voblere salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
voblere salau
care voblere vi s-au parut cele mai prinzatoare la salau ?
ma intereseaza in mod special pescuit pe intuneric, in curent
ma intereseaza in mod special pescuit pe intuneric, in curent
- Wavedancer
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Nu te abtine fratioare, numai ca Original Floating-ul ala nu prea se "pupa" cu salaul, care nu prea vineaza in straturile superioare ale apei, nici macar la crepuscul. Si 3D Minnow-ul de la Yo-Zuri e tot floating, asa ca nici asta nu merge. Bill Lewis Rat'L'Trap, ca si Rapala Rattlin' Rap, este mult prea "zgomotos" pentru salau ("eventual "rattling"" insemna "cu bile", nu neaparat voblere "rattling"). Ramin Husky Jerk-ul (pe care l-am omis - nu-l prea folosesc, prefer SSR-urile) si Tail Dancer-ul.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Trebuie sa te contrazic, Wave, nu de dragul contrazicerii, ci pentru ca ce am scris eu chiar am folosit sau chiar mi s-a intimplat.
Salaul rapeste - chiar zgomotos uneori - la suprafata. Inainte de a ne goni Politia de Frontiera, am avut capturi foarte frumoase, cu salai rapind printre picioarele noastre, la Bazias, pe inserate si - trebuie sa recunosc - dupa lasarea intunericului. Nu o data mi s-a intimplat si nu numai mie. Am prins salau si la 1m de picior, eu stind in Dunare in apa pina la genunchi. De fapt, asa m-am contaminat cu "boala spinning-ului", inainte pescuind aproape exclusiv la "acel peste". Am prins multi salai nu numai la SSH Floating, ci si la RCL Floating, chiar cu Centrofish floating. Uneori, noaptea, stateam si urmaream salaii, de pe o barja ancorata, cum veneau si rapeau in suprafata, in lumina reflectorului. In plus, zgomotul produs de salau cind rapeste in suprafata este clar identificabil si se deosebeste de al celorlalti pesti, asa ca sunt oarecum mirat de afirmatia ta.
In rest Yo-Zuri 3D Minnow ESTE SUSPENDING. Chiar daca m-ar "lasa" memoria, mai am cutia. Plus catalogul Cabela's.
La voblere de tipul Rattling am prins si am vazut prinsi multi salai, atit dimineata, la rasarit, cit si in timpul zilei, in lunile mai reci, atit la recuperare liniara cit si la cea "in dinti de fierastrau", cind vibratia este mai accentuata. Prietenul si partenerul meu de pescuit are o colectie intreaga de Rat'L'Trap si pescuieste aproape exclusiv la salau. Acum 8-9 ani, cind am inceput sa pescuiesc la vobler, HJ era o raritate la noi, voblerele cele mai cautate si prinzatoare erau Original Floating de 7 cm.
Deci, fiecare apa, fiecare pescar, fiecare peste, in felul sau.
Toata stima!
Salaul rapeste - chiar zgomotos uneori - la suprafata. Inainte de a ne goni Politia de Frontiera, am avut capturi foarte frumoase, cu salai rapind printre picioarele noastre, la Bazias, pe inserate si - trebuie sa recunosc - dupa lasarea intunericului. Nu o data mi s-a intimplat si nu numai mie. Am prins salau si la 1m de picior, eu stind in Dunare in apa pina la genunchi. De fapt, asa m-am contaminat cu "boala spinning-ului", inainte pescuind aproape exclusiv la "acel peste". Am prins multi salai nu numai la SSH Floating, ci si la RCL Floating, chiar cu Centrofish floating. Uneori, noaptea, stateam si urmaream salaii, de pe o barja ancorata, cum veneau si rapeau in suprafata, in lumina reflectorului. In plus, zgomotul produs de salau cind rapeste in suprafata este clar identificabil si se deosebeste de al celorlalti pesti, asa ca sunt oarecum mirat de afirmatia ta.
In rest Yo-Zuri 3D Minnow ESTE SUSPENDING. Chiar daca m-ar "lasa" memoria, mai am cutia. Plus catalogul Cabela's.
La voblere de tipul Rattling am prins si am vazut prinsi multi salai, atit dimineata, la rasarit, cit si in timpul zilei, in lunile mai reci, atit la recuperare liniara cit si la cea "in dinti de fierastrau", cind vibratia este mai accentuata. Prietenul si partenerul meu de pescuit are o colectie intreaga de Rat'L'Trap si pescuieste aproape exclusiv la salau. Acum 8-9 ani, cind am inceput sa pescuiesc la vobler, HJ era o raritate la noi, voblerele cele mai cautate si prinzatoare erau Original Floating de 7 cm.
Deci, fiecare apa, fiecare pescar, fiecare peste, in felul sau.
Toata stima!
- Wavedancer
- veteran
Am vazut sute de atacuri suprafata, ba chiar am si prins de citeva ori. Singura problema este ca nu erau salai, erau bieti strapazani sub 1 kilogram.
Despre Yo-Zuri 3D Minnow, atita vreme cit se scufunda la 3 piciore (1 metru) chiar daca pe cutie scrie "suspending" eu tot "floating" il consider, atita vreme cit la 1 metru se scufunda si Rapala Original Floating. Daca vorbim de Yo-Zuri 3D Shad, se schimba povestea.
Voblerele "rattling" adevarate, pot sa fie o solutie, in ape curgatoare, unde stimulii (vibratia si zgomotul) sint atenuati de turbiditatea apei, dar Dan pescuieste de obicei in lacuri de baraj, unde sint, asa cum spuneam, sint prea "zgomotose".
In esenta concluzia ta este foarte corecta, apele dicteaza tipul de vobler folosit.
Despre Yo-Zuri 3D Minnow, atita vreme cit se scufunda la 3 piciore (1 metru) chiar daca pe cutie scrie "suspending" eu tot "floating" il consider, atita vreme cit la 1 metru se scufunda si Rapala Original Floating. Daca vorbim de Yo-Zuri 3D Shad, se schimba povestea.
Voblerele "rattling" adevarate, pot sa fie o solutie, in ape curgatoare, unde stimulii (vibratia si zgomotul) sint atenuati de turbiditatea apei, dar Dan pescuieste de obicei in lacuri de baraj, unde sint, asa cum spuneam, sint prea "zgomotose".
In esenta concluzia ta este foarte corecta, apele dicteaza tipul de vobler folosit.
In fond, ai dreptate Wave. Nu am avut nici o captura f. serioasa, doar exemplare intre 1-2 kg, pe cei sub 1 kg neluindu-i in considerare. Asta imi aduce aminte de o statistica a capturilor capitale de salau (si chiar somn) din Ungaria, si anume: aproape 50% din capturi erau la momeli nespecifice (porumb, viermusi, pufi si alte "delicatese" destinate ciprinidelor). Dragut este ca cea mai mare captura de salau (o poti vedea la galeria foto) am avut-o la porumb. De asemenea, cele mai mari exemplare pe care le-am vazut "live" (8, 9 kg), erau prinse la placuta sau la porumb - regulamentar, in bot, si nu in timpul recuperarii. Daca nu au trecut la tagma vegetarienilor, probabil au rapit la pestisorii care roiau in jurul momelii, dar cam frecvente aceste coincidente..
- Wavedancer
- veteran
Se intimpla! Eu am prins salau la mamaliga (e adevarat, foarte galbena) dind la caras. dar captura cea mai "aiurea" a fost o stiuca de 2,5 kg, la fixa. Eram in Delta, pe Dunarea veche, spre intrarea in lacul Bogdaproste. Dadeam in spatele barcii, la fixa, dupa albitura, pentru monturi cu pestisor viu. Am aruncat fixa, a batut vintul si cirligele (doua nr.10) au cazut pe o frunza de nufar, am smucit sa le recuperez, au cazut cu un "plici" linga frunza, de sub care a tisnit stiuca si s-a agatat in ambele cirlige. Pina sa se dezmeticeasca, era in barca!
- Wavedancer
- veteran