Upgrade Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Apr 2018, 20:42

Astazi am avut putin timp si am desfacut Fuego pentru a vedea cat de bine gresata este. Nu am desfacut decat capacul lateral si am scos pinionul conducator. M-a mirat faptul ca avea doar vagi urme de vaselina. Nu am avut timp pentru o spalare si o ungere ca la carte, insa provizoriu i-am pus vaselina in punctele cheie. Fasaitul a disparut brusc dupa aceasta operatie si ruleaza mult mai bine.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 279
Membru din: 17 Oct 2014, 09:22

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de alex.b » 23 Apr 2018, 20:48

tdum scrie:@ alex.b

Daca bucsa pe care ati scos-o are cotele int-7 ext.-11 si gros.-3mm, atunci, sigur exista rulmenti cu aceasta cota si trebuie sa cautati pana gasiti rulmentul potrivit.

Rew.
Rulmentul este 7x11x3 mm problema e ca bucsa are 7x11x2.70 iar rulment cu dimensiunile astea nu se gaseste. Il pot pune asa insa siguranta care sta deasupra bucsei pe locasul din tambur nu mai intra daca pun rulmentul.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de tdum » 24 Apr 2018, 09:56

In cazul acesta, (unul special) daca vreti neaparat rulment acolo, ori nu mai montati siguranta, ori mariti canalul pentru siguranta cu 0,3 mm, lucru usor de realizat. Eu as merge pe varianta a 2-a.

Rew.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 279
Membru din: 17 Oct 2014, 09:22

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de alex.b » 24 Apr 2018, 20:47

Asa am sa fac, o sa ii maresc santul. Ca imbunatatiri aduse am schimbat si bucsele din knob cu 2 rulmenti 4x7x2.5mm si i am inlocuit si bucsa din galet cu rulment inoxidabil. Cel mai mult imi displace manerul hexagonal care are totusi joc in roata principala. Nu stiu ce sa i fac aici, probabil daca era insurubabila manivela deja cele mai scumpe nu se mai vindeau

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de tdum » 25 Apr 2018, 09:25

alex.b scrie:Cel mai mult imi displace manerul hexagonal care are totusi joc in roata principala. Nu stiu ce sa i fac aici
Daca va referiti la axul hexagonal al manivelei si acesta are joc in orificiul hexagonal al pinionului, atunci inseamna ca:

- Poate fi lipsa ,,presa" hexagonala din plastic de pe surubul de fixare a manivelei. Aceasta ,,presa", e de fapt o piesa din plastic, la aceeasi cota cu axul hexagonal al manivelei. Ea trebuie sa vina in contact ferm prin strangerea surubului cu axul manivelei. Partea TESITA a ,,presei" se va impana astfel foarte eficient cu axul manivelei, fara a exista apoi nici cel mai mic joc intre axul hexagonal al manivelei si pinionul cu orificiu hexagonal.

- Daca ,,presa" e la locul ei si totusi exista joc, atunci inseamna ca ea nu vine in contact ferm prin strangere cu axul manivelei si nu se pot impana. In acest caz, puteti sa taiati cu un cutit din gulerul de plastic al ,,presei" dinspre surub, ca acel guler sa devina hexagonal, la aceeasi cota cu restul hexagonului presei. Castigati astfel cca 1,2mm activi care vor patrunde suplimentar in interiorul pinionului si vor putea presa si impana eficient axul hexagonal. Daca faceti aceasta operatiune, va fi necesar sa introduceti pe surubul de fixare si o mica saiba metalica, ca sa nu vina in contact direct plasticul surubului de fixare cu pinionul.

Nota:
Verificati totusi daca nu cumva jocul pe care il acuzati e din alta parte, respectiv din nitul care fixeaza bratul manivelei in axul hexagonal. Se intampla frecvent ca orificiul in care este introdus acel stift sa se ovalizeze si sa permita joc al manivelei pe directia inainte-inapoi. Daca e asa, mai bine sa il lasati cum este, fiindca rezolvarea este dificila si oricum slabeste manivela per total. Acest din urma motiv a fost si unul din considerentele pentru care am echipat mulinetele mele care au manivele cu ax hexagonal, cu varianta de manivele cu buton de rabatare. La acestea, forta se transmite de la manivela la axul hexagonal printr-o consola foarte solida, nu printr-un stift subtire fixat in piese gaurite... Am optat pentru aceasta varianta pentru toate mulinetele mele (si chiar a fost criteriu de selectie in faza de achizitionare) si pentru ca urasc sa tot insurubez si sa dezsurubez ...

Rew.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de tdum » 22 Iul 2019, 12:15

Fiindcă sunt unele modele de Daiwe care deşi au preechipare din fabrică pentru funcţia rotor drag, constructorul a ales să nu o activeze şi ca atare nu funcţionează.

Dacă am văzut împreună pe acest topic modalitatea de a implementa funcţia rotor drag la modelele vechi de Exceler, am să vă prezint în cele ce urmează modalitatea de a instala rotor drag pe modelul următor de Exceler varianta ,,S", la care aşa cum spuneam există preechipare pe carcasă.

Este necesar un varniş flexibil, pe care-l încălzim la unul din capete, ca să se formeze o gămălie cu rol de opritor:
Imagine

Prindem sub capacul carcasei capătul varnişului prelucrat anterior, în spaţiul destinat din fabrică acestui scop:
Imagine

Prindem celălalt capăt al varnişului sub un şurub, montat tot într-un orificiu predestinat din construcţie acestui scop:
Imagine

Facem o probă de blocare a rotorului când este pickupul deschis. Deci, rotor drag activ:
Imagine

Toată operaţiunea de upgradare durează 10-15 minute cu tot cu demontarea şi remontarea rotorului, iar efectul merită efortul.

Această metodă se poate aplica şi pe alte modele de Daiwe, care la fel, nu au fost complet echipate din fabrică în mod intenţionat.

La modelele recente de Daiwe, chiar şi la cele ieftine şi echipate cu ,,Air Rotor" funcţia rotor drag este activă din construcţie şi ca atare nu mai necesită un astfel de upgrade.

TDum. Rew.

dsg
veteran
veteran
Mesaje: 772
Membru din: 09 Feb 2013, 19:28
Localitate: Cluj

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de dsg » 20 Aug 2019, 17:55

Va salut!
Domnule TDum, doresc să știu dacă faceți service la Exist LT.
Mulțumesc

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Upgrade Daiwa

Mesaj de tdum » 20 Aug 2019, 21:03

Va salut.

Daca sunteti in necaz cu mulineta, nu o puteti rezolva si nu are cine sa va ajute, va intind cu placere o mana de ajutor. Trebuie sa stiti ca nu am piese de schimb pentru acest tip de mulineta. Oricum eu caut la problemele care apar in mulinete solutii care sa nu necesite pe cat posibil cheltuiala cu schimbari de piese. Multe din aceste solutii le-am prezentat in topicul de reparatii de pe acest forum. Daca l-ati urmarit, ati vazut ca va incurajez pe toti sa va rezolvati problemele in regie proprie si ofer informatii in acest sens.

Va rog sa ma considerati ca pe o ultima varianta de rezolvare pentru mulineta dv. si sa dati prioritate variantelor in care baietii care sunt specializati pe astfel de operatiuni si isi fac chiar reclama, ar putea sa va ajute. N-as vrea sa interferez cu activitatile care le aduc bani respectivilor. Ramane alegerea dv. iar la nevoie, daca considerati ca doar abilitatile mele (modeste dealtfel) va pot fi de folos, atunci, ne vom vedea pe mesageria privata si vom conveni asupra subiectului mai in amanuntime.

Cu respect, T.D. Rew.

Scrie răspuns