Sfat achizitie sonar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

liviu68
senior
senior

Re: Sfat achizitie sonar

Mesaj de liviu68 » 30 Oct 2014, 19:33

Un sonar Humminbird 898 de 3 ani este vechi? Cam după câți ani încep sonarele sa pice?
Exista posibilități de service la Lowrance sau Humminbird?
Cum este mai bine, dai un ban în plus pentru 2 ani de garanție sau cumperi un sonar second la același preț dar mai performant?

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 23 Noi 2014, 08:36

Service exista la ambele marci chestia este sa vezi costul de reparatie raportat la unul nou. Undeva am citit pe net ca la 7.000-10.000 ore (cca 291- 415 zile) sunt date ca functionare contiuna in conditii impuse de specificatia tehnica a producatorului. Ideea este ca daca este montat ok (ferit loviturilor accidentale sa nu-i plasezi din gresala un jig de 21g in ecran! :) )alimentat de la sursa ok (cu sigurante) nu vei avea probleme timp indelungat. Eu am un 898 cSI de 4 ani si un pic si merge ok (la 40 partde pe an a 6-10 orede functionare continua )/an il alimentez la un acumulator de 35Ah 12V. Deci nu exista problema. Indicat la SH sa te uiti la starea exterioara sa nu prezinte urme de lovituri. Ce se poate defecta mai repede accidental sunt sonda si cablul acesteia lovituri de elice de obiecte submerse, fund balta/rau etc dar astea se pot comanda separat.

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 23 Noi 2014, 10:25

vipificator III scrie:...il alimentez la un acumulator de 35Ah 12V. ...
Ce barca ai ?

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 27 Noi 2014, 11:38

obscene poze. De curiozitate, erai cu termic sau cu electric in respectivele momente?

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 27 Noi 2014, 17:10

cu termic ,

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 04 Dec 2014, 21:32

dumi_id scrie:Structure scan si down imaging nu fac aceeasi treaba? Pe una au dezvoltat-o Humminbird iar pe alta Lowerance?
...
Nu.
Down Scan (Lowrance) = Down Imaging (Hummi)
Side Scan (Lowrance) = Side Imaging (Hummi)

Sunt 2 chestiuni diferite.
liviu68 scrie:...
De exemplu, pentru o diferență de preț beneficiezi de GPS. Este necesar GPS la pescuitul de salau atât demult cât sa justifice diferența de preț.
...
Personal gasesc ca GPS-ul e o chestiune tare faina…
- Viteza de deplasare
- Viteza apei in deriva
- Viteza barci la trena (stica, salau, somn)
- Memorare locuri fierbinti si regasirea acestora (functioneaza si fara harta)
- Memorarea unui loc de care am trecut, ramas in urma, cu ajutorul Trackback (limitat la doar citeva minute)
- Memorare de trasee, daca de ex mergi noaptea pe ceata la pescuit si nu vezi nimica in fata
In plus, sonarele cu GPS au si locas ptr cartela SD, cu care se poate face urmatoarele:
- Folosi Harta Navionics a DD , harta de navigatie cu adancimi, porturi si semne de navigatie
- Inregistra pe cartela a partidele de pescuit si vizualiza pe calculator (programul este gratuit de luat de pe siteul Lowrance, de ex)
- Software up-date
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 28 Dec 2014, 22:52

Barca este schimbabila (fibra pneumatica) depinde unde ma aflu suportul este robust si configurat sa-l montez pe diferite parti ale barcii rezista sonda si la viteze de 20km/h numai ca nu mai citesc DI SI doar 2d! pt. citire clara merg undeva intre 3-7 kmh. Ideea acumulatorului mare este ca nu-l opresc tot timpul si imi ajunge 2 zile de pescuit fara sa mai trebuiasca incarcarea acumulatorului si demontarea sonarului. Pt protectie la ploaie stropi de apa in timpul mersului si pescuitului acumulatorul il tin intr-o galeata de vopsea lavabila.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 28 Dec 2014, 23:00

Si urmatorul nivel:
SpotlightScan (Lowrance) aproximativ= 360imaging (Humminbird) cu amanuntele care se pot citi pe site-urile celor doi producatori! :)

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 04 Mar 2015, 09:54

Ce acumulator folositi pentru sonarele voastre. Trebuie sa imi iau unul pentru un sonar Humminbird cu SI si as vrea sa stiu ce capacitate sa aibe. 12Ah e ok?
Ma intereseaza sa fie cat mai usor de asta inclin spre unul de capacitate redusa.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 04 Mar 2015, 16:54

daca nu faci iesiri lungi, de multe zile pe apa e ok.....

pe mine un acumulator de 7 Ah ma tine maximum 2 zile... trebuie sa-l incarc dupa fiecare iesire. Asta pe un Lowrance 5X HDI. Cu vechiul sonar il incarcam cand imi aduceam aminte :)
Imagine

Scrie răspuns