s-ar putea sa am o problema cu o lanseta de spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
s-ar putea sa am o problema cu o lanseta de spinning
Salut
Am o lanseta de spinning pe care "am reusit" s-o lovesc si nu sunt sigur daca a patit ceva.E din doua tronsoane si eu am lovit tronsonul de baza(cel cu maneru).Lovitura a fost de jos in sus,pe verticala si am lovit partea care se mufeaza cu celalalt segment de ceva ce era deasupra mea.Cu ochiul liber nu se vede vreo crapatura sau spartura sau ceva de genu asta.Lanseta e din carbon.Cum se comporta carbonul la lovituri?Va intreb pt ca n-as vrea sa am vreo surpriza cand o s-o folosesc din nou.
Am o lanseta de spinning pe care "am reusit" s-o lovesc si nu sunt sigur daca a patit ceva.E din doua tronsoane si eu am lovit tronsonul de baza(cel cu maneru).Lovitura a fost de jos in sus,pe verticala si am lovit partea care se mufeaza cu celalalt segment de ceva ce era deasupra mea.Cu ochiul liber nu se vede vreo crapatura sau spartura sau ceva de genu asta.Lanseta e din carbon.Cum se comporta carbonul la lovituri?Va intreb pt ca n-as vrea sa am vreo surpriza cand o s-o folosesc din nou.
- storm fish
- veteran
eu am avut o intamplare asemanatoare la o sedintza de pescuit...pescuiam langa un coleg care atunci cand a dat intepatura a lovit batu' meu intre inelul 2 si3 ...nimik deosebit...peste vreo 15 min am avut atac si am dat si eu intepatura usor dar varful a plesnit exact acolo unde a fost lovit (am reusit sa scot si strapul
cca 800g) de atunci ma feresc de parteneri ....cred ca e casant ...nu avea voie sa cedeze asa usor ..ca doar nu a dat cu ciocanul in bat...dar asta e, se mai intampla...doar din greseli invatam.

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
de la lovituri se pot produce fisuri care la prima vedere nu le observi.
daca vrei sa n-ai surprize la pescuit, fa-i un test acasa (nu in casa). monteaza lanseta, mulineta, treci firul prin inele si leaga-l de ceva. apoi simuleaza niste contre, indoaie-l, tine-l tensionat, etc. atentie, toate astea fa-le cu simt, nu ciobaneste. daca l-a afectat lovitura, o sa-ti pocneasca, daca nu, e ok.
daca vrei sa n-ai surprize la pescuit, fa-i un test acasa (nu in casa). monteaza lanseta, mulineta, treci firul prin inele si leaga-l de ceva. apoi simuleaza niste contre, indoaie-l, tine-l tensionat, etc. atentie, toate astea fa-le cu simt, nu ciobaneste. daca l-a afectat lovitura, o sa-ti pocneasca, daca nu, e ok.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
am avut un bat de carbon de 3m cu actine 20-70g si pescuiam la stiuca cu jig de 10g, s-a agatat in mal in niste crengi si am smucit jigul a sarit din crengi loving batul de SUS in JOS deasupra de imbinare la prima vedere nu se vedea nimic dar lovitura a fost destul de puternica.
L-am incercat si pe mal si acasa si nu a cedat o perioada de aprox 3 luni dupa care tot cu jig de 10g a plesnit in lansare in acelas loc
In concluzie daca nu l-ai lovit asa tare nu se v-a intampla nimic cu batul
P.S. am un telescopic tot de carbon l-am lovit si in crengi si cu jiguri si trag de bat ca de tractor, pescuiesc cu el la somn cu naluci destul de grele si nu are nici pe dracu il am de 6-7ani (shakespeare 3m 40-80g) batul de hamaleala!!!
fir intins
L-am incercat si pe mal si acasa si nu a cedat o perioada de aprox 3 luni dupa care tot cu jig de 10g a plesnit in lansare in acelas loc
In concluzie daca nu l-ai lovit asa tare nu se v-a intampla nimic cu batul
P.S. am un telescopic tot de carbon l-am lovit si in crengi si cu jiguri si trag de bat ca de tractor, pescuiesc cu el la somn cu naluci destul de grele si nu are nici pe dracu il am de 6-7ani (shakespeare 3m 40-80g) batul de hamaleala!!!

fir intins

-
- veteran
Re: s-ar putea sa am o problema cu o lanseta de spinning
cand le lovesti una de alta si itzi suiera urechilecatax4u scrie:Salut

salut.
be smart be silent be deadly.....
nu nici una adica carbonul e elementul chimic si la grafit ii se spune la carbonul (cu fete centrate sau volum centrat- e legat de modul de asezare a electronilor) cealalalta forma de aparitie in natura este diamantul.Adi_ scrie:care-i diferenta dintre fibra de carbon si grafit?catax4u scrie:da nu conteaza si materialu?
totusi carbonu parca s-ar comporta altfel fata de fibra de sticla sau grafit?
oricum referitor la batul parerea mea e sa ii faci o proba la rece. Cu a descris cineva mai sus. Daca e rupt macar sa nu il plimbi pana pe malul apei.BAFTA
the angler is catching xxx, not by the lure