Scule potrivite

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Lansete potrivite

Mesaj de cristian.ene » 26 Sep 2005, 14:17

Todi , citeste mai atent :roll:

pe Olt am spus clar ca ata face legea, dar nu agreez un pescuit la asemenea adancimi. Ce nu stii, e ca pe aici la Bucuresti si pe ape de 2-4 m, tot cu ata se pescuieste. E oare nevoie ?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 26 Sep 2005, 14:47

eu dau cu ata si pe balti langa Bucale

Cristi, am prins bine pe gostilele cu ata subtire, si cand nu vroia nu vroia nici cu monofilament
ata subtire inseamna powerpro de 8 lbs test

si nu am rateuri multe desi dau cu bat rapid si ata

eu cred ca atacul salaului este atat de rapid incat pana ai tu reactia sa dai teapa el oricum are twisterul in gat daca vrea
in general nu prea am rateuri la salau

stiu ca meseriasii salaului din Buc. prefera monofilamentul, eu inca nu am ajus la convingerea asta

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Sep 2005, 15:16

cristi,

vezi pe site-ul lui tom morgan, are un articol unde povesteste despre un mos de la care invata el sa pescuiasca, mos care prefera sa dea cu matze impletite fiindca nu aveau incredere in monofilamentul care abia se inventase. exagerez un pic ca dau exemplul asta, dar este pe undeva cam aceeasi chestie.

textilul nu e musai nicaieri. salai s-au prins si pe olt si aiurea inainte sa fi existat firul textil. atata ca merge mai bine cu textil, si pe olt si pe baltile de langa bucuresti, indiferent cu ce naluca dai. m-am contrazis mai demult cu multi pe forum si multi ziceau ca bat campii cand spuneam ca dau cu textil si voblere la clean sau pastrav. whatever. se poate si merge de n-ai treaba.

despre pescuitul la adancimi mari..hm..as zice ca e mult mai greu de convins un salau in 15 m de apa decat un pistruiat sa se ridice la o musca pe un rau cu apa mica, unde totul e la vedere si poti sa citesti cat de cat niste semne si stii unde sta. la salau poate fi foarte frustrant dar si satisfactiile sunt pe masura.

anyway, unora le place jazzul, altii asculta manele si asta-i viata. :)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Sep 2005, 15:21

Eu m-am lamurit.
Deocamdata raman la batzu asta "de fabrica" si o sa dau cu Berkley Fireline de 6lbs.
M-a convins Dady cand a zis ca-i fir pt. prosti :lol:
Dupa ce oi mai invatza meseria cu shalaul si silicoanele mai vedem
Oricum mie mi se pare un batz super fast comparativ cu cele cu care dau la vobler si oscilante. Am dat cu el cu mono (Stren Magnathin 6 lbs) la vobler si vibra pana in umar - nu mi-a placut.

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete potrivite

Mesaj de cristian.ene » 26 Sep 2005, 15:23

Dan,

Cand maninca bine se prinde cu orice. Am avu salai peste metru, cand abia invatam sa pescuiesc, dar mancau ei bine nu pescuiam eu corect. Cand e mofturos sau mananca discret e o sansa sa ai prezentati cat mai discrete si sa nu simta nimic cand inhaleaza. FlorinZmeu pescuieste cu fire mono de 0.16 -0.18mm si lansete light lungi si rade de mine cand folosesc o lanseta med.-light moderata si fire mono de 0.20-0.22mm. Zice ca e un par si pescuiesc grosier. Alti pescaricand vad lanseta mea spun ca inutilizabila totusi e mult mai buna decat altele pe ape de max. 2-3m.
Foloseste cele mai bune fire posibile , cu intindere linitata si twisterw de 1.5 -3.5 g , salaul nici nu stie cand il are in gat. De multe ori a fost singurul care a prins, sau aprins mult mai binedeoarece da cu fire foarte subtiri si naluci discrete.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Sep 2005, 15:23

Tavi scrie:. Am dat cu el cu mono (Stren Magnathin 6 lbs) la vobler si vibra pana in umar - nu mi-a placut.
Aveai cumva cealalta mana in priza? :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Sep 2005, 15:34

Pana anul trecut am pescuit cu un bat Cormoran de 1.95,High Density Composite 5-20 gr,foarte usor,inele care nu s-au uzat.Am tras de el uneori de se indoia ca o potcoava.Anul trecut am cumparat un carbon-Ron Thomson Monterra de 2.10,5-18 gr,IM6.Anul asta la o partida de pescuit,la o simpla contra normala,nicidecum exagerata,mi s-a rupt segmentul de varf chiar desupra mufarii.Cel de la magazinul de unde am cumparat-o mi-a schimbat acel segment fara probleme,fiind in garantie,dar am retineri in a mai pescui cu acel bat,tinand cont ca in locurile mele de pescuit poate sa-mi intre un clean de 600 gr,dar la fel de bine poate sa-mi intre un avat,salau sau o stiuca de 6 kg.Asa ca...batul de fibra de sticla va ramane nelipsit in portbagajul masinii.Lanseta de fibra are aproape aceeasi greutate cu cea de carbon,e putin mai elastica,pescuiesc numai cu mono si metale+voblere.Eu nu prea cred in noroc....dar cu lanseta de carbon nu am prins cat am prins cu cea de fibra. :roll:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 26 Sep 2005, 15:34

Am mai multa incredere in Forin a dat si cu ata si cu mono si are mai multe partide decat noi toti de pe site-il asta ( are cateva mii de partide in spate), pe cine sa cred :shock: ?

apropoo de mate, Eugen daca eu nu inovez, atunci cine ?

Ca si la musca exista o traditie care va ramane in picioare, iar la musca arta e alta, sa lansezi de 100 de ori si sa prinzi 50 sau 80 de pastravi e ceva, nu? Trebuie sa intelegi multe, nu :D ? Cati pot asta 8) ?

Nu cred ca poti sa compari sunt doua planete diferite, oricum pastravul si salaul sunt speciile cele mai interesante, si mai greu de prins dar si cele mai exacte, daca inveti regulile devine usor.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Sep 2005, 15:44

Sorin scrie:
Tavi scrie:. Am dat cu el cu mono (Stren Magnathin 6 lbs) la vobler si vibra pana in umar - nu mi-a placut.
Aveai cumva cealalta mana in priza? :D
Cealalta mana era pe manivela mulinetei. :)
Tu cate maini ai, Sorin?? :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Sep 2005, 15:48

depinde de numarul berilor baute :D
uneori am doo maini stangi ( multe naluci care au atentat la coronamentul pomilor stau marturie)
cand mi-e foame am cam 10 maini :D .......depinde
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns