg UL-ul...si nu lanseta de somn. Asta pare normal si acceptat in ziua de azi.

Atunci ce ma impiedica sa pun mana pe o lanseta cu inele micro..cand conditiile sunt propice si sa ma bucur de avanatajele lor?

Asa pot sa zici usor ca un singur blank este universal si face fata la orice...si stim ca nu este asa. Daca acceptam ca avem nevoie de mai multe blankuri si de avantajele lor in fuctie de niste criterii schimbatoare...dece nu este tot asa de logic cand vorbim de inele?

Sau iar faci ca deobicei...daca nu poti sa zici ca "eu am adus" "eu am facut" "eu am fost primul"....si a facut altul..gata....nu mai e bun.

Apropo...tu zici de Gigi ca "musca" fara motiv? Pai tu ce treaba ai cu Sava sau cu WSB cand eu cu Gigi am scris respectiva treaba, fara nici o legatura cu baietii din WSB.

Din pacate pentru tine dintre toti rodbuilderii autohtoni..tu iti managezi propria imagine cel mai prost.
UlKustom Rods

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 01 Oct 2012, 15:01

ULK scrie: Fuji nu investeste in ceva, daca nu este sigur ca o sa aiba succes sigur pe piata,
Inseamna ca Fuji are angajata o ghicitoare in glob de cristal care nu greseste niciodata. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 01 Oct 2012, 15:06

Nu, inseamna ca s-a bagat in treaba cand deja era pe roate....asta inseamna. Dupa ce se uita de pe tuse la altii care se chinuiau sa promoveze.
Dar na...poate varinata ta este mai buna, ca pari tare interesat in domeniul asta... sa vorbesti pe langa.
UlKustom Rods

Scrie răspuns