sfat lanseta stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

antoniu
junior
junior

sfat lanseta stiuca

Mesaj de antoniu » 09 Oct 2011, 09:02

Sunt interesat de o lanseta pentru stiuca de calitate.Ce folosesc acum e o SHIMANO CATANA cu actiune MH dar as avea nevoie de ceva hard intre 2.4 si 2.7 si de calitate.Mersi pentru orice sfat.As vrea sa vand shimano.

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 09 Oct 2011, 11:20

nu stiu ce lanseta sa iti recomand dar observ ca faci o confuzie in ce priveste actiunea-puterea lansetelor...

Actiune

Actiunea unei lansete este termenul folosit pentru a descrie flexibilitatea sau rigiditatea pe care aceasta o manifesta. Exista 3 tipuri standard de actiune: rapida, medie si lenta(parabolica).

Putere

In directa corespondenta cu actiunea, puterea unei lansete poate fi definita ca rezistenta acesteia data de testul de curbare (TC – Test Curve).
“Cu lanseta intinsa la orizontala, greutatea ce reuseste sa aduca varful acesteia perpendicular pe pamant este cea care da factorul numit putere.â€

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 09 Oct 2011, 12:18

cu rosu sigur o sa percepi mai bine:)) :-j

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 09 Oct 2011, 12:49

Bafta!
si dupa un "indemn" asa de hotarat sigur ti se taie pofta :? tu ai dreptate in ceea ce zici dar conteaza si cum o spui :wink: poate omul e superstitios :D
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 09 Oct 2011, 14:33

cred ca "Succes" era mai indicat :lol:
Urasc atarnatorii!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Oct 2011, 15:21

Antoniu, poate ne spui cam ce ar insemna mai "hard" in opinia ta ca sa putem face recomandari :roll: un blank mai rigid sau putere de aruncare adecvata pentru naluci mai grele ?

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 09 Oct 2011, 15:57

ce naluci folosesti , ce greutate au , pe ce tip de apa vrei sa pescuiesti , ce intelegi prin ,, lanseta de calitate '' si cam ce suma de bani vrei sa investesti in ,,lanseta de calitate "

in functie de toate acestea iti alegi lanseta , o mare importanta o are tipul de naluca ( oscilanta , rotativa , gume , voblere in multitudinea lor.... )
in functie de naluca difera tipul de actiune , putere si material al batului ............ ETC ......

hai tu cu ceva detalii concrete si sigur vei fi ajutat

antoniu
junior
junior

MERSI PRIETENI PESCARI

Mesaj de antoniu » 09 Oct 2011, 17:23

Va multumesc pentru opiniile de pana acum.Intradevar am omis cateva lucruri esentiale cand vam cerut opiniile.Cum v-am spus acum folosesc un catana de la shimano.Ca si putere de aruncare e ok.rezerva de putere in blanc la fel.senzitivitate super la cele mai fine atingeri.Problema incepe in momentul in care intra stiuca mare.Nu ai aproape nici un control la peste.Este prea elastic blancul si pestele face ce vrea.Ieri am fost iesit la stiuca putin si am avut cateva prezentari de stiuca mare si efectiv nu am putut controla pestele.Sa dus unde a vrut ea si nu a fost cu happy end pentru mine.Pana in 2 kile e ok de acolo in sus e problema.De obicei folosesc linguri de la5-6 la 14-15g si rotative destul de grele.Pentru voblere am alt model de bat deci nu sunt interesat de sfaturi in sensu asta.As fii interesat de un bat pana in sase sapte sute de lei.Mentionez ca folosesc doar textil Md .POWER PRO CU REZISTENTA CAM LA 11.5 KG si mulineta RYIOBI ZAUBER 4000.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 09 Oct 2011, 20:02

nu stiu de cati cm este catana pe care o ai dar eu sunt adeptul lansetelor lungi, de la 2,4 m in sus pentru ca numai lungimea te ajuta fara sa faci nimic in plus(unde mai pui puterea lansetei si priceperea de a face un dril cu ea).eu am invatat ceva de la rex hunt:"lanseta este extensia mainii tale"si este de ajuns daca ai incheietura mainii sigura si ai pozitionat cotorul undeva langa cot sa intinzi mana deasupra apei ca acest fenomen sa se intample.cateva secunde poate sa incerce tentative de "escape" dar cand sesizezi ca slabeste,revii la a trage pestele,mulinezi cateva ture de manivela si daca simti ca forteaza din nou,voila aceeasi tehnica si lanseta ta devine mai lunga o data ce ai intins mana si intr-un tot unitar(mana +lanseta) devin ustensila de scos stiuci(eventual daca esti dreptaci mai pui si mana stanga pe foregrip si tragi usor in sensul de a o forta dar si aici tre sa simti cat sa intinzi "nota").ce-i drept mai mare de 4 si ceva nu am scos,despre lansetele mai performante ai las pe altii sa vorbeasca ,eu specific doar ca si pe partea de tehnica poate ai putea sa mai lucrezi.fir intins!
a.... si nu uita sa intinzi firul de cate ori "cumatra" face lumanari sau giumbuslucuri ca altfel ea te joaca pe tine si nu invers :D
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

SVF
veteran
veteran

Re: MERSI PRIETENI PESCARI

Mesaj de SVF » 09 Oct 2011, 20:44

antoniu scrie:Va multumesc pentru opiniile de pana acum.Intradevar am omis cateva lucruri esentiale cand vam cerut opiniile.Cum v-am spus acum folosesc un catana de la shimano.Ca si putere de aruncare e ok.rezerva de putere in blanc la fel.senzitivitate super la cele mai fine atingeri.Problema incepe in momentul in care intra stiuca mare.Nu ai aproape nici un control la peste.Este prea elastic blancul si pestele face ce vrea.Ieri am fost iesit la stiuca putin si am avut cateva prezentari de stiuca mare si efectiv nu am putut controla pestele.
Ce Catana ai?

Scrie răspuns