Team Daiwa Fuego 2500 vs. Shimano Twin Power 2500

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

dansb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dansb » 20 Apr 2010, 13:43

despre Daiwa Fuego nu stie nimeni nimic?

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 20 Apr 2010, 13:58

am avut io una de 2000(modelul cu corp de magneziu,nu de zaion)made in japan
am pescuit-o un an pe olt dunare si lacuri doar cu jig si textil.
nici un joc,nici o problema,frana impermeabila si foarte puternica pentru o mulineta de marimea asta(in jur de 13lb drag pressure) asezare corecta a firului,foarte puternica si bine inchegata foarte usoara.
singura "nasolie" e cu external bail trip-ul........iti da o senzatie ciudata cand aclansezi pick-up-ul.dar partea pozitiva e ca se poate servisa mai usor.
twin power merita daca e japan.daca nu...... :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Apr 2010, 23:19

Nu stiu ce inseamna joc la unii , da nu am pus mana pe vreun TP , indiferent de model ,sa nu aiba joc , da asa ii modelu , ce stiu io :lol:

Insa tine la tavaleala destul :wink:

Asta nou SW ii un pic mai ieftin decat Stella , practic unu nou acuma ar fi mai scump decat Stella FA , daca ar mai ramane , oricum , daca nu ti cont de marime , iese mai ieftin un FD 2500 decat un TP SW 5000 .

spinning4ever
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de spinning4ever » 22 Apr 2010, 00:31

Dinozaurii shimano si daiwa au murit demult in my opinion. La bani mult mai putini ai parte de cel putin aceeasi calitate de la firme ca Jaxon, Sakura, Cabelas. E crystal clear treaba asta pentru toti pescarii, mai putin pentru liderii de opinie cu foloase necuvenite sau lamerii care le cad in plase.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Apr 2010, 01:38

spinning4ever scrie:Dinozaurii shimano si daiwa au murit demult in my opinion. La bani mult mai putini ai parte de cel putin aceeasi calitate de la firme ca Jaxon, Sakura, Cabelas. E crystal clear treaba asta pentru toti pescarii, mai putin pentru liderii de opinie cu foloase necuvenite sau lamerii care le cad in plase.
Ceeeee......dai cu Sakura ...Cabelas .....cu mega scula Jaxon , pai se poate , uite cum se da la peste ....ce rulmenti , ce fite ...

http://www.youtube.com/watch?v=Qst_szAVEW0

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 22 Apr 2010, 07:39

mda...si noi ne plangem ca ba este batzul prea "fast", ba este prea "fleasca", ca nu-i pe gustul meu...ba cu unu-i rupi "buzele", ba cu altul nu reusesti sa-l controlezi....
uite-i pe-astia cum lanseaza... :lol:

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Apr 2010, 09:40

SF scrie:Nu stiu ce inseamna joc la unii , da nu am pus mana pe vreun TP , indiferent de model ,sa nu aiba joc , da asa ii modelu , ce stiu io :lol:

Insa tine la tavaleala destul :wink:

Asta nou SW ii un pic mai ieftin decat Stella , practic unu nou acuma ar fi mai scump decat Stella FA , daca ar mai ramane , oricum , daca nu ti cont de marime , iese mai ieftin un FD 2500 decat un TP SW 5000 .
de exemplu, un TP 3000 la cutie nou l-am gasit la 750ron malaezia, eu am unul mic de 1000 si imi place ft mult cum lucra doar ca e japan si nu are piese de plastic ca malaezia
ma tenta 3000ul ala, dar jocul e si mai mare, pt mine suparator si ciudat, toate au joc, dar asta parca e prea de tot

ia un TP fb in mana dreapta, tine tamburul blocat si forteaza putin manivela, o sa vezi ca se duce de ex la fb 1000 cam 3mm jocul in capatul exterior al manivelei, apai la un 3000...

nu stiu dc asta, poate asa trebuie, in rest e perfecta

fuego e tailanda
http://www.anglergear.net/the-2009-daiw ... ning-reel/

la tp mai prinzi si japan

uni zic ca e imp sa fie japan, poate ca nu e doar o stampila

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Apr 2010, 11:22

Edi , am avut 2 TP FB , un 5000 si un 6000 . Amandoua aveau joc , acuma daca pui mana pe o Saltiga , restu toate au joc , inclusiv Stella , pe mine nu ma doare sa zic asta despre propriile scule . Erau Japan , zic erau pt. ca le-am vindut dupa ce le-am frecat in popping si ala mare in jigging marin aproape 2 ani .
Un coleg mai fin o luat un 4000 , aveau un joc rau de tot , io i-am zis sa-l schimbe , insa nu mai aveau de moment si o ramas asta pin la urma cu el , adevaru ca l-o luat ieftin .
Io cand le-am luat aveau pe vremea aia si PG si HG , FA si FB . La toate am gasit joc , acuma asta o fi si dupa persoana , io asa le-am catalogat , asa ca l-am luat pe ala mai ieftin pt. ca FA aveau doar 4000 .
Si asta nou SW are joc , am pus mana pe doua , si fata de Stella are , insa dupa pui mina pe un Stradic si ti se pare ca se misca toate prin el :lol:

Chiar si asa , am un Stradic pt. cefalopode sau baracuda iarna cind exclud popperele si dau mai mult u minnows recuperate incet , deci nu am nevoie de mare efort din partea mulinetei !

Cu tot jocu care il au , TP-urile is cat se poate de fiabile ! Cu alea ce le-am vindut baietii inca pescuiesc , nu au probleme , au trecut de 4 ani de pescuit marin si asta ii ceva !

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Apr 2010, 13:07

e noi discutam de astea mai mici 2500 :wink: nu truck-uri

Scrie răspuns