Sunline Momentum

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
gaby2007
veteran
veteran

Sunline Momentum

Mesaj de gaby2007 » 15 Feb 2014, 08:28

A pescuit careva cu Sunline Momentum de 8lb sau 10lb?...,cum se comporta la abraziune?...,
rezistenta la nod?....,se umple cu apa?.....,se scamosaza?......etc.
Fir intins si :respekt:

bogdanpescarul
senior
senior

Re: Sunline Momentum

Mesaj de bogdanpescarul » 15 Feb 2014, 11:35

Nu absoarbe apa,nu se scamoseaza,rezistenta la abraziune si la nod e ok zic eu pentru un fir asa de subtire,in schimb nu mi-a placut pentru ca nu mi se pare tocmai senzitiv.Trecusem la un moment dat de la Super PE la Momentum si primele partide mi se parea ca dau cu orice altceva,numai cu textil nu.Acest lucru l-au observat mai multe persoane.Noroc ca m-a scapat de el un amic,mi l-a aruncat in Prut cu tot cu mulineta si lanseta :) si m-am reintors la Super PE.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 15 Feb 2014, 12:11

Rezistenta firului, atata la nod cat si fara nod, este jenanta.
M-am invartit pe lânga el fiindca mi-a placut ca aspect (matasos, rotund, vizibil) dar am avut ocazia sa trag de el asa la rece, cred ca 16 lb și 20 lb.
Mi-ar fi placut sa aiba macar o rezistenta decenta, dar nu, este foarte, foarte slab. Mult mai slab decat super PE de 10 lb.

gaby2007
veteran
veteran

Mesaj de gaby2007 » 15 Feb 2014, 14:38

Se pare ca parerile sunt impartite.Eu am niste prieteni care dau cu firul asta si ma streseaza cu laudele despre acest fir!!
Eu am pescuit tot cu un" Japonez";Varivas si cu Super Pe si sunt multumit de ele.
Astept in continuare si alte pareri,va multumesc si stima!!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 15 Feb 2014, 16:24

Au fost probleme la primul lot de role de 12lb importat. Am cumparat doua role in acelasi timp, una de 12 si una de 16lb. Aia de 12lb se rupea in teapa(la fiecare teapa), si nu din nod. Cu cel de 16 lb pescuiesc si acum , de aproape doi ani si e unul din firele mele de baza . Suplu , rezistent, chiar si la nod, la fel de subtire ca si Super PE de 10lb. Bineinteles, ca orice superfir(superlines), trebuie pescuit cu inaintas. Acum vreau unul de 8lb sau un Momoi.
Intre timp, am inteles ca s-au schimbat lucrurile radical (in bine) si cu firul de 12lb

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 15 Feb 2014, 16:28

ANDREI RIGA scrie: Bineinteles, ca orice superfir(superlines), trebuie pescuit cu inaintas.
Cu asta ai spus tot. ;) :bere:

gaby2007
veteran
veteran

Mesaj de gaby2007 » 15 Feb 2014, 17:50

Sorine,de unde luasi berile alea bre :?:

sorinpes
junior
junior

Mesaj de sorinpes » 16 Feb 2014, 00:34

Eu mi-am luat teapa rau cu o rola de 10 lb,o data am pescuit cu el,adevarat foarte matasos in schimb se rupea la fiecare intepatura.Daca vrei ti-o fac cadou sa o incerci,sper sa nu ma injuri!

gaby2007
veteran
veteran

Mesaj de gaby2007 » 16 Feb 2014, 08:13

Va multumesc de sfaturi,probabil raman tot la Varivas!!
Fire intinse si :respekt:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 16 Feb 2014, 09:41

sorinB scrie:
ANDREI RIGA scrie: Bineinteles, ca orice superfir(superlines), trebuie pescuit cu inaintas.
Cu asta ai spus tot. ;) :bere:

Este un fapt pe care trebuie sa-l stim cu totii. Nu exista un "superfir" care sa reziste in abraziune, oricum l-ar chema (Momentum, Super PE care-i tot Sunline ca si Momentum, Varivas Avani Eging Max Power PE - unul asa mai scump , Ryujin, Megabass,Daiwa etc). Toate sunt extrem de subtiri , unele chiar extrem de subtiri, matasoase, rotunde,nu se scamoseaza, nu retin apa si tin fabulos de bine in tractiune, daca ai facut nodul corect. Vrei sa pescuiesti megasensibil , discret, sa nu te deranjeze curentul si alte alea , si iti permiti financiar, pescuiesti cu un "superfir"(asta-i denumirea lor comerciala la nivel international) si pui 30 cm de fluorocarbon. Nu te deranjeaza grosimea si forma sau discretia , folosesti PP care este de 3-5 ori mai gros, mai ieftin si mult mai rezistent in abraziune la aceeasi rezistenta declarata.
Parerea mea personala este ca in functie de conditiile de pescuit, trebuie sa foloseti un fir subtire sau nu. La salai mofturosi, spre exemplu, este mult mai indicat sa fii discret. Parerea mea...

Scrie răspuns