Spinning vs Casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Spinning vs Casting
Acum in postul mare vreau sa cumpar un combo M pentru spin/jig.
Initial m-am oprit la un shimano compre 3/16-5/8 si o Daiwa freams 2500.
Cautand pe net dupa mulineta mi-a tras cu ochii una de baitcasting si atunci m-am gandit ce ar fi sa imi iau un combo de casting.
Voi folsi gume pana in 10g si voblere pana in 12g.
Ce imi recomandati? Spinning sau casting. Despre casting nu stiu mai nimic. De asta vreau sa va intreb. Merita schimbarea? Si daca merita ce lanseta/mulineta recomandati?
Initial m-am oprit la un shimano compre 3/16-5/8 si o Daiwa freams 2500.
Cautand pe net dupa mulineta mi-a tras cu ochii una de baitcasting si atunci m-am gandit ce ar fi sa imi iau un combo de casting.
Voi folsi gume pana in 10g si voblere pana in 12g.
Ce imi recomandati? Spinning sau casting. Despre casting nu stiu mai nimic. De asta vreau sa va intreb. Merita schimbarea? Si daca merita ce lanseta/mulineta recomandati?
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
- veteran
Re: Spinning vs Casting
Daca te hotarasti la un combo de baitcasting tine cont ca mulineta este foarte importanta, mai ales pentru naluci usoare, cu una slaba calitativ pescuitul va fi un calvar. Deci trebuie sa te uiti de la Abu Garcia Revo SX, Shimano Chronarch sau Daiwa Tatula in sus.
Ca si lansete, iti recomand Lamiglass Pro X Bass sau Herakles USA Black Weapon
Ca si lansete, iti recomand Lamiglass Pro X Bass sau Herakles USA Black Weapon
- semlecangheorghe
- veteran
Pentru fire japoneze subtiri +finete a franei= spining.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Va multumesc. M-am cam lamurit, la banii de casting imi iau echipament de spinning kizdos si imi raman bani si de voblere.
Nu trebuie sa vezi asta ca pe o schimbare, spinning-il si casting-il merg împreună si nu trebuie sa renunti la ceva. Asta au intelea multi si nu cred ca e o filozofie corecta, fiecare acoperă aplicatii diferite.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
-
- veteran
Ai zis ca la spinning iti mai raman si bani de naluci??? Asa ma gandeam si io acu fo 6 ani, pana am trecut pe cast! Intre timp am vandut / transformat tot din spin in cast, mai am ceva de spin doar pe segment UL. Daca te prinde castu, nu te mai vindeci ever...
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
Ok, si ce echipament imi recomanzi in 1000 de lei? Am nevoie de lanseta care sa se pupe si cu jig si cu vobler.
AM gasit un BassPara ML. cred ca are actiunea pe care o vreau eu. PRobelma e ca la 1.90m mi se pare cam scurt. O sa pescuiesc de pe mal. Eu prefer de obicei la spinning lansete de 2.0-2.10m. Acuma ma gandesc, daca baitcastoru'lanseaza mai departe e ok si o lanseta mai scurta? imi poate spune cineva?
M-am hotarat sa merg pe spin.
O sa imi achizitioez un combo de cast Heavy pentru crank-uri mari si jerkbait dar sezonul urmator. Dupa ce m-am documentat putin am ajuns la concluzia ca e mai usor sa deprinzi castu cu greutati mai mari.
O sa imi achizitioez un combo de cast Heavy pentru crank-uri mari si jerkbait dar sezonul urmator. Dupa ce m-am documentat putin am ajuns la concluzia ca e mai usor sa deprinzi castu cu greutati mai mari.
- semlecangheorghe
- veteran