rugaminte

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mini_me
utilizator nou
utilizator nou

rugaminte

Mesaj de mini_me » 08 Mar 2008, 15:24

Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati daca se poate.As dori sa aleg o mulineta pentru pescuit la rapitori si nu inteleg la ce se refera acel raport de recuperare. Daca stie cineva il rog sa incerce sa ma lamureasca. Va multumesc

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Mar 2008, 15:52

Daca pe mulineta scrie ca are raport de recuperare 1:5 de exemplu, inseamna ca la o tura de manivela pickup-ul se va invarti de 5 ori

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 08 Mar 2008, 17:11

depinde si tipul de rapitor pe care il vizezi...la clean merge si una cu un raport mai mic, pe cand la avat merge una cu raport mai mare 1:5 , dar cel mai bine este sa ramai la 1:5....acu depinde de tine

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Mar 2008, 17:16

Tavi scrie:Daca pe mulineta scrie ca are raport de recuperare 1:5 de exemplu, inseamna ca la o tura de manivela pickup-ul se va invarti de 5 ori
Gresit Tavi...asa cum ai scris tu ,inseamna ca la 5 ture de manivela,pickup-ul se va invarti o data :lol:
...corect este 5:1 :!:
...sorry...

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 08 Mar 2008, 19:36

Omu a intrebat de raport de recuperare, nu de raport de multiplicare...poate s-a exprimat el gresit dar acestea sunt doua lucruri total diferite....

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Mar 2008, 19:47

old_radu scrie:
Tavi scrie:Daca pe mulineta scrie ca are raport de recuperare 1:5 de exemplu, inseamna ca la o tura de manivela pickup-ul se va invarti de 5 ori
Gresit Tavi...asa cum ai scris tu ,inseamna ca la 5 ture de manivela,pickup-ul se va invarti o data :lol:
...sorry...
Eu zic ca Tavi a facut o afirmatie corecta, in sensul ca un raport de 1:5 in care precizeaza ca la o tura de manivela face 5 ture de pickup este tot aia cu un raport 5:1 in care 5 ture de pickup fac o tura de manivela. :))

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 08 Mar 2008, 20:00

attilaf scrie:
old_radu scrie:
...sorry...
Eu zic ca Tavi a facut o afirmatie corecta, in sensul ca un raport de 1:5 in care precizeaza ca la o tura de manivela face 5 ture de pickup este tot aia cu un raport 5:1 in care 5 ture de pickup fac o tura de manivela. :))
Ce vreti si voi acuma...poate are Radu o mulineta care la 5 ture de manivela invarte pick-up-ul odata... :lol: :lol: :lol:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Mar 2008, 20:03

shootgun scrie:Omu a intrebat de raport de recuperare, nu de raport de multiplicare...poate s-a exprimat el gresit dar acestea sunt doua lucruri total diferite....
:) Alta afirmatie corecta, caci in calculul raportului de recuperare a firului mai intra si diamentrul tamburului pe langa raportul de multiplicare.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Mar 2008, 20:48

Tavi scrie:Daca pe mulineta scrie ca are raport de recuperare 1:5 ...
Stimati colegi de forum si tu "prietene"...cred ca de aici a inceput toata confuzia...pe ce mulineta sau in ce carti tehnice despre mulinete ati vazut voi sa scrie asa?...1:5 :?:
...in rest totul e... "can-can" :lol: :P :lol:
...sorry...

Fir intins ! tuturor. :wink:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 08 Mar 2008, 21:37

Mama da ce te-ai ofuscat..... Daca te-ai suparat pe mine, eu te iert.... :lol:

Scrie răspuns