s-ar putea sa am o problema cu o lanseta de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

s-ar putea sa am o problema cu o lanseta de spinning

Mesaj de catax4u » 19 Mai 2008, 09:17

Salut
Am o lanseta de spinning pe care "am reusit" s-o lovesc si nu sunt sigur daca a patit ceva.E din doua tronsoane si eu am lovit tronsonul de baza(cel cu maneru).Lovitura a fost de jos in sus,pe verticala si am lovit partea care se mufeaza cu celalalt segment de ceva ce era deasupra mea.Cu ochiul liber nu se vede vreo crapatura sau spartura sau ceva de genu asta.Lanseta e din carbon.Cum se comporta carbonul la lovituri?Va intreb pt ca n-as vrea sa am vreo surpriza cand o s-o folosesc din nou.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 19 Mai 2008, 11:21

eu am avut o intamplare asemanatoare la o sedintza de pescuit...pescuiam langa un coleg care atunci cand a dat intepatura a lovit batu' meu intre inelul 2 si3 ...nimik deosebit...peste vreo 15 min am avut atac si am dat si eu intepatura usor dar varful a plesnit exact acolo unde a fost lovit (am reusit sa scot si strapul :lol: cca 800g) de atunci ma feresc de parteneri ....cred ca e casant ...nu avea voie sa cedeze asa usor ..ca doar nu a dat cu ciocanul in bat...dar asta e, se mai intampla...doar din greseli invatam.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 19 Mai 2008, 11:52

de la lovituri se pot produce fisuri care la prima vedere nu le observi.
daca vrei sa n-ai surprize la pescuit, fa-i un test acasa (nu in casa). monteaza lanseta, mulineta, treci firul prin inele si leaga-l de ceva. apoi simuleaza niste contre, indoaie-l, tine-l tensionat, etc. atentie, toate astea fa-le cu simt, nu ciobaneste. daca l-a afectat lovitura, o sa-ti pocneasca, daca nu, e ok.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 19 Mai 2008, 13:28

da nu conteaza si materialu?
totusi carbonu parca s-ar comporta altfel fata de fibra de sticla sau grafit?

boogye
senior
senior

Mesaj de boogye » 19 Mai 2008, 17:22

am avut un bat de carbon de 3m cu actine 20-70g si pescuiam la stiuca cu jig de 10g, s-a agatat in mal in niste crengi si am smucit jigul a sarit din crengi loving batul de SUS in JOS deasupra de imbinare la prima vedere nu se vedea nimic dar lovitura a fost destul de puternica.
L-am incercat si pe mal si acasa si nu a cedat o perioada de aprox 3 luni dupa care tot cu jig de 10g a plesnit in lansare in acelas loc
In concluzie daca nu l-ai lovit asa tare nu se v-a intampla nimic cu batul

P.S. am un telescopic tot de carbon l-am lovit si in crengi si cu jiguri si trag de bat ca de tractor, pescuiesc cu el la somn cu naluci destul de grele si nu are nici pe dracu il am de 6-7ani (shakespeare 3m 40-80g) batul de hamaleala!!! :D

fir intins :P

empthy_cluster
veteran
veteran

Re: s-ar putea sa am o problema cu o lanseta de spinning

Mesaj de empthy_cluster » 19 Mai 2008, 19:59

catax4u scrie:Salut
Am o lanseta de spinning pe care "am reusit" s-o lovesc si nu sunt sigur daca a patit ceva.E din doua tronsoane si eu am lovit tronsonul de baza(cel cu maneru).Lovitura a fost de jos in sus,pe verticala si am lovit partea care se mufeaza cu celalalt segment de ceva ce era deasupra mea.Cu ochiul liber nu se vede vreo crapatura sau spartura sau ceva de genu asta.Lanseta e din carbon.Cum se comporta carbonul la lovituri?Va intreb pt ca n-as vrea sa am vreo surpriza cand o s-o folosesc din nou.
cand le lovesti una de alta si itzi suiera urechile :lol: (glumesc), v-a plesni si exact cand nu te asteptzi de ex. la lanseu cu vobler de 7, ca si mie dupa mult mult timp sau poate tzie mai devreme (sper sa nu)!

salut.
be smart be silent be deadly.....

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 19 Mai 2008, 20:35

catax4u scrie:da nu conteaza si materialu?
care-i diferenta dintre fibra de carbon si grafit? :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 20 Mai 2008, 23:15

sper sa nu cedeze la un moment dat... :?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Mai 2008, 06:06

Adi_ scrie:
catax4u scrie:da nu conteaza si materialu?
care-i diferenta dintre fibra de carbon si grafit? :?
nu nici una adica carbonul e elementul chimic si la grafit ii se spune la carbonul (cu fete centrate sau volum centrat- e legat de modul de asezare a electronilor) cealalalta forma de aparitie in natura este diamantul.

oricum referitor la batul parerea mea e sa ii faci o proba la rece. Cu a descris cineva mai sus. Daca e rupt macar sa nu il plimbi pana pe malul apei.BAFTA
the angler is catching xxx, not by the lure

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 21 Mai 2008, 10:22

Am facut proba aia acasa si nu sa intamplat nimic cu batu.Sa comportat normal.Nu a scos nici un sunet dubios sau altceva anormal.

Scrie răspuns