tubbi-es

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Noi 2005, 02:00

pai si daca tot intreba omul, de ce nu i-ai raspuns mai devreme? te-ai facut secretos mai nou? :)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Noi 2005, 06:43

"Tuburile" nu se folosesc numai la pan xxx(aici se folosesc cele micro de obicei) ci si la alti pesti ca bass,calcan,red xxx,etc.(deci atat rapitori de apa dulce cat si sarata) doar ca pentru pesti mai mari se folosesc "tuburi" mai mari.
Practic la fel ca la pescuitul cu "twistere" se pot prinde aproape toti pestii rapitori,daca stii sa alegi marimea ,culoarea si stii cum sa pescuiesti cu ele.
Preferabil sa fie folosite jig-urile special facute pt. "tuburi",dar in lipsa se pot folosii alte tipuri de jig sau chiar carlige normale.La tuburile micro in special ,verificati daca "franjurile" sunt taiate complet,daca nu incercati sa le taiati(de multe ori nu sunt taiate complet),deoarece tocmai miscarea acestor franjuri(+culoarea tubului)provocata de zvacnirile din varful batului la recuperare face ca sa aiba loc atacul rapitorului sau nu.

Jean Scurtu

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 15 Noi 2005, 07:34

multumesc pt indicatii,sper sa-mi fac rost de ele cat mai curand.eugen tu cam ce dimensiuni ai folosit?in chit erau mai multe tipodimensiuni?
parerea mea( :twisted: ),exact cum ai zis tu merg la pestii care in acel moment nu cunosc sentimentul-foame sau sunt indispusi( :( ) pt ca au gaze :lol: :lol: :lol:
eugen,jigurile pe care le-ai folosit au fost doar cele speciale sau merg si pe modelul autohton?cam ce varga si ce fir ai folosit pt ele?

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 15 Noi 2005, 13:17

In kitt erau de dimensiuni foarte mici,vreo 3 cm,si poti folosi la ele jiguri normale cu orice fel de cap.Eu folosesc jiguri de 1-2 gr,cu cap rotund.Un sfat,este sa cauti o balta cu biban si iti garantez ca o sa faci prapad in populatia de cocosati :D .

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Noi 2005, 17:55

ia-ti un kit impreuna cu un prieten sau doi si impartiti continutul. iesiti la vreo mie doua bucata cu cateva sute de naluci de caciula. vor fi suficiente cativa ani buni, sau macar pana va plictisiti de bibani.

cel mai bine merg cele cu rosu, galben, alb si verde, in combinatii si cu glitter. am prins cu toate modelele si le foloseam des, ma intalneam cu mihai si inca un prieten seara dupa joburi si pescuiam impreuna, bagam boala in pescarii de stationar...

cum spune jean, jigurile cu pastila sunt facute special pentru tuburi, stau mai bine fixate si fusta de franjuri sta mai bine rasfirata. merg si pe jiguri normale fara probleme.

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 15 Noi 2005, 20:04

am folosit si eu tubbies si mi s-au parut foarte bune! Se gaseau intr-un timp pe la Balzer sau Finesse ma rog si erau de la Profi blinker, unele cu corp rosu purpuriu si coada verde chartreuse cu glitter! faceam ravagii la biban, strapazan si mi-a dat chiar clean odata pe dambovitza! daca le puneam pe jiguri normale, dar de dimensiuni mici le cam stricam asa ca le puneam pe carlige normale si la capat aveam un jig cu un grub, gen tzaparina!
Se gasesc si matritze speciale pentru tubbies la Do-it sau chiar la cabelas sau bass pro shop's!
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 15 Noi 2005, 20:06

"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 15 Noi 2005, 20:20

da voi chiar credeti ca le-mpart cu cineva( :lol: )?in 5 partide am aruncat 25 grubb-ri d 3cm.in balta in care pescuiesc bibanii sunt cam..... ,rup tot ce prind.merci fain pt sfaturi :wink:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 16 Noi 2005, 17:06

salut .am folosit tuburi mari STORM pt salau .culori destul de dubioase (visiniu,violet ,cenusiu cu glitter+aroma anason) desi apa era limpede rezultatele au fost zero,am revenit tot la variantele cunoscute si am luat peste .tuburile au dezavantajul unor carlige strict specializate si a unei capacitati de animare relativ reduse .nu mi se par o arma secreta .
walleye

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 18 Noi 2005, 16:04

man depinde mult si de locurile unde pescuiesti(am vazut ca pescuiesti pe unde pescuiesc si eu :lol: ).eu am prins avati relativ numerosi la gruburi p siret la doaga.nu sunt exclusivist dar fol cu preponderenta plastice(in general dimensiuni reduse).am prins binisor :lol: cu ele si le folosesc cu incredere.am incercat tot felul de culori si modele si vreau sa incerc si cu "tuburile".voi anunta rezultatele,da intai sa fac rostu de ele

Scrie răspuns