Stradic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

dan bobei
veteran
veteran

Stradic

Mesaj de dan bobei » 21 Ian 2008, 21:01

Am pescuit de curand cu un stradic 4000 FH care, contrar asteptarilor mele, scoate un zgomot la galet. Nu e un zgomotul pe care il produce o mizerie, nu se aude foarte tare, dar se aude. Vreau sa stiu daca zgomotul asta e ceva obisnuit la ea, sau sunt probleme. O sa-l mai ung si vad atunci. Astept pareri de la cei care au folosit modelu respectiv. Merci! :wink:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 21 Ian 2008, 21:12

sunt posesor de un FH 2500 dar nu am avut probleme cu ea si la ultimele 2-3 partide a c-am fost solicitata la maxim in niste drill-uri foarte brutale care s-au lasat cu fire rupte si spre surprinderea mea nu a iesit deloc sifonata,doar un mic joc in manivela!!!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 21 Ian 2008, 21:51

Deci nici un fel de zgomot la galet?

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 21 Ian 2008, 22:03

nu!!!

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Re: Stradic

Mesaj de Blue_Fox » 21 Ian 2008, 22:17

dan bobei scrie:Am pescuit de curand cu un stradic 4000 FH care, contrar asteptarilor mele, scoate un zgomot la galet. Nu e un zgomotul pe care il produce o mizerie, nu se aude foarte tare, dar se aude. Vreau sa stiu daca zgomotul asta e ceva obisnuit la ea, sau sunt probleme. O sa-l mai ung si vad atunci. Astept pareri de la cei care au folosit modelu respectiv. Merci! :wink:
Vezi sa nu fi intrat mizerie in rulmentul de la galet, ca daca nu e rulment capsat (S ARB) sigur a intra ceva mizerie.Dezasambleaza galetul, curata fiecare piesa in parte cu atentie si asmbleaza-l la loc. Eu am avut aceasi problema cu Techiumul si dupa ce am curatat bine merge unt, fara pic de zgomot nici in tensiune :wink:
Life's short, so live the most of it!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Ian 2008, 22:18

Am un Stradic 400Fh si face zgomot din prima zi. Altfel merge bine si am prins peste frumos cu aceasta scula. Dar ma omoara zgomotul care parca vine din galet. Nu ma intreba ce leac am pentru ca nu am. Eu nu desfac mulinete ca-mi raman zeci de piese pe masa dupa ce le montez. :D
Probabil ca o voi inlocui si asta va cobora la pivnita ca si altele.

Tudor

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 21 Ian 2008, 22:39

blue fox: nu prea avea cum sa-i intre mizerie, fiind la prima partida, scoasa din cutie.

tudor: sa fie o caracteristica la 4000 FH zgomotul respectiv?!?

Mai astept raspunsuri.

Merci

:wink:

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 21 Ian 2008, 22:57

posibil sa nu fie gresat cum trebuie galetul,pt inceput pune niste ulei ce vine cu mulineta-o picatura la baza galetului.
daca tot asa face i-a schema in fata,desfa tot galetul curata piesele din interior,cu o carpa curata,greseazale cu putina vaselina,iar pe rulment punei o picatura de ulei si lasa-l asa cateva minute bune sa intre uleiul in el.
dupa asta ia rulmentul si incerca sa-l invarti sa vezi daca merge usor si fin....daca e ok.ar trebui dupa asamblarea pieselor in galet sa nu mai ai nici un zgomot.

:)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Ian 2008, 23:10

ar mai fi un sfat de la cel care stie tot (si nu sunt eu), dar acel sfat exista: obisnuieste-te cu ideea!
vei prinde multi pesti mari cu stradicul...
doamneee! frumos va face galetul ala in drill :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 21 Ian 2008, 23:55

sal. este un sunet ce apare la toate mulinetele shimano stardic, indiferent ca este FA, FB, FH. Mulineta este ok daca doar asta este singura problema.

Scrie răspuns