Sonare Side Imaging
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
Am iesit de cateva ori cu un Humminbird 898c SI Combo. Un sonar Side Image merita investitia. Trebuie insa tinut cont de un aspect. Chiar daca el poate acoperi o suprafata mare de apa este recomandat ca SI sa fie reglat cam la de 3 ori adancimea apei. Deci intr-o apa de sa spunem 4 m adancime, vom scana la o trecere cu barca 24 de m de apa (12 pe fiecare parte a barcii). Bineinteles putem regla SI la maxim insa imaginea o sa fie neclara, fara detalii...
Va las cateva setari care pe mine m-au ajutat sa reglez sonarul cat si un link unde sunt imagini si discutii despre aceste sonare. Sper sa va ajute.
SI Range -Unless you are needing to scan large areas, keep the SI Range to around 3 to 4 times the depth. You will get better images this way and if you are using the 800khz, it should really be around 2.5 times the depth.
Switchfire - Clear (less than 10') Max - (In Deeper Water)
SI Sensitivity - Up 1 or 2 notches from default (Will very accoring to bottom hardness)
Contrast - 10 (anywhere from 9-11 looks good)
Sharp - Off or Low (really gets grainy above low)
Turn 83khz off for faster processing and recording.
http://www.xumba.scholleco.com/
Va las cateva setari care pe mine m-au ajutat sa reglez sonarul cat si un link unde sunt imagini si discutii despre aceste sonare. Sper sa va ajute.
SI Range -Unless you are needing to scan large areas, keep the SI Range to around 3 to 4 times the depth. You will get better images this way and if you are using the 800khz, it should really be around 2.5 times the depth.
Switchfire - Clear (less than 10') Max - (In Deeper Water)
SI Sensitivity - Up 1 or 2 notches from default (Will very accoring to bottom hardness)
Contrast - 10 (anywhere from 9-11 looks good)
Sharp - Off or Low (really gets grainy above low)
Turn 83khz off for faster processing and recording.
http://www.xumba.scholleco.com/
-
- utilizator constant
Eu folosesc suportul de sonar care vine implicit si se monteaza pe oglinda barcii. Ai pe ultimele file ale cartii tehnice, instructiuni cum trebuie montat.Mai vin si eu cu intrebari:
-la un 798 ci si cam ce suport de sonda si implicit de sonar folositi?
-ce baterie ar trebui sa-mi achizitionez?
-este neaparat sa folosesc o siguranta fuzibila(daca da ,cum si ce fel)?
O baterie de 12 V si 8 amp e suficienta pentru cateva ore bune peste 20 (depinde daca folosesti sonarul noaptea si iluminezi ecranul) si nici nu e grea.
Siguranta se recomanda sa fie folosita cu toate sonarele. Se monteaza pe firul pozitiv (rosu) al cablului de alimentare. Gasesti in magazinele de specialitate la un pret de app. 7 lei suportul cat si siguranta. Mai trebuie sa tai cablul si sa il cositoresti. Iti mai recomand sa iti cumperi si doi "crocodili" care o sa te ajute sa iti fixezi cablul de alimentare de bornele bateriei.
Amperajul unui acumulator poate fi si de 300 Ahfishi scrie:La baterie mai vreau sa intreb care este maximul de amperi la care sa nu am probleme.

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
este bine sa fie cat mai mica si cat mai aproape de borna plus a acumulatorului. e buna una de sticla ca in poza asta, montata intr-unsoclufishi scrie: ... Cu siguranta am inteles dar de care si ce putere ?
ar trebui sa scrie consumul sonarului undeva pe el (e vorba de consumul electric, nu de output power, care este altceva). poate fi in (mili)amperi sau in watti.
se alege siguranta un pic mai mare decat consumul aparatelor conectate
daca e in watti: se imparte puterea (watt), la tensiune (probabil 12V) si rezulta curentul (A)
-
- veteran
conform manualului, la pagina 163, consuma 650mA ... o siguranta de 1A e suficienta doar pentru sonar, daca mai ai in plan sa pui si altceva pe acumulator, trebuie pusa una mai mare
ne ramai dator cu un review ... mai incolo ... dupa cateva partide de pescuit
ne ramai dator cu un review ... mai incolo ... dupa cateva partide de pescuit