sonare pescuit
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
am citit tot ce s-a scris pe forum despre sonare. de asta am si intrebat . cred ca este prea mic unghiul si prea mare adancimea de scanare si in concluzie nu ar fi util la pescuitul in delta. ( alte date de identificare a modelului nu am primit}.am sa pun problema altfel. as putea investi 200$ intr-un sonar bun de folosit in delta daca cineva care isi aduce scule de pescuit din SUA s-ar incumeta sa-mi aduca si mie un sonar.
200 m este probabil adancimea maxima, nu inteleg la ce te deranjeaza ?
prin prisma experientei mele, strict personl vorbind, unghiul mic nu te incurca cu nimic
eu personal am renuntat de mult sa ma uit dupa pesti pe ecran ( cautand salaul ), dupa ce am constatat cu multa surprindere ca scoteam salau dupa salau desi sonarul nu arata absolut nimic, oricate ture as fi facut pe locul de pescuit
si sonarul n-are nimic, pur si simplu sonarele actuale nu-ti vor arata pestii lipiti de fund ( in 90 % din cazuri )
am invatat deci sa caut structuri, praguri, si sa le incerc la jig inainte de a lua decizia sa le ignor
un loc bun va tine intotdeauna peste, mai ales pe dunare
daca ai gasit cu sonarul butucii scufundati pe care nu-i stiai, sonarul si-a facut treaba
prin prisma experientei mele, strict personl vorbind, unghiul mic nu te incurca cu nimic
eu personal am renuntat de mult sa ma uit dupa pesti pe ecran ( cautand salaul ), dupa ce am constatat cu multa surprindere ca scoteam salau dupa salau desi sonarul nu arata absolut nimic, oricate ture as fi facut pe locul de pescuit
si sonarul n-are nimic, pur si simplu sonarele actuale nu-ti vor arata pestii lipiti de fund ( in 90 % din cazuri )
am invatat deci sa caut structuri, praguri, si sa le incerc la jig inainte de a lua decizia sa le ignor
un loc bun va tine intotdeauna peste, mai ales pe dunare
daca ai gasit cu sonarul butucii scufundati pe care nu-i stiai, sonarul si-a facut treaba
La pretul asta l-as lua imediat.Un singur lucru ar mai trebui adaugat.E portabil sau nu !!!!! daca ai masina si iti poti folosi bateria ori de cite ori iesi la pescuit atunci nu ar fi nici o problema dar daca nu !!!!! te costa sa faci rost de acumulator si de incarcator inca 80 asa ca fi atent inainte de al cumpara.Eu am unul performant (cit de cit) dar l-am cumparat direct portabil Lowrence 125x .Il folosesc de obicei pe lacurile adinci de acumulare din carpati dar in curind sper sa-l incerc la adincimi si mai mari in oceanul atlantic in Africa.Daca iti cumperi unul de calitate credema nu ai destul loc in portbagaj(pentru pesti).......................asta ....in .......cazul ..in caresunt........pesti .......in.....lac????!!!!! oricum.... fir intins!!!!!!!!!!!!!!Daca ai nevoie de sfaturi in legatura cu sonare(echolot) nu ezita!!!!!!!
Eugen, chestia cu bateria e aiurea. Sonarul poate sa fie si ne portabil. Portabil il faci tu. Ecranul il fixezi pe un placaj, suportul pentru ventuza il faci singur copiind cel de la Amiaud pêche (vezi pe net) si bateria nu e nevoie sa fie mare. Iei una de scooter, motocicleta, sau cel mai bine, de fotoliu rulant pentru handicapati (nu radeti, sunt cele mai bune baterii dar nu stiti voi
)
si ai rezolvat toate problemele.
Tudor

si ai rezolvat toate problemele.
Tudor
-
- utilizator constant
sal
acumulatorii tre sa fie de deep cycle (descarcare lenta)si daca nu consuma mult poti lua cat de mici ca intesitate.acest tip de acumulatori sunt folosite la electrocare,stivuitoare etc..cei auto nu sunt indicati se strica repede.as dori sa stiu ce sonar as putea folosi pe o barca de fibra cu motor electric pe dunare.astept un raspuns de zece puncte.as vrea un sonar care sa dea cat mai multe detalii:fundul apei,butuci,praguri ,pesti eventual indicati dupa marime .distanta la care se afla acestia..exista asa ceva la un pret convenabil ?
totul depinde de buget, laurentiu.
uita-te pe caracteristicile lor si apoi te hotaresti singur ce merita banii si ce nu.
poti alege un model de 100 eur care-ti arata adancimea si forma fundului, sau poti opta pentru unul care se duce spre 500 (sau chiar mai mult), color, 3d, gps etc. in felul asta identifici mai usor structurile, forme etc.
mie mi-au placut doua de la humminbird:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 4887&Nty=1
uita-te pe caracteristicile lor si apoi te hotaresti singur ce merita banii si ce nu.
poti alege un model de 100 eur care-ti arata adancimea si forma fundului, sau poti opta pentru unul care se duce spre 500 (sau chiar mai mult), color, 3d, gps etc. in felul asta identifici mai usor structurile, forme etc.
mie mi-au placut doua de la humminbird: