Voblere ieftine

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 22 Mai 2006, 12:32

sincer cine e tampit sa pescuiasca intr-un loc plin cu agaturi cu un rapala sau yoz ?[/quote]

EU

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 22 Mai 2006, 12:43

cele mai pretioase voblere sunt cele facute manual si, bineinteles cele "fabricate" de ai nostrii sa fim si noi nationalisti pacat ca nu toti mai fac in aceelasi ritm... il agati? te bagi in apa ...
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 22 Mai 2006, 12:44

fishi scrie:sincer cine e tampit sa pescuiasca intr-un loc plin cu agaturi cu un rapala sau yoz ?
EU[/quote]
Eh.. toti mai lasam in agataturi voblere... Pai mie mi se rupe inima cand las si cate un Salmo... dapai sa las Rapala... De Yo-Zuri nici nu vorbesc .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Mai 2006, 15:22

Voblerele lui peste !
Mai fratilor , voi vorbiti de clean , ceva avat si eventuale mirlite ( parerea mea , fara ironii si altceva ) . Ori asta ii un pescuit mai subtire , nu te costa la buzunar ca un pescuit la ceva mai greu , somn , stiuca , salau . La clean merge orice , poti sa dai si cu papadie sau alte flori insa la stiuca inca nu am auzit pe nimeni sa aiba rezultate constante cu ozoane , baracude , autohtone , etc . de fapt nici nu am auzit de rezultate , daca is si merita publicate .
Vreu sa mai zic ca era voblerelor de lemn a cam apus . Nu mai merge . Rapala , oricit de original ar fi , ii depasit de japonezi . Pui un Duel Aile Magnet si vezi ca arunci mai mult si mai bine decit cu orice sinking de la Rapala . Bagi un Hidro Popper de la Yo-zuri si vezi ca poti da cu el si dupa avioane daca ii cazu , are un corp mai dur si mai rezistent decit Skitter-pop , lucru care conteaza cind dai dupa zimbete periculoase . Legi un Sammy de la Lucky Craft si nu tre sa fi mare expert ca sa vezi ca nu se compara cu Thunder Dog-u de la Storm , sa nu zic Skitter-walk Rapala .
Daca cauti capturi , ii mai bine sa dai cu naluci rezistente , care nu crapa la o ciocnire cu o craca si nu se desmembreaza in falcile animalului , care sa-ti ofere o distanta mai mare si acuratete in lanseu nu insa in detrimentul actiunii . Ori in momentu de fata japonezi au un avantaj fata de restu . Se prinde si cu Rapala , cu Storm , cu Hart sau altele , is modele si modele , insa nu se compara cu japonezii .
La o prima vedere s-ar zice ca-s mofturi , ca doar prind si altele ( anu asta pina acuma am prins mai mult la Rapala , pentru ca am dat mai mult cu el ) insa la o privire mai atenta nu-s tare sigur ca-i asa . Urmaresc site-uri de pescuit straine si unele au o sectiune aparte in care au doar doua topicuri : capturi si esecuri . La capturi se pun poze, daca sint , se trece lungimea si greutatea capturii , data si starea vremii si naluca . Are mai putina importanta batul , firu si mulineta . La sfirsitu anului se numara nalucile , ai un clasament al nalucilor si asa afli care-i treaba . Te trezesti insa ca pe primu loc troneaza un cauciuc , mult mai ieftin decit voblerele de mai sus , si care a prins mai mult decit orice vobler de marca . Insa , daca te intorci la topicu de capturi si la ala de esecuri ( la asta nu prea scriu toti , rusinea ) , vezi ca aia care dau cu naluci ieftine is multi gramada , prind peste mai rar dar compenseaza prin numarul mare de partide , de fac mai multe capturi pe cind aia care dau cu scumpeturi nu-s asa multi , au deci mai putine partide insa prind peste mai des , insa nu-i ajung la numar de capturi pe primii . Ii intrec insa la calitate , se face un clasament al capturilor si pe acolo nu prea ajung aia cu cauciucurile ( evident exista discutii si ironii in cea ce priveste integritatea morala a unora care mai le leaga cu ata alba )
Fiecare trage singur concluziile si pescuieste asa cum crede de cuviinta .

Fir Intins!!!

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 23 Mai 2006, 15:27

foarte adevarat ce ai spus Sf totusi eu nu consider jegurile de la "baracuda" voblere autohtone mai ales ca le cumperi nu bat si la cele din balsa si pin american (dady,tiny,codrea si parca pilula) nu am avut care sa distruga dupa un pescuit....
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Mai 2006, 16:43

Blakmind , nu-i vorba de distrus dupa un pescuit ci dupa captura . Am un magnum sinking care dupa doua capturi are vreo patru perforatii , sau un x-rap care dupa 3-4 capturi arata ca iesit din Vietnam . Amindoua is din plastic dur , daca erau din balsa cred ca ... nu mai erau . Daca m-ar interesa sa dau la stavrid cu vobler as putea da cu voblere din balsa , chiar autohtone . In ultime vreo 10 partide nu am luat nimic , am dat numai cu arsenal greu , putem sa dau cu ceva mai light si prindeam , da vrea sa prind ceva gros . ii o chestie de gust . Am vazut un Skitter-pop distrus dupa vreo 5-6 capturi . Ii drept . eu pescuiesc in mare si ii alta mincare de peste , da eu va rog pe cei care aveti capturi mari la voblere autohtone sa le publicati . Eu nu am auzit pe aici ca producatori nostri , pentru care dealtfel am tot respectul, sa faca voblere mari pentru peste mare ( poate ma insel ) .
Producatorii autohtoni au gasit o nisa pe care o exploateaza ( mai ales clean ) insa nu cred ca pot satisface nevoile unui pescar de stiuca , somn salau , la modu serios vorbind deci nu mirlite , strapazani si somotei .

Fir Intins!!!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 23 Mai 2006, 17:16

@ S.F.

frate, s-ar putea sa ai dreptate. dar sa stii ca se mai prinde si la "ragalii", am vazut io in jurul meu... si la pescuitul subtire dar si la cel "gros".
pe de alta parte, probabil ca ai si balsa si plastic si ai vazut diferenta...:wink: cele din balsa merg mai bine dupa parerea mea. acu' nu pot sa zic de japonezi ca n-am naluci de la ei, dar la rapale, salmo etc...
auzi, baga si ceva la galerie...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Mai 2006, 17:24

[quote="leba"]@ S.F.

auzi, baga si ceva la galerie...[/quote]

Cind prind balena o bag , fi linistit .

Fir Intins!!!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 23 Mai 2006, 18:25

Este adevarat faptul ca pescari care doresc sa faca partide distractive la cit mai multe iesiri sint cei ce fac pescuitul de clean amestecat cu ce-o mai fi p'acolo, biban pastrav, salau, etc. Si la fel de normal e si faptul ca acestia cer cele mai multe voblere si cele mai versatile. Eu consider mult mai dificila realizarea unui vob mic, un vob performant la dimensiuni de max 3 cm de cit unul de 15 cm. Voblerele mari sint scumpe prin consumul ridicat de materiale si manopera, dar sint mai simple de realizat si se pot face o gramada de variante, care mai de care mai distincta in comportament. Eu am baieti in tara care pescuiesc la stiuca cu vob de la mine si inca au mai cerut, nimeni nu mi-a spus ca ar fi avut probleme.Sa sti ca stiuca, cu parere de rau nu e mofturoasa la vobler aproape de loc. Un vob ales bine la malul apei, care sa impace conditiile de apa, face prapad. Cind vrea dinsa, atunci haleste tot ce misca. Mai usor o pacalesti stiuca cu vob de te miri din ce coada de matutra atunci cind maninca de cit un clean. Si referitor la rezistenta, sincer sa fiu am pescuit la greu stiuca cu voblere facute de mine din balsa, dar cind am auzit aici ca la 2-3 pesti s-a dus dracu vob....ori e exagerare, ori fac voblere nu jucarie. Eu am nenumarate stiuci prinse in Suedia intr-o singura zi, am schimbat voblerele, dar nu ca ar fii fost deteriorate, ci pursi simplu pt ca voiam sa vad daca are preferinte la ceva anume. Am prins la fel de bine pe toate culorile, a facut mofturi numai la adincimea de lucru. Si asta nu se intimpla daca corelai bine vob. Am avut surpriza sa ma atace coregonul, si nu unul, la vobler de peste 10 cm. Am prins pe riu pescuind la pastrav si lipan, stiuci si nu una, cred ca peste 20 intr-o partida, si nu mai mici de 1,5 kg, toate astea cu microvoblere. Adevarat ca ce pateam sa scot ancorele...ba am mai si schimbat ancore stricate, dar microvoblerele sub 3 cm s-au comportat excelent. Nu cred in plastice sub nici o forma, voblerul de treaba e de balsa si sincer nu m-as fi apucat de facut voblere daca as fii dat cu cele facute de alte firme, asta asa macar ca si orgoliu, dar sigur am satisfactiile scontate cu ale mele. Nu ma va convinge nimeni sa renunt la balsa. Un vob bine facut si protejat inteligent , succesiv, nu se sparge la lovituri si nu este gaurit de dintii stiucilor. In schimb ramin la aceiasi concluzie, fiecare face cum vrea muschiul lui, e liber sa aprecieze ceea ce este mai bun pentru ceea ce face el. Galerie plina!!!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Mai 2006, 06:38

SF scrie:Voblerele lui peste !
La clean merge orice , poti sa dai si cu papadie sau alte flori ...
Pe bune? Vii cumva la concursul de pe Belis sa ne arati ca asa este? Sau ai citit undeva?

Scrie răspuns