tub lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 10 Dec 2010, 19:44

De 103 lei imi mai cumpar o lanseta de tavalelala.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 10 Dec 2010, 19:49

Biban scrie:De 103 lei imi mai cumpar o lanseta de tavalelala.
decit o lanseta de "tavaleala" mai bine protejez la transport arsenalul care il am ! :lol: dar fiecare cu optiunile sale :lol:

Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 10 Dec 2010, 21:05

Hai fii serios; tre sa fii prea prost sa rupi o lanseta la transport. Stii cum e cu tubul? Cum e si cu gripul, sa dea bine pe balta la tovarasii de pescuit.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 10 Dec 2010, 21:13

Betele se rup in timpul transportului, nu pe balta (exista si mici exceptii), si tubul e sfant, mai ales cand batul e inghesuit in portbagaj sau intr-un snop cu alte bete. Decat sa plangi pe balta mai bine folosesti un tub, care nu trebuie sa fie neaparat fitza, o teava de pvc+2capace de plastic=tub de protectie. Cat sa coste astea? si cat de bine sa dea la tovarasi?

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 10 Dec 2010, 21:26

http://pescuitcluj.forumer.ro/atelier-f ... e-t181.htm
Penru cine vrea sa-si faca singur tubul 8)

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 10 Dec 2010, 21:29

Daca va cere sa va logati pt a vedea pozele o sa le pun eu direct aici dac e cineva interesat
Eu mi-am facut unul si sunt multumit de cum a iesit..e foarte solid

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 10 Dec 2010, 22:15

Biban scrie:Hai fii serios; tre sa fii prea prost sa rupi o lanseta la transport. Stii cum e cu tubul? Cum e si cu gripul, sa dea bine pe balta la tovarasii de pescuit.
poate e cum zici tu si sunt uni care sunt ,,prea prosti " si si-au rupt betele la transport . fie le au prins la usi la masina sau la porbagaj fie diverse cauze . DAR !!! poate ai dat niste BANI multi (lei ,euro ,dolari ) pe un bat de calitate sau poate ai strins cu greu niste bani sa iti iei batul la care visezi de mult . poate tie iti place sa dai cu betele julite , zingalite , cu inele sic sparte , cu pastila sarita sau strimbe . e treaba ta cita grija ai de echipamentul tau . sunt bani tai si e treaba ta ce faci cu ei . tubul nu protejaza doar batul de ,, rupturi'' mai protejaza si aspectul acestuia si mulineta de asemenea.
poate ai dat pe bat 2-3-4 x sute de euro sau dolari si nu vrei sa arate in 6 luni ca o joarda de alun de pe care ai belit coaja ! mie imi place ce am sa arate si bine nu numai sa functioneze si atit . pentru o ,, lanseta de tavaleala " nu iti trebuie tub ! ai dat pe ea 50 ron ? gindestete ca daca o rupi ai pierdut bani tai de bere pe cite zile ? ca ca t si iubire! nu conteaza ! poate te uiti ce bete vind uni de pe forum si cum arata si cita grija au de sculele lor si poate cind vezi cit cer pe un bat second hand vei intelege la ce e bun tubul . cum crezi ca arata un bat care il inghesui deavalma in portbagaj impreuna cu 2 barci 2 bateri 2 motoare si alte cele necesare pt o iesire mai lunga ? fa asa macar un sezon si sigur vei fi multumit de aspectul lui
acum sa iti spun si faza cu gripul
in multe cazuri ai dreptate ! DAR !!!(ca si aici este un dar ) sa te vad cind dai de pe dale dupa ploaie si trebuie sa te apleci pe dalele ude sau acoperite de mizga si te apleci sa scoti un peste mai rasarit si te duci cu botul (fundul ) in apa . iti garantez ca iti vei dori sa fi avut un grip lung . eu dau numai din barca si in loc de grip am mina stinga . sunt totusi cazuri cind imi doresc sa am un minciog nu un grip !
mai gindeste -te la ce ai scris si poate o data iti vei dori un tub de protectie sau un grip . sa vezi ce bine dau pe balta :lol:
fir intins

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 11 Dec 2010, 01:22

eu vreau un tub imbraract in material textil cu capac si fermoar,mulinetele le tin separat in husele lor, pe apa le imperechez, eu zic ca merita cu prisosinta sa ai tub mai ales ca grafitul e sensibil la lovituri.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 11 Dec 2010, 10:23

Eu am mi-am facut un tub din pvc exact ca pe forumul de mai sus de 110 mm si pot sa iti spun ca e grozav pt transportul lansetelor si daca vrei poti sa il imbraci in material atat interior cat si exterior,eu nu i-am pus material in interior pt ca tin lansetele in huse si apoi le bag in tub.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 11 Dec 2010, 12:43

O lanseta din 2 bucati nu o rupi la transport decat daca doresti asta. Pentru o lanseta dintr-o bucata... este altceva. Eu mi-am facut din teava de PVC cumparata din Hornbach (am taiat-o la dimensiunile necesare mie si i-am aplicat la capete doua capace cumparate tot de acolo). Am avut tubul asta pentru o Baracuda Bass care a ajuns la Eugen Gherman si a fost incantat de el (bineinteles ca si de lanseta :lol:). Manopera pentru tub nu a durat mai mult de 10-15 minute, iar pretul a fost undeva pana in 20 lei (nu mai retin exact, insa a fost un topic deschis de mine la un moment dat cand vroiam asa ceva).
Bucuresti

Scrie răspuns